andi64 Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 z wędkarzami lepiej nie zadzierać http://wiadomosci.onet.pl/1452183,11,item.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasa Napisano 3 Stycznia 2007 Share Napisano 3 Stycznia 2007 rosówki zbiera się o 4 rano i trzeba iść nie z latarką tylko najlepiej z ultrafioletem :)........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio118 Napisano 8 Stycznia 2007 Share Napisano 8 Stycznia 2007 Powiem Ci, ze najlepszy na rasowki jest prad. Kazdego dnia o kazdej porze wezmiesz i złapiesz rasowki. Jest to bardzo proste do obsługi i bardzo skuteczne. JAK BEDZIESZ CHCIAŁ POZNAC KONKRETY TO NAPISZ TO CI ODPOWIEM JAK TO SIE ROBI Ja jak jade na ryby to 5 min przed wyjazdem nałapie całem wiaderko po 100 szt czy wiecej zalezy z ilu skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shark Hunter Napisano 9 Stycznia 2007 Share Napisano 9 Stycznia 2007 Dokładnie a na ryby prąd jest jeszcze lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 9 Stycznia 2007 Share Napisano 9 Stycznia 2007 Dokładnie a na ryby prąd jest jeszcze lepszy A skąd wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland Napisano 9 Stycznia 2007 Share Napisano 9 Stycznia 2007 wobler129, wyluzj przeciez to byl tylko zart I przyznam ze calkiem udanamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlo Napisano 13 Lutego 2007 Share Napisano 13 Lutego 2007 Witam, jako, że jestem nowy na forum chciałem się przywitać. WITAM !!! Co do zbierania rosówek to moje doświadczenie jest takie, rosówki zbieram po deszczu i po zachodzie słońca na trawniku przy bloku lub między klatkami, im mocniej padało tym więcej wychodzi na wierzch i łatwiej je złapać gdyż są mniej ostrożne. W porach suchych jest ich zdecydowanie mniej, są szybsze, ostrożniejsze i reagują ucieczką na mocne światło. Co do absolutnej ciszy to tu zgodzić się do końca nie mogę. pamiętaj tylko o absolutnej ciszy. Zauważyłem, że płoszą je drgania i szelest, przy czym spokojnie można rozmawiać z kumplem. Należy bardziej uważać aby takiego robala delikatnie podejść nie tąpając i nie łamiąc patyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plebsiu Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 Jeszcze gdy sie juz zlapie w palce konkretna rosówe która jest jeszcze po części w ziemi to nigdy nie ciągnaą na siłe. Ja gdy zablokuja sie w swoich norkach delikatnie, z jednakowa siłą ciągnę. Po chwili rosówka sama popuszcza i delikatnie mozna ja wyciagnac. Moze to troszke dlużej trwa ale przynajmniej teraz juz nie zdarzają mi się urwane-ba czasem nawet jak uda się złapać dwie jednocześnie to obie lądują w pojemniku-tylko troszkę cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david2 Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 Ja robie tak do worka z trocinami nie musi byc duzo wlewam wody zeby trociny były wilgotne i po jakims tygodniu pod workiem jest mnustwo rosówek .Najlepiej worek umiescic na wolgotnej ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland Napisano 31 Marca 2007 Share Napisano 31 Marca 2007 Rozumiem ze sezon na rosówe się już zaczął tak Bo dzisiaj chyba skocze zapolowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 31 Marca 2007 Share Napisano 31 Marca 2007 Roland tylko się na nich nie znęcaj za... ups Wiesz za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 31 Marca 2007 Share Napisano 31 Marca 2007 Ja też się chyba wybiorę na tutejszy "morski" odpowiednik rosówek - robale co na plażach żyją czyli lug worms http://www.totalseaangler.com/lugworm.html podobno doskonałe na przynętę - więc nie ma rady trzeba będzie spróbować. Zwykłe rosówki (przynajmniej tutaj) już śmigają w najlepsze - znajomi robili dzisiaj wiosenne porządki w ogrodzie, kopali rabatki itp i co i rusz natrafiali na dorodną rosówkę. A może poczciwa rosówa okaże się killerem na tutejsze ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 NIe ma co Tomaszek, jak takiego robala zawdziejesz na haczyk to konger murowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 Oby Twoje słowa sie spełniły wojtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlo Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 Ja też się chyba wybiorę na tutejszy "morski" odpowiednik rosówek - robale co na plażach żyją czyli lug wormshttp://www.totalseaangler.com/lugworm.html podobno doskonałe na przynętę - więc nie ma rady trzeba będzie spróbować. Zwykłe rosówki (przynajmniej tutaj) już śmigają w najlepsze - znajomi robili dzisiaj wiosenne porządki w ogrodzie, kopali rabatki itp i co i rusz natrafiali na dorodną rosówkę. A może poczciwa rosówa okaże się killerem na tutejsze ryby dobrze, że nie jadłem jak otworzyłem linke, te robale sa sliczne normalnie ale najwazniejsze by byly skuteczne ps. połamania kija ..... na rybie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 6 Kwietnia 2007 Share Napisano 6 Kwietnia 2007 Powiem Ci, ze najlepszy na rasowki jest prad. Kazdego dnia o kazdej porze wezmiesz i złapiesz rasowki. Jest to bardzo proste do obsługi i bardzo skuteczne. JAK BEDZIESZ CHCIAŁ POZNAC KONKRETY TO NAPISZ TO CI ODPOWIEM JAK TO SIE ROB to powiedz bo ja nie w2iem..dzisiaj troszke probowalem ich zlapac i ze 30 sztuk mam,,szukalem glownie pod kamieniami i pniakami,,ale jak tym pradem operowac zeby ich nie pozabijac a zeby powychodzily..jak to ma wygladac, jaki prad ma plynac ,jak dlugo, po ilu wychodza rosowki..czy trzeba ziemie wczesniej podalc dla lepszego przewodnictawa, jak gleboko wbic prety i w jakiej odleglosci..no ciekawe jak to wyglada..) a czy to jest bezpieczne dla robaczkow??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba Napisano 7 Kwietnia 2007 Share Napisano 7 Kwietnia 2007 a czy to jest bezpieczne dla robaczkow??) Może, czy to jest bezpieczne dla Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 7 Kwietnia 2007 Share Napisano 7 Kwietnia 2007 i wlaczyl prad z bezpiecznego miejsca Trochę powagi.... najlepiej ze stanu Utah Poważnie. Nie znasz prostszej metody? Izolacja...? Wyrównanie potencjałów...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 Nie znasz prostszej metody? No właśnie np. zbieranie po deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlo Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 Nie znasz prostszej metody? No właśnie np. zbieranie po deszczu w suche dni zwłaszcza... nie zawsze pada przed wyjazdem i nie kazdy ma skrzynke do przechowywania/hodowania rosowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Nie znasz prostszej metody? nie znam..i na pradzie podobnie jak na calej fizyce sie kompletnie nie znam!!!! dla mnie to co napisalem jest proste i bezpieczne:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 nie zawsze pada przed wyjazdem i nie kazdy ma skrzynke do przechowywania/hodowania rosowek Za to każdy ma agregat prądotwórczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 a ja bylem wczoraj an rosówach i nic dzisija mam zamiar isc bo popadalo troche ale u mnei kolo blokow nie wiem gdzie ich szuakc bo naprawde lampy swieca i du..blada z deka pójde za blok tam swiatla nic nie ma heheh moze cos wyciagne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 11 Kwietnia 2007 Share Napisano 11 Kwietnia 2007 i jak ma ktos jakis patencik na lapanie tym pradem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 11 Kwietnia 2007 Share Napisano 11 Kwietnia 2007 Za to każdy ma agregat prądotwórczy a gniazdko i kabel nie wystarczy??? nie wiem bo kompletnie nie znam sie na pradzie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi