mikokrak Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 niktważny jaki to rejon Wisełki ??? Bardzo fajnie prezentują się miejscówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 niktważny, super macie tam Wisełke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Panowie i co z tego że super, jak 3 dzień z rzędu cisza, jak makiem zasiał...Wczoraj też byłem i po za klonkami przy brzegu nie było widać ryby. Nic nie chciało zaatakować moich nowym woblerów na bolenia mikokrak, Wisła poniżej Stopnia Wodnego "Przewóz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikokrak Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 niktważny, rzeczywiście, zdjęcia 1-3 mnie zaskoczyły, ale 4-5 to przecież ujście kanału poniżej przewozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 niktważny, bo tam nie ma bolenia od jakiegoś tygodnia. Wyniósł się wyżej. Dzisiaj kolega 2 wyciągnął, ja na zero niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 ja wczoraj też byłem od 18 do 21. Nie miałem żadnego wyjścia do blaszki ale widziałem sporo ataków bolków (część przy samym brzegu i kilka na samym środku rzeki). Niestety wędkarzy było jeszcze więcej co nie sprzyjało jakimkolwiek podchodom... tak więc bolki są ale jakoś brać nie chcą( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 niktważny, bo tam nie ma bolenia od jakiegoś tygodnia. Wyniósł się wyżej. Dzisiaj kolega 2 wyciągnął, ja na zero niestety to nie Wy( dwie osoby ) 9/08/2012 byliście zaraz przy zaporze i młócili wodę kastmasterami ? Widziałem dwa razy, że ktoś złowił bolenia i potem go wypuścił, ja niestety skończyłem wędkowanie na zero łowiąc na woblery, pomimo że bolenie atakowały w drobnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 muszę poprosić o poradę bo chyba coś robię źle albo nawet wszystko:-(( wczoraj znów byłem w godzinach 14-17, bolki chlapały co kilka sekund, na prawdę było ich mnóstwo, cześć atakowała przy samym brzegu (nawet pod nogami parę metrów ode mnie) a cześć na samym środku rzeki... tłukłem w wodę kastem zwijając go bardzo szybko tak żeby chlapał się na powierzchni i nic... zero wyjść, zero zainteresowania, próbowałem zwijać przy brzegu i rzucać pod drugi brzeg zwijając w poprzek rzeki...po dwóch godzinach zmieniłem przynętę na kopyto a później na woblera i dalej nic. Próbowałem też zwijać wolniej i dalej nic.... nie wiem co robię źle (może mnie widzą a może nie podoba im się kolor mojego kasta- złoty). Przyznam że to bardzo irytujące widzieć ciągle ataki tej rybki i nie mieć nawet wyjścia... co robię nie tak? może powinienem zwijać na klęczkach żeby mniej mnie widziały? lepiej rzucać wzdłuż brzegu na na drugi brzeg zwijając w poprzek rzeki? zwijać z prądem czy pod prąd? prozę o jakieś rady bo nadal jestem na zero z tymi walecznymi rybkami:-(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Nie no, łapie sporo niżej... ale lipa i tak dzisiaj ja też na zero. Majki daj znać to możemy się umówić na te bolki i razem je spróbować wytargać ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 dobry pomysł może w końcu chociaż zobaczę jak ktoś wyciąga bolka:-0) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 A cóż to za przyjemność patrzeć jak ktoś wyciąga?;p 3mam kciuki, by coś koledze siadło w końcu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sumek80cm Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Wczoraj byłem nad Wislą obok toru kajakowego i złowiłem jednego sandacza 53 cm na grunt na uklejke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Hejka. Ja byłem całą niedziele w okolicach NH, na grunt na rosówkę było sporo brań ale tylko mały sumik 30 cm się złapał na uklejkę niestety nic. O jakiej porze wziął ten sandacz? Na Wisłę koło toru kajakowego można łapać na niepełnej składce czy tylko na pełnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sumek80cm Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Ja łowię na pełnej ,sandacz wziął o 20:10 . Ja nie rzucałem w ten nurt z toru kajakowego tylko naw prost toru kajakowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Mowisz o torze kajakowym przy tym ośrodku na ul. Kolna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sumek80cm Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Tak , na spinning najlepiej się tam łowi jak zamykają tor kajakowy ok 19:30- 20 :10 wtedy można tam złowić sandałka bolenia a nawet suma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sumek80cm Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Hejka Dzisiaj byłem na Wisełką obok toru kajakowego . Złowiłem jednego(pierwszego w życiu ) sumika 40 cm i 4 sandaczyki w tym jednego 56 cm i jedną KLUCHĘ 60 cm Ps. Fotki wyśle za tydzień max. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 te "sandaczyki" to na spinning czy z gruntu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sumek80cm Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Z gruntu na martwą ukleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sumek80cm Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Obiecana fotka Kluchy 60 cm na martwa ukleje oraz sandaczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larss1 Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Sumek80cm a jakieś nowe wyniki? Mam nadzieję że już nie na 5 wędek jak ostatnio? No chyba że po kontroli i mandatach już nie jeździsz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 larss a co Ty taki markotny jesteś - za każdym razem węszysz jakieś łamanie regulaminu. Ostatnio to samo było, gdy kolega Davly zameldował trafienie bolenia - od razu wyrzuty, że na pewno złowiony w strefie ochronnej za zaporą. Przecież to chłopaczek 13 lat, jakoś nie wyobrażam sobie, żeby kłusował na 5 wędek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larss1 Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 larss a co Ty taki markotny jesteś - za każdym razem węszysz jakieś łamanie regulaminu. Ostatnio to samo było, gdy kolega Davly zameldował trafienie bolenia - od razu wyrzuty, że na pewno złowiony w strefie ochronnej za zaporą. Przecież to chłopaczek 13 lat, jakoś nie wyobrażam sobie, żeby kłusował na 5 wędek? Bo mnie trafia kiedy ktoś łamie regulamin i jeszcze chwali się złowionymi rybami... Zapytaj kolegę jakie wpisy dostali (jako członek uczestnik łowi pod opieką osoby dorosłej) od Straży Ochrony Wody ostatnio... Nie chodzi mi opiętnowanie tylko i wyłącznie konkretnych osób, a jedynie pokazywanie że wiele osób na tym forum pisze o C&R i jadą po osobach, które potrafią się przyznać do zabrania ryby z łowiska. Natomiast same zabierają co 3-cią rybę z łowiska... Inni piszą, że jest im obce łamanie zakazów i regulaminu (np. obszar zakazu łowienia), a wypowiadają się i piszą, że jest im to obce... Generalnie bardziej chodzi mi o zwrócenie uwagi na poziom hipokryzji jaki występuje. Bo skoro jest nas tu tylu wędkarzy, którzy tak dbają o regulamin i przepisy to dlaczego nic się nie zmienia? Ilu z nas widząc łamanie regulaminu zareagowało i chociażby zwróciło uwagę na połów z 5cioma wędkami? Już nie piszę nawet o wykonaniu telefonu do odpowiednich służb... Może markotny ale co sądzisz o takim zachowaniu? Jak będzie odgórne przyzwolenie nas wędkarzy na łamanie regulaminu, wiecznie będzie problem z kłusownictwem (chyba, że taki stan rzeczy jest dla kogoś wygodny...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Oj tam oj tam. Kolega lars bodajże coś tam z zawodem policjanta będzie miał wspólnego to ćwiczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larss1 Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Oj tam oj tam. Kolega lars bodajże coś tam z zawodem policjanta będzie miał wspólnego to ćwiczy . Davly bo Cię nad wodą przećwiczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi