pietruh Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 Ja akurat jeżdżę na wschodni odcinek Wisły za most Wandy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 A jak jest z uwadami w tamtym rejonie? Po ktorej stronie lowisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 Jeśli o mnie chodzi to łowię na nowohuckim odcinku wisły. (łęg, mogiła i w doł do stopnia). Na wiosne łowiłem na odcinku przewóz-niepołomice. tam już jest zupełnie inna woda i ryby jakby większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruh Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 A jak jest z uwadami w tamtym rejonie? Po ktorej stronie lowisz? Zdarzają się głównie przy brzegu. Wczoraj straciłem dwa zestawy. To jest prawy brzeg Wisły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 17 Października 2012 Share Napisano 17 Października 2012 Dzięki za podpowiedzi a także za cierpliwość (szczególnie pagori . Nie ma sprawy . W poniedziałek powalczyłem z leszczem 45 , sandaczem 45 i kleniem 50cm. Wszystko zapięte za pysk na sandaczowe kopyto z główką 15 gram . Było jeszcze troche przedszkola sandaczowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macierewiczpzw Napisano 17 Października 2012 Share Napisano 17 Października 2012 Dzięki za podpowiedzi a także za cierpliwość (szczególnie pagori . Nie ma sprawy . W poniedziałek powalczyłem z leszczem 45 , sandaczem 45 i kleniem 50cm. Wszystko zapięte za pysk na sandaczowe kopyto z główką 15 gram . Było jeszcze troche przedszkola sandaczowego. No to widzę, że na jesień klenie biorą na najmniej "kleniowe" przynęty na naszej Wiśle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 17 Października 2012 Share Napisano 17 Października 2012 No to widzę, że na jesień klenie biorą na najmniej "kleniowe" przynęty na naszej Wiśle... Biorąc pod uwagę twój nick , nazwij to wprost szarpakiem (przypis pod nickiem też świetny...strażnik texasu krakowskiej wisły). Ale jeżeli choć "chwile" spiningujesz i dobre miejsca znasz to niepowino być to dla ciebie zaskoczeniem. Ryby złapane były na kopyto 7cm relax (dokładnie nie mierzyłem nigdy przynęty) .Ale łapałem klenie i lechole na gumy 10 cm , dla mnie żadne zaskoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macierewiczpzw Napisano 17 Października 2012 Share Napisano 17 Października 2012 No to widzę, że na jesień klenie biorą na najmniej "kleniowe" przynęty na naszej Wiśle... Biorąc pod uwagę twój nick , nazwij to wprost szarpakiem (przypis pod nickiem też świetny...strażnik texasu krakowskiej wisły). Ale jeżeli choć "chwile" spiningujesz i dobre miejsca znasz to niepowino być to dla ciebie zaskoczeniem. Ryby złapane były na kopyto 7cm relax (dokładnie nie mierzyłem nigdy przynęty) .Ale łapałem klenie i lechole na gumy 10 cm , dla mnie żadne zaskoczenie. Nie wiem po co i dlaczego się unosisz bo to żaden "przytyk" był a stwierdzenie faktu, ponieważ ostatnio sam łowię klenie na 7-10cm kopytka. Było to jasne i proste stwierdzenie, że w tym czasie biorą na przynęty na które normalnie nie popatrzyłyby nawet. Zawsze lepiej być Strażnikiem Teksasu niż zwykłym posterunkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 17 Października 2012 Share Napisano 17 Października 2012 macierewiczpzw, napisałeś że widzisz( po tym co napisałem) a nie wiesz że tak jest (patrz kilka wpisów wcześniej). Ja sie nie uniosłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbert89 Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 U mnie w tym tygodniu dwa klenie. Jeden ponad 40cm napaprocha, drugi 51cm, na 3' seledynowe kopyto. Oprócz tego tylko drobny sandacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 U mnie dzisiaj dwa razy ten sam szczupak(na oko 55cm) w przeciągu zaledwie pięciu minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 Grubsze psy gryzą jak wieść gminna niesie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbert89 Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 Psy może i tak, ale sandacze niezbyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 20 Października 2012 Share Napisano 20 Października 2012 Mnie nie ma w krk ale co jakis czas znajomy raczy mnie fotkami i jestem wściekły ze niemogę połowic....70-80 to taki klasyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 20 Października 2012 Share Napisano 20 Października 2012 Dziś niespodzianka w postaci leszcza 60 cm na gumę mikado fishunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruh Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 Dziś niespodzianka w postaci leszcza 60 cm na gumę mikado fishunter No to faktycznie niespodziewany przyłów. Niedługo szczupaki na kukurydzę będziecie targać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Witam Panowie jak ostatniego czasu wyniki nad krakowską wisła ??? Wybieram sie jutro i chciałbym sie dowiedzieć czy warto jeszcze jechac polatac ze spinem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruh Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Heheh sam się łamię czy nie wyskoczyć dzisiaj choćby na chwilę ... jedynie weekendy mi pozostają na wypady a tu dzisiaj jeszcze zaśnieżyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbert89 Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 U mnie dzis sumek 140cm i karpik prawie 70cm. Sum na 10cm ripper karp na 6cm twister. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 pewnie że się opłaca.. ja mimo deszczu byłem w sobotę na Wisłą po południu tak ok 1,5h i powiem że sandaczyki ładnie skubały. Złapałem jednego ok 30 cm i dwa 42cm i 44 cm... zaczynają już te większe gryźć.. więc czekam weekendu niecierpliwie.... a jeszcze udało chyba dopasować mi się przynętę na inne nie chcą brać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 uchylisz nieco rąbka tajemnicy jaki odcinek Wisły ?? i jaki kolor przynęty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Czekamy na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Troche wam podpowiem Wisla okolice Tynca a biora na kopyto ladne z czarnym grzbietem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik35 Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 pewnie że się opłaca.. ja mimo deszczu byłem w sobotę na Wisłą po południu tak ok 1,5h i powiem że sandaczyki ładnie skubały. Złapałem jednego ok 30 cm i dwa 42cm i 44 cm... zaczynają już te większe gryźć.. więc czekam weekendu niecierpliwie.... a jeszcze udało chyba dopasować mi się przynętę na inne nie chcą brać... No to kolego szału nie ma szkoda kaleczyć takie maluchy. Jak takie sandały biorą, to trzeba zmienić łowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 są i większe na pewno... wcześniej brały same maluchy... a teraz większe zaczynają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi