Skocz do zawartości
tokarex pontony

Wisła w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Za rok juz bedzie lepiej maluchy podrosna i zaczna sie czesciej trafiac wymiarowe.... Bo wedlug mnie malego sandacza jest masa..chyba ze niektorzy maja miejsca gdzie sa same medalowe sztuki w co watpie..

Napisano

To samo jest na Wiśle w Jankowicach,sporo podrostków miedzy 30 a 40 cm,jak są na braniu to biały,perłowy twister 5cm i siadają ślicznie z miarowym ciężko.Jak będzie uczciwość nad wodą to,może część porośnie nam na przyszły sezon,Sandacz jak ma co jeść to po 4 latach osiąga wymiar ochronny,a z tego co mi wiadomo to zarybiali nim w tamtym roku na jesień takim ok 20cm Wisłę i Kanał Dwory w okolicach Oświęcimia.

Napisano

No to kolego szału nie ma :shock: szkoda kaleczyć takie maluchy.

Jak takie sandały biorą, to trzeba zmienić łowisko.

Masz dużo racji, szkoda ich. Niestety z doświadczenia wiem, że od ujścia Skawy do Przewozu , gdzie i na co bym nie łowił, tylko takie się trafiają... Zaś poniżej przewozu sytuacja z wodą jest wiadoma. Mam za mało samozaparcia żeby próbować łowić sandacze w takim siurku. Zatem albo zaciskam żeby i staram się robić rybkom jak najmniej szkody przy odhaczaniu, albo zmieniam łowisko na fotel przed telewizorem. Myślę, że dla wielu druga opcja nie wchodzi w grę, u mnie niema szans.

Napisano

Panowie mam to samo, pełno podrostków 35-43cm, wymiarowe trafiaja się jak rodzynki w cieście, za to jak się trafi miarowy to zwykle jest 70+. Niestety ja trafiłem na jednego takiego w tym sezonie, ale słyszy się że takie się trafiają. Zastanawia mnie natomiast to, że nie ma w ogóle sandaczy z 2 roczników, czyli takich w przedziale 50-65

Napisano

widocznie takich jest multum w przyszłym sezonie będzie więcej wymiarowych... a z drugiej strony coś się dzieje.. delikatnie się zapinają i raczej krzywdy im się nie robi przy odhaczaniu... za taką kasę co się płaci to inaczej powinno się łowić....

Napisano
Pytanie do Bluzera. Jaki masz zestawik na nasza krakowska Wiselke? :cool:

Pytanie nie do mnie .Ale w sezonie letnim widziałem Bluzera i napewno jeżdzi rowerem (nie góralem ) :mrgreen:

Ale czy to prawda nie wiem , wiem że pamięć wzrokową mam niebywałą i poznałem Go przez zdjęcia tutaj zamieszczone gdy przejeżdzał mi na pasach rowerem z niezłożonym spiningiem i kopyto białe dyndało na końcu :mrgreen:

Więc piewrwszym elementem zestawu jest rower (dla mnie oczywiście to największy plus)

Napisano

Czy w związku z ułatwieniem rozpoznania Ciebie w terenie możesz podać nr na koszulce? :wink::lol::lol::lol:

A tak poważnie to Kamilu nie wiedziałem że przesiadłeś się na tak ekologiczny pojazd :shock:

Napisano

Póki nie spotykam nad wodą wędkarek podawanie numeru na koszulce jest zbedne :mrgreen: Krzyśku, co począć jak paliwo takie drogie :roll:

Powycinali drzewa,wyrównują teren i robia kamienne nasypy celem regulacji rzeki...dobrze to nie wróży...

Napisano

Kamilu ponieważ zbliża się zima musisz pamiętać o:

zimowych oponach

łańcucha na koła

ZIMOWYM PŁYNIE do spryskiwaczy :lol::lol::lol:

Powodzenia w sandałach / oczywiście ich łowieniu :wink: /.

Napisano

Drodzy koledzy, jako że mam 3 dni wolnego i będę próbował coś pospiningować nad Wisełką, pytanie do was był ktoś ostatniego czasu na podkrakowskiej Wiśle ?? Dzieje się coś ?? bo mnie doszły słuchy że okoń nieźle żeruje hmmm i nie wiem na co się nastawić bardziej na ciężko czy też lekko hmmmm

Napisano

Ostatnio sporo czasu spedziłem nad Wisłą i wnioski są następujące:zastanawiam się nad wystawieniem całego swojego sprzętu wędkarskiego na jednym z serwisów aukcyjnych...a jest tego trochę. Jaki jest sens mojego hobby?! Nęcenie nie tanimi przecierz gumami i woblerami?

:evil:

:shock:

Widzę że wychodzi słońce więc moze sie wybiorę porzucać.

Napisano
Ostatnio sporo czasu spedziłem nad Wisłą i wnioski są następujące:zastanawiam się nad wystawieniem całego swojego sprzętu wędkarskiego na jednym z serwisów aukcyjnych...a jest tego trochę. Jaki jest sens mojego hobby?! Nęcenie nie tanimi przecierz gumami i woblerami?

chwile zwątpiena,ostatnio też to przerabiałem...

loolekk, nie byłem przeszło tydzień na rybach,ale jeśli na Wisle przez ten czas nic się nie zmieniło to nie mam dla Ciebie dobrych informacji... :???:

Napisano

chwile zwątpiena,ostatnio też to przerabiałem...

loolekk, nie byłem przeszło tydzień na rybach,ale jeśli na Wisle przez ten czas nic się nie zmieniło to nie mam dla Ciebie dobrych informacji... :???:

wybrałem się dziś 2h rzucania i cisza ehhh...

Napisano

2 dni temu miałem całkiem przyzwoity połów.

21 kleni na gumki ( od 25 do 35 cm) oraz 10 okoni od 18 do 22 cm :):):)

Dzisiaj troszkę szczupakowego przedszkola, 2 sztuki ok 40 cm ( kolega w tym samym miejscu 5 szt) do tego kilka kleni i okonków.

Póki co na jesięń nie narzekam :)