Piniu81 Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 I tak jest "no kill" bo ryb jak na lekarstwo nie ma co kilować,a druga sprawa pomyślał kolego o tych wszystkich seniorach siedzących w zarządach "PZW"odebrał byś im pieniążki na godziwe życie jak byś "PZW" zlikwidował,im to obojętne czy ty zabijesz czy nie bo i tak nie masz czego zabijać,bo tak dbają o wkładanie naszych pieniędzy do wody w postaci narybku,kasa to idzie do kieszonki zresztą szkoda słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 I tak jest "no kill" bo ryb jak na lekarstwo nie ma co kilować,a druga sprawa pomyślał kolego o tych wszystkich seniorach siedzących w zarządach "PZW"odebrał byś im pieniążki na godziwe życie jak byś "PZW" zlikwidował,im to obojętne czy ty zabijesz czy nie bo i tak nie masz czego zabijać,bo tak dbają o wkładanie naszych pieniędzy do wody w postaci narybku,kasa to idzie do kieszonki zresztą szkoda słów A dlaczego Ty nie jesteś w jednym z tych ZK i bliziutko koryta?Wtedy poznałbyś kto ile "chapie" i nie pisał głupot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 W dobrze gospodarowanych wodach nawet zarybienia sa niepotrzebne. W przypadku naszych wód nawet zarybienia nie pomogą, smutna prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larss1 Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 A ilu z was koledzy było na walnych swoich kół i powiedziało co im nie pasuje? Ilu z nas dało jakieś pomysły do zrealizowania? Narzekać każdy może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbert89 Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Niektórzy byli, i poza narzekaniem podjęli nawet inicjatywę, ale ciężko brnąć przed siebie dostając tylko kłody pod nogi, zamiast wsparcia od tych którzy mają jakąś siłę decyzji. Jak to powiedział JKM w polsce mamy dupokracje i niestety, ciężko się z tym nie zgodzić patrząc n to co się dzieje. Niektóre decyzje podejmowane przez ZO są dla mnie kuriozalne... A wracając do tematu, dzieje się coś na zimowej Wiśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 Chodzil ktos juz na wisle za kleniem? Gdzie najlepiej o tej porze sie wybrac myslalem o Niepolomicach...ponizej mostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Dziś ambitny plan - Kleń lub co kol wiek Metoda - przepływanka lub wypuszczanka jak kto woli. Bochenek chleba pod pachę i jazda. Wycieczka w okolice mostu za Selgrosem w dól w kierunku zielonego rurociągu. Niestety bez efektów. Tak wiec chlebek dziś nie zdał egzaminu. Jedyna zdobyczą dziś był znaleziony duży 13 cm łamany wobler marki Rapala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Nightwalker, ja pracuje na ul. Ciepłowniczej, czyli Wisłę mam za plecami, widzę ją za biurka ale jakoś nigdy nie byłem. Kuzyn tam nieraz na tyczkę łowi z dobrymi wynikami na jesień wyciągnął klenia pod 50 cm. Ja mam plan w tym roku ( jak zrobi się wiosna ) jeździł głównie na Wisłę za jaziem/kleniem i boleniem z przerwami na pstrąga. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Myślę, że kleń się ruszy jak zrobi się cieplej a zapowiadają na 1 kwietnia 16 st i słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Myślę że warto się wybrać jako ze można się miło rozczarować Jeżeli chodzi o mnie to nie znam jeszcze miejsc pewniaków gdzie można je złowić na Wiśle wiem tylko gdzie powinny się znajdować Klenie lub Jaźie. Mam miejsca gdzie złowiłem po sztuce i to wszystko. Boleń - o tak. Bardzo chce przechytrzyć skurczybyka i pstryknąć z sobie z nim fotkę Może w tym sezonie się uda. Woblery samoróbki już czekają Za pstrągiem już chodziłem w tym roku - 2 małe sztuki. Myślę ze jak zrobi się POWAŻNIE ciepło wszystko to ruszy z kopyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Był ktoś na "górskim" odcinku Wisły mam an myślę poniżej Przewozu ? Jakieś wyniki ? Czy dalej zimowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulaas Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Dzieje się coś na Wiśle? Jest sens jechać z lekką gruntówką nad wodę? Woda stojąca stoi lodem a mnie już skręca, żeby coś połowić Byłem w tym roku już wcześniej trzy razy (okolice wodociągów i Łęg) ale nic się nie działo. Za to w styczniu, dzień po wykupieniu składek miałek już pierwszą kontrolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekR Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Dzisiejsza wyprawa w poszukiwaniu klenia na Wiśle zakończyły się niestety porażką. Udzieli mi ktoś wskazówek jakie ryby można spotkać na odcinku poniżej miejscowości Grabie? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Klenie, jazie, sumy, sandacze, bolenie, leszcze i coś tam jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Dziś pierwsze słońce aż ciężko wysiedzieć w pracy Był ktoś z Was nad Wisłą ? Dzieje się coś ? Mam na myśli kleń/jaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Dzieje się , dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 pagori, pagori, powyżej poniżej stopnia wodnego Przewóz ? To będzie mój debiut jeśli chodzi o klenie/jazie sprzęt skompletowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Nie byłem kilka dni , nie wiem jak woda teraz wygląda ale kilka udało sie wyciągnąć , miejsce niestety musisz sam wybrać. Ja wędkuje cały sezon w jednym miejscu, praktycznie na długości 100 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Jak tam na Wiśle panowie? ruszyło się coś ? Co kol wiek? Ostatnio jak byłem obok Łęgu jakieś 2 tygodnie temu - cisza i spokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Ano ruszyło. Woda wezbrała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Byłem dziś pierwszy raz w tym sezonie na rybach. Godzinny wypad przed pracą. W okolicach mostu Wandy. Bardziej z nastawieniem na rozruszanie ręki i rozprostowanie żyłki niż na jakiś kontakt z rybą. Woda podniesiona i dosyć trącona. Pełno patyków i konarów płynie. Na stronie IMGW można zobaczyć, że w punkcie pomiarowym Czernichów woda tej nocy podniosła się o 50 cm. Także Wisła musi jeszcze poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Petyr,Nie dobra wiadomość a miałem w sobotę pojechać do Niepołomic za kleniem/jaziem ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Byłem wczoraj w Niepołomicach, płynie kawa z mlekiem z dużym dodatkiem zielska/patyków, raczej ciężko o komfortowe wędkowanie. Szybko się spakowałem, pojechałem na komercje i pobawiłem się z karpiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Jak tam Wisła ? Da się łowić czy błoto płynie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donkicha Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 To i ja sie podepnę do pytania jak tam wisła jaka woda a raczej jej kolor? Bo się jutro wybieram w okolice Niepołomic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 kolego donkicha podrzuć na forum wiadomości z nad wisły bo też myślałem się wybrać w week. W centrum widać ze ładnie opadła już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi