Skocz do zawartości
tokarex pontony

Wisła w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hehe no właśnie ale wiesz co jest dziwne kleszcze się jakoś mnie nie trzymają bo nigdy nie miałem kleszcza a tyle chodzę po takich terenach lasach, trawskach. Zawszę staram się chronić części ciała, czapka na głowę obowiązkowa:)

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
no ja już jednego w tym roku "złowiłem" nad wisłą.

w pępku się zagnieździł :mrgreen:

Rompacz ciesz się, że nie zagnieździł się tam gdzie z kur wiele lubią najbardziej ;P

Napisano

heh no jednak będę się upierał że go złowiłem, a ten ziomek to ja :smile:

ja do tej pory miewałem takie z przedziału 50-60cm i sporo niemiarowych. ten też pstryknął delikatnie, ale po zacięciu już delikatny nie był :)

Napisano
no to chyba się pochwalę...

Obrazek

No gościu jeśli faktycznie złowiłeś tego sandała w tym sezonie to pokazałeś nam że w Wiśle można jeszcze sandacza pięknego złowić.

Czy to krakowski odcinek Wisły??

Napisano

Złowił złowił. A od kiedy to nie ma dużych sandaczy w krakowskiej Wiśle? :D. Ludzie znali tylko jedno miejsce na duże sandacze i tam jeździli dopóki się nie skończyły po prostu. Z braku czasu czy tam lenistwa, nie wnikam. Było łatwo, przyjemnie i blisko i nawet buda z piwem tam stoi... Jak tam już wybrali to przyszła moda na "Panie kiedyś to się ciągło sandacze, a teraz..." ;)

Napisano
no to chyba się pochwalę...

Obrazek

No gościu jeśli faktycznie złowiłeś tego sandała w tym sezonie to pokazałeś nam że w Wiśle można jeszcze sandacza pięknego złowić.

Czy to krakowski odcinek Wisły??

Tak, to smok krakowski, dopiero co złowiony, pływa oczywiście dalej i mam nadzieję, że ma się dobrze.

Napisano

Panowie:) Czym najlepiej na sandacza ? kopyto? obojętnie jaki kolor? :) Nie specjalizuję się w tych rybach, gdzie szukać? Łowie zazwyczaj na odcinku powyżej Nowego Brzeska do Uścia Raby

Napisano

Piękny, graty !

też miałem takiego, a nawet dwa najwiekszy miał 102cm :) ale to było dwa tygodnie temu i nie mogłem sie pochwalić :wink:

i sądząc po krzakach na zdjeciu to w tym samym miejscu :mrgreen:

Napisano

dzieki dzieki, az sie wstydzę :oops:

ale on tam jeszcze jest, więc warto próbować :)

może to naiwne co powiem, ale wypuszczajmy panowie sandały żeby potem takie smoczki się trafiały...

pagori, kopyto 7cm, zassał całe głęboko.

Napisano
Pewnie. Zawsze przewietrzysz spina i siebie :lol:

Na spacer to mogę pójść na Błonia, pytając miałem na myśli, czy jest szansa by złowić coś nie przypadkowo :)

Czy w takiej wodzie jakieś drapieżniki żerują?

Napisano

warto jechac, tylko musisz miec miejsce gdzie woda stoi (np: miedzy glówkami) tam wszystkie ryby sie gromadzą, drapieżnik też i da się go złapac i to jeszcze prosciej niz przy czystej wodzie :) wczoraj miałem kilka sztuk sandałka, ale ledwo miara...bolenia też było widac jak w zalanych trawach ugania sie za drobnicą...

p.s. każda woda jest dobra jak sie mysli :wink:

Napisano

Przejeżdżałem wczoraj przez most Koszyce/Ispina - Wisła potężna i maksymalnie brudna, tak samo wyglądała w okolicach mostu "promu" Góka.

Tak więc trzeba czekać na poprawę, choćby koloru/przejżystości wody :(

Napisano

z tą pogoda to masakra jakaś !! ostatnia raz na rybach byłem na początku maja, potem poleciałem na dwutygodniowe wakacje. Wróciłem myślałem, że coś połowie na Wisełce a tu od połowy maja leje i leje. Dziś słońce było ale teraz oberwanie chmury, drogi zamieniły się w rzeki... chyba na Wisłę dopiero w lipcu pojadę jak będzie niżówka...

Pozostaje tylko okoliczne żwirownie i po uganiać się za pistoletami.