pan.cernik Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Miły dziś dzień. Leszcze sie trą jak talala, drapieźnika nie widać. Pojechałem na miejsce mojej przygody z 4.05 i na tą samą przynętę czyli obrotówkę nr 3 mam podobne branie. Niestety nie był to szczupak gigant Ryba trochę mniej waleczna ale i tak minęło 15 minut zanim spojrzeliśmy sobie w oczy. Pierwszy w życiu sum Zdjęcia nie zamieszczam z wiadomych względów. Długość 114 cm. Pewnie wielu z was uśmiechnie sie z politowaniem ale to moja największa ryba dotąd i jestem szczęśliwy. Sprzęt mam też raczej lekki więc tym bardziej się cieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierek226 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Witam, Podobną miałem przygodę jak kolega..Parę dni temu machałem tez obrotówką na Wiśle na Małym Płaszowie i zahaczył mi się gigantyczny leszcz za ogon..Sporo walki było,emocje super..Rybka jak zawsze odhaczona i w dobrej kondycji wróciła do wody...Jesli chodzi ''prawdziwy''spinning to umnie okonie,klenie i jazie..Ze szczupakiem jest problem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajonk Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Super przygoda pan.cernik. Mnie się z wąsatym jeszcze nigdy nie udało, choć na swoją obronę powiem, że specjalnie się na niego nie nastawiam. Wielu z Was pisze o okoniach. Gdzie ich szukacie? Na Wiśle trafiają mi się niezmiernie rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierek226 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 U mnie okonie trafiają się bardzo często,jako przylów gdy uderzam na szczupaka..zauwazyłem ze najczesciej kontakt mam z okoniami przy główkach,mini zatoczkach..kamyczki,dołeczki,wsteczne prądy..ale ogólnie on wszedzie jest...tylko czasami go wogóle''nie widac''..we wrzesniu ubiegłego roku w jednym miejscu brały jeden za drugim -/+ 30,35cm..Ja mam problem tutaj na Wiśle z sandaczami,ochodziłem się zeszłej jesieni za nim i nic:/..Od czerwca myślę zacząć znów polować za tym skurczybykiem;-).Tylko oby żadnej powodzi nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Ciekawie się dzieje: mam pytanie, może ktoś polecić jakiś bardzo dobry sklep wędkarski w Krakowie dużym wyborem przynęt spiningowych był fajny w hucie sklep to zniknął a na 21 listopada szału nie ma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierek226 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Może sklep GŁOWATKA,ul.Starowiślna 40...Byłem tam kilka razy,kupiłem takie przynęty jakie potrzebowałem,czyli były na stanie magazynowym..Troche sprzętu tam mają jesli chodzi o przynety spinningowe..Może niech się wypowiedzą prawdziwi Krakowscy wędkarze znający ten temat;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Byłem tam ale szału nie widziałem Na allegro nie chce kupować bo przesyłka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Zobacz tutaj / wklep w google/: Sklep Piarania znajduje się on w Krakowie więc chyba można podjechać i odebrac samemu. / myślę że za pomoc nie dostanę bana/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Dzięki znajdę może coś ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarz91 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Witam. Dziś postanowiłem wieczorkiem wyskoczyć na spinning, i chyba znalazłem sobie fajną miejscóweczkę. Wędkarze tam często chodza ale obławiaja zakole natomiast ja wybrałem niewielki przesiew z rozwalonej opaski gdzie jest rynna i płytsza woda schodzaca do zwirowej plaży itp. Przejdźmy do rzeczy, myślałem że będzie to połów bez ryby, natomiast jednak nie, co rzuciłem smużaka to było uderzenie. Chwilami zaczęło mnie to denerwowac, że jestem jeszcze bez ryby na brzegu, aż tu nagle zaczęło się pięknie. Wsumie złowiłem 3 klenie dwa mniejsze około 45-50cmi jeden dosyć spory pod 70cm, jutro jakoś dodam zdjęcia złowionych rybek, które dalej pływają w wodzie i rosną w pełni szczęścia i wolności ;] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 wow, kleń pod 70 cm ? wklej zdjęcie tego potwora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Ożesz ty, klucha 70cm?!! GRATKI, zapowiada się kleń roku:o Niby taki "nowicjusz" a tu proszę, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 hmm, nie wiem co o tym myślec kleń pod 70 cm to kleń na medal, ja osobiście nigdy takiego nie widziałem....gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Witam. Dziś postanowiłem wieczorkiem wyskoczyć na spinning, i chyba znalazłem sobie fajną miejscóweczkę. Wędkarze tam często chodza ale obławiaja zakole natomiast ja wybrałem niewielki przesiew z rozwalonej opaski gdzie jest rynna i płytsza woda schodzaca do zwirowej plaży itp. Przejdźmy do rzeczy, myślałem że będzie to połów bez ryby, natomiast jednak nie, co rzuciłem smużaka to było uderzenie. Chwilami zaczęło mnie to denerwowac, że jestem jeszcze bez ryby na brzegu, aż tu nagle zaczęło się pięknie. Wsumie złowiłem 3 klenie dwa mniejsze około 45-50cmi jeden dosyć spory pod 70cm, jutro jakoś dodam zdjęcia złowionych rybek, które dalej pływają w wodzie i rosną w pełni szczęścia i wolności ;] Pozdrawiam Kleń 70cm "dosyć spory"? Oficjalny rekord WW chyba jeszcze jest 63,2cm? Ryby z piątką z przodu są niezwykle rzadko łowione. Częściej trafiają się w granicach 40-45cm. Nawet słuchając opowieści karpiarzy, że w zanętę potrafią wchodzić "kleniska" przez duże K, to i tak jakoś nie widuję ich w relacjach i rekordowych tabelach. Taka ryba zasługuje na poważne potraktowanie sprawy. Chyba do końca nie byłeś świadomy sukcesu, łowiąc taki okaz. Na sprzęt pod smużaki podwójny szacunek, że udało się wyholować i kotwic nie wyprostowało. Może kolega napisze kilka słów, jaką przynętę zassał i sprzęt który poradził sobie z rybą. Czekamy na zdjęcia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 wedkarz91, A nie pomyliło Ci się z boleniem? Też biorą na smużaki od czasu do czasu. Bo szczerze mówiąc póki nie zobaczę, nie uwierzę bez urazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 czekam na zdjęcia, bo jestem w szoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 kleń pod 70 cm to kleń na medal, ja Ja osobiście widziałem ,ale w wodzie i jestem pewny ,ze był to kleń i to nawet kilak sztuk kilka bliżej 8 niż 7.Ale jest jedno , ale nigdy czegoś takiego na brzegu nie widziałem (Wiem ,że to nie to samo ale nie tka dawno widziałem fotkę z niemieckiej rzeczki z takim okazem ,ale z polskiej nigdy. ). Te ryby są zbyt cwane i zbyt płochliwe .Jeśli uderzył na końcu i po chwili (a nie po ponad godzinie, bo te ryby szybko spłoszone nie wrócą , ale wrócą ) to an 100% nie jest to kleń(no chyba ,że o czymś nie wiem) .Sam jestem ciekaw tego klenia.Jeśli to prawda to albo:1.Maiłeś mega farta ( z kilku powodów można to traktować jak 6 w totka ) . 2.Jest to wyjątek od reguły 3.Zmieniłeś chyba nie tylko mój światopogląd dotyczący kleni. Oficjalny rekord WW chyba jeszcze jest 63,2cm? Nawet słuchając opowieści karpiarzy, że w zanętę potrafią wchodzić "kleniska" przez duże K, to i tak jakoś nie widuję ich w relacjach i rekordowych tabelach. Taka ryba zasługuje na poważne potraktowanie sprawy. Chyba do końca nie byłeś świadomy sukcesu, łowiąc taki okaz. Na sprzęt pod smużaki podwójny szacunek, że udało się wyholować i kotwic nie wyprostowało. Może kolega napisze kilka słów, jaką przynętę zassał i sprzęt który poradził sobie z rybą. Czekamy na zdjęcia, Szczerze znam kilka ( a jeśli ja znam to co dopiero inni wędkarze) rekordów Polski (głównie pod względem długości szczupaka i sandacza) , które dawno kilka razy zostały pobite , ale nigdy nie zgłoszone( przy 2 ew. 3 widziałem rybę i mogę zaświadczyć) . Nawet nie wiesz co takie zgłoszenie by spowodowało a jeszcze adnotacja ryba została wypuszczona . Nie każdy lubi rozgłos. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierek226 Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Poczekajmy może aby kolega wedkarz91 nie zapomniał, i żeby wrzucił fotkę tego Klona..Kleń pod 60cm to juz kawał ryby,ale pod 70cm to gigant.. Osobiście uwarzam że jednak mógł mieć ale pod 60cm,a nie pod 70cm...Wiadomo że są duuuzę ryby w Wiśle,no ale jakoś nie uwierzę dopóki nie zobaczę tej ryby..Trochę kolega chyba przesadził,ale to moje zdanie..Bez urazy dla wedkarza91..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarz91 Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Tutaj jest mniejszy , złowiłem takie dwa. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f2fd7550a54a432b.html a tutaj ten duży, słaba jakość bo mam marny aparat. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4c3ebe262ba8c9fc.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Miarki to Ty też raczej nie masz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Musisz mieć łape jak Shaquille O'neal żeby klenia siedemdziesiątaka w karku objąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 wedkarz91, ten pierwszy ma ok 30-35cm, ten drugi ok 50-55cm. Chyba, że tak jak pisze bluzer masz 2,20 cm wzrostu i łapę Shaqa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajonk Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Brak miarki czy nie, za drugą kluchę należą się już gratulacje, zwłaszcza że kolega początkujący Tym samym gratuluję i życzę tej "siedemdziesiątki" w przyszłości, oczywiście poprawnie zmierzonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Ładny kleń ale do 70 to mu spoooro brakuje. Wczoraj zasiadka z feederkami, pare leszczy(ków) się trafiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Kluska fajna ale to dobre 50+ Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi