Davly Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Ładne zdjęcia i rybki. A ja takiego z dzisiejszej nocki wrzuce 81cm, 5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Gobio Gobio, ładna boleń, na pełnej dziurze ciężej jest AF trafić i to widać na fotach, no i te przepalenia - pomyśl o filtrze szarym. Davly, piękna torpeda ! To nie Wy byliście wczoraj poniżej Przewozu około 19 z "czerwonymi kołowrotkami" ? Bo chyba poznaje po twarzy, po za tym ludzi wczoraj było jak mrówek. Ja zaliczyłem wczoraj trzy bolenie, która łączna długość miała 75 cm a łaziłem za kleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Nie, byliśmy w zupełnie innym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Davly, ładna sztuka ! złowiony tam gdzie najczęściej wędkujesz ? pytam bo rozmawialismy kiedyś nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 PePe., tam ostatnio sobie siedzę z batem i rzucam na żywca za sandaczykami, ale efekty marne, kilka niedomiarków, chociaż widziałem, że są i większe. Problem w tym, że trzeba trafić na dobry dzień, bo czasem jest totalna pustynia i nawet drobnica się nie pokauje. Boleń na spinninig, nie tam, ale dość blisko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Gobio Gobio, podeślij zdjęcie z EXIF. Bo jak na F1.4 to ryba wyszła za ostra a zdjęcie za mało przepalone Jaką masz puszkę i słoik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Piękny boleń Davly, sumków nie było ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Sumków niet, ja mam pecha do nich w tym roku :S. Może dlatego, że się na nie nastawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Gobio Gobio, podeślij zdjęcie z EXIF. Bo jak na F1.4 to ryba wyszła za ostra a zdjęcie za mało przepalone Jaką masz puszkę i słoik ? Sigma 30mm f1.4 zapięta do alfy 700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 ładny bolek Davly:-) graty:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorxix Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Sumków niet, ja mam pecha do nich w tym roku :S. Może dlatego, że się na nie nastawiam Ostatnim razem też się nie nastawiałem a potem wyciągnąłem dwa, jeden za drugim w miejscu takim raczej kleniowym, na kleniowy sprzęt i kleniowe przynęty. Fakt były niewymiarowe ale cieszą liczne kontakty z sumową młodzieżą. Inna sprawa, kto by 20 lat temu pomyślał że poniżej Przewozu łatwiej będzie o suma i bolenia niż sandacza? Bardzo się Wisła w tym czasie zmieniła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ornix Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Jak tam Panowie na rybkach?, po długim weekendzie i w temacie Wisły cisza nikt nie łowił? Ja byłem z bratem poniżej przewozu od soboty wieczorem do południa w niedzielę. Brat z feederem za białorybem ja dwie wędki z trupkiem z myślą o sandaczu. Efektów brak. U mnie sandacz nie wiele większy niż uklejka na jaką wziął, brat złowił kilka karasi, klenika i 2 leszczyki. Albo winna ta zbliżająca się pełnia, albo niska woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Byłem odwiedzić Wisłę w sobotę, udało się złapać kilka kleni i Bolka małego, Wędkarzy dużo, Prawie każde stanowiska oblegane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Ja byłem w niedziele. Wędkarzy zero Ja sam, bociany i czaple. Jak okiem sięgnąć żadnego wędkarza. Polowałem na brzany. Jedna się skusiła ale niestety po 20 sekundach, jak mocniej szarpnęła łbem, wypięła się. Może niepotrzebnie plecionkę stosowałem. Szkoda, bo czułem na kiju przynajmniej 70 cm. Później tylko sandaczyk i kleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Panowie, gdzie się podziały klenie ? jestem enty raz na niżówce i bez kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ornix Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Klenie strajkują pewnie razem z innymi rybami. Przed chwilą wróciłem właśnie znad Wisły. Byłem od piątkowego popołudnia do dziś do 8 mej. łowisko Wisła w okolicy Tyńca, celem były leszcze. Fakt trafiło się ok 50 szt i wszystko super gdyby nie to że średnia długość ok 20cm Do tego maleńki sumek i karaś wielkości dłoni. Co by nie gadać czekam na większa wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Coś się dzieje na Wisełce ? Rapy? Zedy może??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 na Wisle chyba cisza nikt nic nie lowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Bolenie gryzą ale są już mega ostrożne...tylko "podszczypują" woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 ja wczoraj sandaczykowe przedszkole i nic po za tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ornix Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 W czwartek ponownie zasiadłem w okolicy Tyńca z myślą o leszczach. Było już dość przyzwoicie masa drobnicy, leszczyki, sumki, karasie a do tego 4 sztuki konkretne, 48cm, 55,55,i 62cm w końcu trafiłem na porządne wiślane łopaty Dziś z kolei byłem na starych główkach w okolicy kostrza połazić za okoniem, kicha totalna od 5 do 10 trafiło się kilka okonków nie wiele większych od przynęt jakie atakowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 Panowie a jak sytuacja z okoniami na Wisełce?? Rusza sie już coś poważniej?? Ew możecie polecić jakieś miejscóweczki na bocznego troka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 byłem we wtorek pod wieczór poniżej przewozu od strony NH i siadło kilka okoni, ale największy miał około 25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 byłem we wtorek pod wieczór poniżej przewozu od strony NH i siadło kilka okoni, ale największy miał około 25 cm Jaka metoda kolego?? Nastawiałeś się konkretnie na okonia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Po zakończeniu sezonu pstrągowego w pobliżu została tylko Wisła, początki dziś nie były obiecujące. Wybrałem się do Piekar i nad Wiślisko pod Skałą, kontaktów z rybą prawie wcale jedynie dwa okonki niewiele ponad 20 na Wisełce, natomiast starorzecze gdzie kiedyś gryzły niewielkie szczupaczki jak martwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi