Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jacen------kapitalne drapiezniki. :razz:

Match 2000 a co Ty bedziesz robił z taką ilością płotek? :wink:

We wcześniejszych postach pisał, że wypuszcza złowione rybki :wink:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 212
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Ostatnio z braku czasu rzadko pojawiam się nad woda,ale ostatnie 3 dni trochę udało sie troche pochodzić po Wisle ze lekkim spiningiem...

Poniedziałek- 2 jazie 35cm+ i jeszcze 4 nie zaciete brania

Wtorek-2 jaski 30+ i 35+ i jedno puste pobicie

Dziś godzinka nad woda od 18 do 19 biczowałem wodę, ale bez efektów, chwile po 19 widze atak w nurcie posyłam tam mojego jaziowego woblerka 18mm i poterzne uderzenie..

Po 15min juz w ciemnosci ukazuje sie .....Boleń, mój pierwszy w życiu.

Potwór to nie jest,ale na oko ok.55-60cm,biorac pod uwage ze wyciagniety na zyłce 0,10 jest to dla mnie spory sukces. Rapka jak i wszystkie jaski wróciły do wody w dobrej kondycji.

dsc01029ke.jpg

Napisano

Kol.szczupak28.Nic nie będę robił.Rybki wróciły do wody.Ryby złowione w wodach PZW z reguły wypuszczam.Na patelnię łowię ryby na łowiskach specjalnych.Już o tym pisałem.Masz bardzo krótką pamięć,albo lubisz być upierdliwy.

Napisano

Moje dzisiejsze jaziowanie zaowocował 7 sztukami,2 szt konkretne 47 i 53 reszta w przedziale 25-40cm, foto najwiekszego z nich :

dsc01032k.jpg

dsc01033ij.jpg

Zauważyłem ze jak tylko pokaże sie słonce jaśki od razu robia sie aktywne,i chetnie sie pokazują, wszystkie ryby dziś brały na wobka "oske" prowadzonego tak 5cm ponieżej powierzchni, a np. przedwczoraj interesowały się tylko prowadzonymi po samej powierzchni. Musze przyznac ze wyczaiłem fajny odcinek rzeki z jaziami.

Dziś znów pokazała sie rapa,i to chyba sporo wieksza o tej która wczoraj złowiłem.

chyba trzeba bedzie na nia zapolowac...:-)

Rybki oczywiście dalej pływają :-)

ps. Dzis zmierzyłem sobie kij i wczorajsza rapka patrzac na foto chyba miała ciut wiecej niz 60cm...

Niestety koniec już moich wypraw,i znów trzeba wracać do rzeczywistości( czyt. pracy)

Napisano
Ps. Odpuściłeś kleniom już w tym sezonie???
Nie, nie, kleń to u mnie rybka wiodąca, ale czasami poświęcam się innym.

Dzisiaj kolegom w Odrze brały szczupaki, bolenie, a u mnie zero.

Ładne jazie, brawo.

Napisano
Ps. Odpuściłeś kleniom już w tym sezonie???
Nie, nie, kleń to u mnie rybka wiodąca, ale czasami poświęcam się innym.

Dzisiaj kolegom w Odrze brały szczupaki, bolenie, a u mnie zero.

Ładne jazie, brawo.

Jacku następnym razem będzie lepiej! Dzięki za wspólny wypad :wink:

Napisano

Dzieki panowie, heh dziś udało sie wyrwac na 1,5h nad wode i taki oto efekt: 35cm i równiusieńka 50cm.

dsc01038r.jpg

Co ciekawe do 'osy' nie było dziś nawet wyjscia, za to uklejka miała wziecie... spiąl mi sie jeszcze jeden około 50siatak :-)

Czas zmienic miejsce bo sie nudno robi,przyszły tydzien atakuje 400m wyżej..:-)

Standardowo C&R .

Napisano

miro 85, Twoje jazie wyglądają jak jazie. W krakowskiej Wiśle jazie są jak klenie- ciężko rozróżnić(nie są tak wygrzbiecone tecz torpedowate ).Kiedyś na wiosne tuż pod nogami wypierdzielił mi jaż ale od razu zerwał zyłkę - stawiam 70 cm (wtedy tylko jazie brały) Gratuluje udanego wypadu!

Napisano

trzeba przyznać ze dziś rybka słabo wspólpracuje, pogoda mówi sama za siebie...

Miałem dziś tylko jedno wyjscie do wobka(czerwonego w akcie desperacji..) i efekt jest taki jak na foto :-)

Co ciekawe jest to ryba którą już na 100% raz złowiłem jakieś 3 tyg temu,miała dokładnie taką samą rane na ogonie,wiec widac ze C&R popłaca :-)

Napisano
trzeba przyznać ze dziś rybka słabo wspólpracuje, pogoda mówi sama za siebie...

Miałem dziś tylko jedno wyjscie do wobka(czerwonego w akcie desperacji..) i efekt jest taki jak na foto :-)

Co ciekawe jest to ryba którą już na 100% raz złowiłem jakieś 3 tyg temu,miała dokładnie taką samą rane na ogonie,wiec widac ze C&R popłaca :-)

Gratulacje kolego Miro piękne sztuki i to jest wspaniały przykład C&R!!!

Napisano

Dziś po połódniu tylko jeden jasio 35cm, 2 wyjścia 'groobej' 50siatki,a po za tym echo,pogoda sie załamała i kicha, na koniec uczepił sie jeszcze klonek ok 25cm

A to widok nowej mety,rybki są,bo widziałem w polarach co jakiś czas ale brac nie chciały

dsc01040q.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Dodaj link lub baner - >

Polecamy

TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich
Dragon
https://www.iparts.pl/
Pomocnik wędkarza
przewodnicywedkarscy.pl
Blog Zwędkowani
TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich

Pontony - TOKAREX - super oferta pontonów firm BUSH, Fiord, YRT i HONDA

Akumulatory żelowe i AGM; Zamów online! do łodzi, jachtów, silników, echosond itp.
www.akumulatory-zelowe.pl

Dodaj link lub baner - >

Partnerzy

Corona-fishing.pl - sklep wędkarski

Telefony, smartfony, tablety - jaki kupić, jaki wybrać?

• Ostatnio przeglądający

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.