mephir Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Poszło, ciekawe jakie będą wyniki i czy adekwatne do rzeczywistości ja też wypełniłem i też chetnie bym się zapoznał z wynikami. Moim zdaniem wyniki nie będą adekwatne do rzeczywistości i miarodajne. Bo coś mi się wydaje, że ankietę wypełnią przede wszystkim zwolennicy c&r, a te wszystkie heńki i zdzsie co wędkowanie traktują jak wyprawę po mięso nawet nie zerkną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Wypełniłem i czekam na wynik ankiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 też wysłałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Czemu nie ma wędkuję prawie codziennie??? hehe Prawda, gdzieniegdzie chciałem zaznaczyć dwie odpowiedzi ale się nie dało:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 gotowe,poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donkicha Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 No poszło ciekaw jestem wyników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikok1 Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 6 Września 2012 Autor Share Napisano 6 Września 2012 wernicjusz, pewnie jakaś praca dyplomowa, napewno nie PZW Tutaj masz zupełną rację. Jest to prośba jednego z kolegów po kiju. Pzw takimi sprawami sobie głowy nie zawraca co widać na co dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Czyli nie powinno być problemu z przedstawieniem nam wyników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek1981 Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 wernicjusz, pewnie jakaś praca dyplomowa, napewno nie PZW Tutaj masz zupełną rację. Jest to prośba jednego z kolegów po kiju. Pzw takimi sprawami sobie głowy nie zawraca co widać na co dzień Ciekawe jaki jest temat pracy lub innymi slowy - co ma wykazac ankieta? Internetowa spolecznosc wedkarska to bardzo znikomy ulamek calosci a w konsekwencji niezbyt odzwierciedla rzeczywistosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 7 Września 2012 Autor Share Napisano 7 Września 2012 Internetowa spolecznosc wedkarska to bardzo znikomy ulamek calosci a w konsekwencji niezbyt odzwierciedla rzeczywistosc. Nie bardzo się z Tobą zgadzam. Internetowa brać dzieli się na: etycznych miłośników wędkowania sępów - mięsiarzy czyhających na podanie miejscówek na tacy. Mamy więc przekrój wszystkich którzy nas interesują. Ankieta jęst anonimowa więc każdy może klikać co tylko chce więc wg mnie coś pokarze. Podobnie są robione sondaże - na wybranej grupie ludzi. Czyż nie mam racji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Internetowa spolecznosc wedkarska to bardzo znikomy ulamek calosci nie wiem jak w innych kołach, ale obawiam się, że jest to prawda. Z tego co się orientuję w moim kole na 100 - paru członków, w necie udziela się może 3 lub 4. Pozostali żyją "tradycyjnymi opowieściami wędkarskimi przekazywanymi na zebraniach, w warzywniaku i na targu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 7 Września 2012 Autor Share Napisano 7 Września 2012 Moje koło liczy 1200 - 1300 członków na forum jest nas 300 czyli wychodzi 1/4 więc chyba nie jest tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 czaplasiwa, właściwie, ważne jest to - że ankieta jest profesjonalna i czekamy na wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 mówisz i masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago27 Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Zrobone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek1981 Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 sępów - mięsiarzy czyhających na podanie miejscówek na tacy. Nie rozumiem, co ma wspolnego sepienie z mejscowek z jak to nazywasz "miesiarstwem" i odwrotnie? Mamy więc przekrój wszystkich którzy nas interesują. Ankieta jęst anonimowa więc każdy może klikać co tylko chce więc wg mnie coś pokarze. Podobnie są robione sondaże - na wybranej grupie ludzi. Czyż nie mam racji? Masz racje. Jesli ktos zamierza zbadac wedkarskie trendy internautow to oczywiscie ankieta spelni swoje zadanie. Jezeli jednak, ktos zamierza uzyskac obiektywny obraz kultury wedkarskiej w tym kraju to obawiam sie, ze wyniki pochodzace TYLKO z ankiety internetowej spowoduja efekt krzywego zwierciadla. Dlatego pytalem z ciekawosci, czego dotyczy praca, lub jaki cel przyswieca przeprowadzeniu ankiety?Wypelnilem i jestem ciekaw wynikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
udebuluzor Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Brakuje mi tam punktu - Wypuszczam, był godnym rywalem. Należy mu się szacunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LJ Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Nie praca dyplomowa ale zwykłe, nudne badania naukowe. Nie zlecane przez nikogo, po prostu wpadł mi taki pomysł do głowy po urlopie, jako wędkarzowi bardziej niż naukowcowi. Dziękuję uczestnikom forum za aktywność. Przez okres 5 dni ankietę wypełniło 907 respondentów z kilkunastu forów - co przy ilości pytań jaką mieliście koledzy okazję wypełnić daje potężny zestaw danych, którego obróbka statystyczna zajmie ze 2 miesiące (uff). Na razie analizuję mały (nie taki mały!) pakiet z Podkarpacia, bo dane chcę przedstawić na lokalnej konferencji dotyczącej, najogólniej mówiąc ochrony środowiska. Ale zaraz potem wezmę się za analizę całości. Najwięcej trzeba się zastanowić nad tym gdzie szukać zależności i czy takie w ogóle są. (np. doświadczenie wędkarskie i podejście do ryby). Jeszcze raz dziękuję członkom forum za aktywność i do usłyszenia, Łukasz Jurczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 czekamy - będzie co czytać w długie jesienne wieczory i dziękujemy za to, że Ci się chciało zwłaszcza, że to prywatna inicjatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi