mario252 Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 witam pojechałem w sobotę na przeczyce wynik 13 leszczy od 30 do 40 cm i jeden karpik 48 cm 2,1 kg a więc coś tam bierze woda nie kwitnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRONG87 Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Nie tak dawno doszły mnie słuchy lecz nie wiem czy to tez prawda ale w okolicach wyspy obok wysokiego napięcia siedzieli goscie ponad 2 tyg i naciągli ponad 200kg ryby karpi amurów.Podobno nęcili kulkami kukurydza.Ja sie pytam gdzie gdzie straz gdzie policja gdzie kontrole.A potem jeden z drugim jedzie na ryby i wyzywaja ze ryby nie ma ze nie bierze ...Przykro usłyszec taka wiadomosc ze cała ryba poszła w zamrażalke a nie spowrotem do wody :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Nie tak dawno doszły mnie słuchy lecz nie wiem czy to tez prawda To jak poznasz fakty, wtedy napisz i okaż swoje oburzenie. To co teraz robisz to zwykle ploty. Jeśli nie byli to karpiarze z zasadami, a zwykłe "kormorany", to i tak te 200kg złowione w dwa tygodnie i nie wiadomo w ilu, pewnie było by zgodne z RAPR-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRONG87 Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 tylko ze tą "plote" potwierdziło mi juz 3 osoby ...A czy było to zgodne z RAPR tego nie wiem nie było mnie tam .Od tego jest to forum by sie dzielic informacjami o tym łowisku więc napisałem co usłyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bercikz Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Nie tak dawno doszły mnie słuchy lecz nie wiem czy to tez prawda ale w okolicach wyspy obok wysokiego napięcia siedzieli goscie ponad 2 tyg i naciągli ponad 200kg ryby karpi amurów.Podobno nęcili kulkami kukurydza.Ja sie pytam gdzie gdzie straz gdzie policja gdzie kontrole.A potem jeden z drugim jedzie na ryby i wyzywaja ze ryby nie ma ze nie bierze ...Przykro usłyszec taka wiadomosc ze cała ryba poszła w zamrażalke a nie spowrotem do wody :( Kolego taka jest rzeczywistość!!!to nie plotka i to nie tylko na Przeczycach... Ja akurat nie łowie na tym łowisku, lecz znam to z autopsji z pobliskich łowisk takich jak Pławniowice, Dierżno małe. Szarańcza jest wszędzie... Na pławkach kiedyś złowiłem karpia... Sąsiad wyciągnął tel puścił sms i w ciągu 1 godz było już obok mnie czterech gości... Dwa lata temu, jakieś typy na wpływie potoku toszeckiego mieli rozbity namiot ok 4 tygodni. Był to przełom października i listopada. Oczywiście brał karp... Kilka dni temu dowiedziałem się że w okolicach pławniowic jest jakiś bar co skupuje karpie. Za sztuke płacą 10 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 MASAKRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingu Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Donieście na ten bar do inspekcji handlowej i sanepidu - ciekawe czy mają faktury na te karpie ?!?! Dodatkowo dobrze by było złapać takiego pseudowędkarza, który sprzedaje ryby - za to straci kartę wędkarską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 a jak tam woda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Ostatnio na Przeczycach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Wczorajszy wypad : Od 10 do 23. Jeden karaś i niestety same leszcze. Największy miał równe 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bulisx Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Wczorajszy wypad :Od 10 do 23. Jeden karaś i niestety same leszcze. Największy miał równe 40 cm. Na co tak chętnie brały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Pinka. Tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xym82 Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 reallyman, z której strony łowisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Na samym końcu zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 A tasiemca nie miały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Tego nie wiem. Nie zabieram ryb do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Panowie , może dołączycie się do Klubu................. Wspólnie możemy coś zdziałać. Są już 4 osoby chętne do współpracy. W kupie siła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawca Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 reallyman bez urazy ale skoro nie zabierasz ryb do domu to po kiego grzyba pakujesz je do siatki?? Nie lepiej od razu wypuścić do wody? Tak tylko głośno myśle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 I łapać w kółko te same ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 ja tez daję do siatki , jak fajne to i pamiątkowe fotke. Czasem jedną wybiorę na kolacyjkę a resztę do wody ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Kiedy łowiłem na drgającą szczytówke to też wkładałem all do siatki , z tym że mam długą , gęstą i dużą siatę, może z 5 metrów gdzie ryby maja miejsce. Po skończeniu łowienia ważyłem i delikatnie ryby do wody . Nie dotyczyło to oczywiście ryb limitowanych............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario252 Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 witam jak obiecałem po rozmowie z prezesem koła odpisuję odnośnie spuszczenia wody na przeczycach planowana naprawa wału to 2014r woda nie będzie cała spuszczana tylko do połowy a mułu nie będą wybierać bo są to koszty niewyobrażalne dla PZW a muł musieli by zutylizować a nie ma na śląsku takiej firmy która by się tego podjęła nie można go tak sobie gdzieś wywieść takie jest prawo w polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 17 Września 2013 Share Napisano 17 Września 2013 Czyli wszelkie prace na tym zbiorniku w tym sezonie nie mają sensu . Mięsiarzy nie upilnujemy , chyba ze będzie tak jak na Turawie: całkowity zakaz połowu ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ximus Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 I łapać w kółko te same ?? myślisz że po wyholowaniu i wypuszczeniu ten sam leszcz za godzinne ci znowu weźmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bill26 Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 No nareszcie się ruszyło , piątek i sobota , łódka i naprzód , 4 szczupłe i około 50 okoni , takie pod 30 cm, nieźle myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi