Darek 1 Napisano 26 Kwietnia 2019 Napisano 26 Kwietnia 2019 Wczoraj 2 godzinki i coś tam się zawiesiło na haku 6 Cytuj
Darek 1 Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisano 27 Kwietnia 2019 Krótkie 2 godz na Bystrzycy, siadły 4 kleniki od 30 do 50+, ta pięćdziesiątka stanęła jako największa na podium i miała szybką sesję zdjęciową, żeby ryb nie męczyć nie mierzę ich bo są w tarle, a te duże to na ogól matki ciężarne, więc szybka fota i do wody. 5 Cytuj
oldBolo Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisano 27 Kwietnia 2019 Mistrz. Ja byłem rano i przez 4 h złowiłem ledwie 3 szt (max 30). Wieczorem w 1,5h na Ślęży kilkanaście szt. al oczywiście drobne (max 29). 1 Cytuj
aadicc Napisano 4 Maja 2019 Napisano 4 Maja 2019 Byłem dzisiaj popstrągować. Ryby dużo, ale wszystko glutki - choć waleczne. Bilans 2 godzin nad rzeką to 12 pstrągów ok 20 -25cm. Kilka brań nie zaciętych, a 2 szt. spadły mi pod nogami. Pstrążki gryzły krakuska nr.1 w malowaniu potokowca, ale prawdziwym killerm okazł się KillerEgg - czarny z zielonymi paskami. Oczywiście wszystkie rybki w dobrej kondycji wróciły do wody. 3 Cytuj
tom@ha Napisano 7 Maja 2019 Napisano 7 Maja 2019 W dniu 4.05.2019 o 10:11, aadicc napisał: Byłem dzisiaj popstrągować. Ryby dużo, ale wszystko glutki - choć waleczne. Łowiłeś na odcinku DSW czy DWR? Cytuj
aadicc Napisano 7 Maja 2019 Napisano 7 Maja 2019 11 godzin temu, tom@ha napisał: Łowiłeś na odcinku DSW czy DWR? DSW, na DWR nie mam na razie efektów. Cytuj
Marex Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 Dzień dobry Prawdopodobnie w sobotę będę chciał się wybrać pierwszy raz nad Bystrzycę. Najchętniej z muchówką. W jakie rejony najlepiej się udać i ewentualnie jaką miejscowość patrzeć przy sprawdzaniu stanu wody? Można pisać na PW Z góry dziękuję Cytuj
Darek 1 Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 Dzisiaj szybki wypad nad rzeczkę i połowiłem sporo kleni sportowego wymiaru, a dwa nawet 40 cm 5 Cytuj
oldBolo Napisano 10 Maja 2019 Napisano 10 Maja 2019 W dniu 9.05.2019 o 12:15, Marex napisał: Dzień dobry Prawdopodobnie w sobotę będę chciał się wybrać pierwszy raz nad Bystrzycę. Najchętniej z muchówką. W jakie rejony najlepiej się udać i ewentualnie jaką miejscowość patrzeć przy sprawdzaniu stanu wody? Można pisać na PW Z góry dziękuję Ja testuję czasami odcinek od ujścia (w zasadzie od pierwszego mostu) do Leśnicy - możemy się umówić na wspóne próby. W tą sobotę niestety tylko rano by mi pasowało (podczas gdy sucha mucha zdaje sie lepsza jest dopiero od południa). Cytuj
aadicc Napisano 16 Maja 2019 Napisano 16 Maja 2019 @Marex byłeś na Bystrzycy? Ja w zeszłą sobotę zostałem wyrzucony z wody, bo Koło Świdnica miało zawody muchowe. Dobrze, że nad wodą byłem o 5 to do 7.30 coś połowiłem i przebrodziałem kilka dobrych miejscówek Ostrzegam również, że w tą sobotę Świdnica organizuje zawody spiningowe na Bystrzycy i Piławie. Oczywiście informacji poza ich stroną PZW brak, ani nad wodą, ani w sklepach wędkarskich - nikt nic nie wie. Informacji na temat wyłączonych odcinków również nie podają, ale zakładam że zawody będą na Bystrzycy od Zagórza do ujścia Piławy ? Cytuj
Marex Napisano 17 Maja 2019 Napisano 17 Maja 2019 15 godzin temu, aadicc napisał: @Marex byłeś na Bystrzycy? Byłem, ale nie na odcinku o którym pisałeś. Byłem tutaj przy Wrocławiu. Woda była dość brudna, zlowilem tylko 3 nieduże klenie. Ale na odcinek o którym pisałeś, też się wybiorę Cytuj
Darek 1 Napisano 19 Maja 2019 Napisano 19 Maja 2019 Dzisiaj 2 godz nad rzeczką.....masa brań i gatunków połowionych wszystko na malutkie Bonito: mały 20 cm sandaczyk, nawet ukleja, 20 cm okoń i sporo kleni od 30 do 45 cm. Fotki z tych największych 6 Cytuj
Wojtas94 Napisano 23 Maja 2019 Napisano 23 Maja 2019 Witam. Pytanie do Was, jako zdecydowanie bardziej doświadczonych. Czy po tak obfitych opadach, gdy rzeczki wzbierają, woda jest brudna i niesie ze sobą dużo zanieczyszczeń, jest sens wybierać się w weekendnad małe rzeczki? Pytam o miejsca typu Bystrzyca, Ślęza, Widawa. Pozdrawiam! Cytuj
Darek 1 Napisano 23 Maja 2019 Napisano 23 Maja 2019 Bystrzycą płynie syf, ale jak nie bedzie padać przez 2 dni to się trochę wyklaruje Cytuj
oldBolo Napisano 23 Maja 2019 Napisano 23 Maja 2019 Dwa dni to dużo czasu jak na Ślężę - zdąży się wyklarować. Cytuj
Wojtas94 Napisano 23 Maja 2019 Napisano 23 Maja 2019 Dzięki za odzew. W takim razie spróbuję w sobotnie popoludnie uderzyć na Bystrzycę na wysokości Leśnicy. Cytuj
Darek 1 Napisano 6 Czerwca 2019 Napisano 6 Czerwca 2019 Rzeką płynie brązowa zupa, pewnie spuszczają Mietków. Woda bardzo podniesiona z ogromnym uciągiem....warunki iście poligonowe😡 Pomyślałem...nie ma sensu łowić w kawie bo i tak nic nie złowię, ale skoro byłem już nad wodą, to jak tu jechać z powrotem do domu. Trochę pochodziłem za rybkami, żeby zlokalizować ich obecność w takich warunkach....udało się i efekty były, nie jakieś powalające, ale w takich warunkach każda rybka cieszy. Sporo niezaciętych brań, ale kilka udało się wyjąć...kleniki 25-35, no i jeden pan bolek. 6 Cytuj
Darek 1 Napisano 9 Czerwca 2019 Napisano 9 Czerwca 2019 Dzisiaj zapowiadał się upał, więc wypad nad rzeczkę wcześnie rano....3 godziny biczowania zupy dały fajny wynik.😊 5 Cytuj
Darek 1 Napisano 7 Lipca 2019 Napisano 7 Lipca 2019 Dzisiaj popołudniu siadły takie fajne rybki 6 Cytuj
Darek 1 Napisano 31 Lipca 2019 Napisano 31 Lipca 2019 Dziś pierwszy dzień nad wodą po wczasach, woda lekko podniesiona i bardzo czysta. Widziałe parę kabanów 60+, które odprowadzają mi woblera, ale jeden 58 cm skusił się na małego bonito w oliwkowym kolorze. 14 Cytuj
jamnick85 Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 Bystrzyca powoli odżywa. Byłem kilka razy w marcu to rzeka wydawała się martwa.Dzisiaj aktywność drobnicy widoczna praktycznie na całej długości i szerokości odcinka ujściowego. Raz po raz dawały znać o sobie również większe osobniki. Ja co prawda na zero ale w moim przypadku to o niczym nie świadczy. 1 Cytuj
RSM Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 Ukleje weszły w sporej ilości a za nimi wejdzie wszystko. SOK pilnuje mostu kolejowego, bo spacerowicze w poszukiwaniu odludzia z dziećmi zrobili sobie tam trakt pielgrzymek. Dziwne czasy. 1 Cytuj
jamnick85 Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 Parkowałem dzisiaj właśnie przy moście około 17, obecności służb na swoje szczęście nie uświadczyłem. Wiem, że w weekend była totalna nagonka. W niedzielę najpierw nieoznakowany radiowóz, pouczenie, że przysługuje nam krótki spacer a nie rekreacja (spacer z rodziną w okolicy mostu brodzkiego), chwilę później helikopter zrobił kilka kółek nisko nad nami i nie tylko nad nami bo w okolicy bardzo dużo spacerowiczów, rowerzystów i biegaczy ale wszyscy w bardzo bezpiecznych odległościach. Odleciał nad Janówek a potem w stronę ujścia Bystrzycy. I na koniec dnia zajechałem na chwilę na Barki. Było po 19 więc miałem nadzieję, że już odpuścili...Nic bardziej mylnego, kilka rzutów i w moją stroną już płynęła łódź na sygnale...."Majo rozmach......" 1 Cytuj
oldBolo Napisano 7 Kwietnia 2020 Napisano 7 Kwietnia 2020 12 godzin temu, jamnick85 napisał: .Nic bardziej mylnego, kilka rzutów i w moją stroną już płynęła łódź na sygnale...."Majo rozmach......" Co ci dali - pouczenie czy mandat? Ile złociszy? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi