Darek 1 Napisano 26 Kwietnia 2019 Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Wczoraj 2 godzinki i coś tam się zawiesiło na haku 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 27 Kwietnia 2019 Share Napisano 27 Kwietnia 2019 Krótkie 2 godz na Bystrzycy, siadły 4 kleniki od 30 do 50+, ta pięćdziesiątka stanęła jako największa na podium i miała szybką sesję zdjęciową, żeby ryb nie męczyć nie mierzę ich bo są w tarle, a te duże to na ogól matki ciężarne, więc szybka fota i do wody. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 27 Kwietnia 2019 Share Napisano 27 Kwietnia 2019 Mistrz. Ja byłem rano i przez 4 h złowiłem ledwie 3 szt (max 30). Wieczorem w 1,5h na Ślęży kilkanaście szt. al oczywiście drobne (max 29). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aadicc Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 Byłem dzisiaj popstrągować. Ryby dużo, ale wszystko glutki - choć waleczne. Bilans 2 godzin nad rzeką to 12 pstrągów ok 20 -25cm. Kilka brań nie zaciętych, a 2 szt. spadły mi pod nogami. Pstrążki gryzły krakuska nr.1 w malowaniu potokowca, ale prawdziwym killerm okazł się KillerEgg - czarny z zielonymi paskami. Oczywiście wszystkie rybki w dobrej kondycji wróciły do wody. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ha Napisano 7 Maja 2019 Share Napisano 7 Maja 2019 W dniu 4.05.2019 o 10:11, aadicc napisał: Byłem dzisiaj popstrągować. Ryby dużo, ale wszystko glutki - choć waleczne. Łowiłeś na odcinku DSW czy DWR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aadicc Napisano 7 Maja 2019 Share Napisano 7 Maja 2019 11 godzin temu, tom@ha napisał: Łowiłeś na odcinku DSW czy DWR? DSW, na DWR nie mam na razie efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marex Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 Dzień dobry Prawdopodobnie w sobotę będę chciał się wybrać pierwszy raz nad Bystrzycę. Najchętniej z muchówką. W jakie rejony najlepiej się udać i ewentualnie jaką miejscowość patrzeć przy sprawdzaniu stanu wody? Można pisać na PW Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 Dzisiaj szybki wypad nad rzeczkę i połowiłem sporo kleni sportowego wymiaru, a dwa nawet 40 cm 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 10 Maja 2019 Share Napisano 10 Maja 2019 W dniu 9.05.2019 o 12:15, Marex napisał: Dzień dobry Prawdopodobnie w sobotę będę chciał się wybrać pierwszy raz nad Bystrzycę. Najchętniej z muchówką. W jakie rejony najlepiej się udać i ewentualnie jaką miejscowość patrzeć przy sprawdzaniu stanu wody? Można pisać na PW Z góry dziękuję Ja testuję czasami odcinek od ujścia (w zasadzie od pierwszego mostu) do Leśnicy - możemy się umówić na wspóne próby. W tą sobotę niestety tylko rano by mi pasowało (podczas gdy sucha mucha zdaje sie lepsza jest dopiero od południa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aadicc Napisano 16 Maja 2019 Share Napisano 16 Maja 2019 @Marex byłeś na Bystrzycy? Ja w zeszłą sobotę zostałem wyrzucony z wody, bo Koło Świdnica miało zawody muchowe. Dobrze, że nad wodą byłem o 5 to do 7.30 coś połowiłem i przebrodziałem kilka dobrych miejscówek Ostrzegam również, że w tą sobotę Świdnica organizuje zawody spiningowe na Bystrzycy i Piławie. Oczywiście informacji poza ich stroną PZW brak, ani nad wodą, ani w sklepach wędkarskich - nikt nic nie wie. Informacji na temat wyłączonych odcinków również nie podają, ale zakładam że zawody będą na Bystrzycy od Zagórza do ujścia Piławy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marex Napisano 17 Maja 2019 Share Napisano 17 Maja 2019 15 godzin temu, aadicc napisał: @Marex byłeś na Bystrzycy? Byłem, ale nie na odcinku o którym pisałeś. Byłem tutaj przy Wrocławiu. Woda była dość brudna, zlowilem tylko 3 nieduże klenie. Ale na odcinek o którym pisałeś, też się wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 19 Maja 2019 Share Napisano 19 Maja 2019 Dzisiaj 2 godz nad rzeczką.....masa brań i gatunków połowionych wszystko na malutkie Bonito: mały 20 cm sandaczyk, nawet ukleja, 20 cm okoń i sporo kleni od 30 do 45 cm. Fotki z tych największych 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas94 Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 Witam. Pytanie do Was, jako zdecydowanie bardziej doświadczonych. Czy po tak obfitych opadach, gdy rzeczki wzbierają, woda jest brudna i niesie ze sobą dużo zanieczyszczeń, jest sens wybierać się w weekendnad małe rzeczki? Pytam o miejsca typu Bystrzyca, Ślęza, Widawa. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 Bystrzycą płynie syf, ale jak nie bedzie padać przez 2 dni to się trochę wyklaruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 Dwa dni to dużo czasu jak na Ślężę - zdąży się wyklarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas94 Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 Dzięki za odzew. W takim razie spróbuję w sobotnie popoludnie uderzyć na Bystrzycę na wysokości Leśnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 6 Czerwca 2019 Share Napisano 6 Czerwca 2019 Rzeką płynie brązowa zupa, pewnie spuszczają Mietków. Woda bardzo podniesiona z ogromnym uciągiem....warunki iście poligonowe😡 Pomyślałem...nie ma sensu łowić w kawie bo i tak nic nie złowię, ale skoro byłem już nad wodą, to jak tu jechać z powrotem do domu. Trochę pochodziłem za rybkami, żeby zlokalizować ich obecność w takich warunkach....udało się i efekty były, nie jakieś powalające, ale w takich warunkach każda rybka cieszy. Sporo niezaciętych brań, ale kilka udało się wyjąć...kleniki 25-35, no i jeden pan bolek. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 9 Czerwca 2019 Share Napisano 9 Czerwca 2019 Dzisiaj zapowiadał się upał, więc wypad nad rzeczkę wcześnie rano....3 godziny biczowania zupy dały fajny wynik.😊 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 7 Lipca 2019 Share Napisano 7 Lipca 2019 Dzisiaj popołudniu siadły takie fajne rybki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 Dzisiaj całe 74 cm szczęścia 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 31 Lipca 2019 Share Napisano 31 Lipca 2019 Dziś pierwszy dzień nad wodą po wczasach, woda lekko podniesiona i bardzo czysta. Widziałe parę kabanów 60+, które odprowadzają mi woblera, ale jeden 58 cm skusił się na małego bonito w oliwkowym kolorze. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 6 Kwietnia 2020 Share Napisano 6 Kwietnia 2020 Bystrzyca powoli odżywa. Byłem kilka razy w marcu to rzeka wydawała się martwa.Dzisiaj aktywność drobnicy widoczna praktycznie na całej długości i szerokości odcinka ujściowego. Raz po raz dawały znać o sobie również większe osobniki. Ja co prawda na zero ale w moim przypadku to o niczym nie świadczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 6 Kwietnia 2020 Share Napisano 6 Kwietnia 2020 Ukleje weszły w sporej ilości a za nimi wejdzie wszystko. SOK pilnuje mostu kolejowego, bo spacerowicze w poszukiwaniu odludzia z dziećmi zrobili sobie tam trakt pielgrzymek. Dziwne czasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 6 Kwietnia 2020 Share Napisano 6 Kwietnia 2020 Parkowałem dzisiaj właśnie przy moście około 17, obecności służb na swoje szczęście nie uświadczyłem. Wiem, że w weekend była totalna nagonka. W niedzielę najpierw nieoznakowany radiowóz, pouczenie, że przysługuje nam krótki spacer a nie rekreacja (spacer z rodziną w okolicy mostu brodzkiego), chwilę później helikopter zrobił kilka kółek nisko nad nami i nie tylko nad nami bo w okolicy bardzo dużo spacerowiczów, rowerzystów i biegaczy ale wszyscy w bardzo bezpiecznych odległościach. Odleciał nad Janówek a potem w stronę ujścia Bystrzycy. I na koniec dnia zajechałem na chwilę na Barki. Było po 19 więc miałem nadzieję, że już odpuścili...Nic bardziej mylnego, kilka rzutów i w moją stroną już płynęła łódź na sygnale...."Majo rozmach......" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 12 godzin temu, jamnick85 napisał: .Nic bardziej mylnego, kilka rzutów i w moją stroną już płynęła łódź na sygnale...."Majo rozmach......" Co ci dali - pouczenie czy mandat? Ile złociszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi