bumtarara Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Dzisiejszy chudzinka, równe 40cm. Przynęta widoczna na zdjęciu, oczywiście wrócił do wody, chyba nie potrafiłbym walnąć w łeb takiej pięknej rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystiankude Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 wczoraj pojechałem z kolegą na naszą małą rzeczke Huczwe ale to co ujrzeliśmy zaskoczyło nas totalnie.....mały metalowy most po którym przechodzi się na drugi brzeg, z którego zazwyczaj do lustra wody jakieś 4 m, został zatopiony tylko barierki widać........pobliskie łąki stały się niczym mazurskie jeziora;( potrzeba przynajmniej 2 tygodnie, przy sprzyjającej pogodzie, aby spróbować coś połowić a stawy jeszcze pokryte lodem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draco-terra Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Wczoraj rozpocząłem sezon na Wlkp. jeziorach. Próbowałem szczęścia paproszkami. Niestety woda podniesiona o 40 cm. Ciężkie dojście do jeziora. Jeden na 4 pomosty nie zatopiony. Piękna pogoda zrekompensowała brak brań. W tle odgłosy tarła szczupaków. Do maja nie zdążą - mam nadzieje, że wędkarze wezmą to pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 bumtarara, gratulacje )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Piękna pogoda zrekompensowała brak brań. W tle odgłosy tarła szczupaków. Do maja nie zdążą - mam nadzieje, że wędkarze wezmą to pod uwagę na pewno, będą zakładać kotwice bezzadziorowe i fluorokarbon zamiast strun gitarowych na żywce ja rozpocząłem w sobotę sezon jeziorowy, 14 jazi i 5 wzdręg, ale rozmiarowo bez rekordów (na razie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Byłem w sobotę na kanale warta,3 godzinki,3 okonki 7cm,jeszcze z ikrą,co bardzo mnie zdziwiło,coś większego mi poszło.Niedziela powtórka ,tym razem kanał ciepły,czas od 6 do 11,wynik 27 okoni ,jeden 24 cm,3 szt 19-20 cm,reszta od 10do 17cm.Trafił się jeden bass 10-12cm. Pozdrowienia dla Ziuta,fajnie się z Tobą łowiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Dzisiejszy spacer na Wilgą, trafiły się dwa klenie ok. 30cm, oprócz tego spiąłem jednego klenia i ładnego jazia. Przynęta to własnoręcznie ukręcony jig, drugi połakomił się na paprocha. Krótko mówiąc, nareszcie wiosna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Aktywność ryb w blasku słońca sięgła zenitu . Na małego twistera w pół godziny złapałem leszcza i jazia - obydwa w granicach 40cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 pagori, czyżby Wisła już była czysta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Byłem dzisiaj,kanał warta,3 rybki.Machałem od 16.30 do 19ej.Trafił się okoń 28cm,15 i sandaczyk 15cm.Wrzucam fotkę 28emki.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Wybrałem się na rekonesans podkrakowskiej Wisły ale niestety kawa z mlekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 niktważny, Nie jest to kawa z mlekiem ani mineralna z butelki ale wędkować sie da.Nurt troche za szybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 niktważny, Nie jest to kawa z mlekiem ani mineralna z butelki ale wędkować sie da.Nurt troche za szybki. Wędkować sie da nawet jak wody nie ma Natomiast odcinek który wczoraj odwiedziałem niestety w zupełności sie nie nadawał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Dzisiaj wody sum szczecin,spining,czas 15.30-18,5 okoni jeden 23 cm i przyłów w postaci sandaczyka 21 cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Dzisiejszy wypad nad Wilgę, tym razem ze spławiczkiem przyniósł kolejne rybki. Łowiłem na białe, czerwone oraz chleb, wszystkie przynęty skuteczne ze wskazaniem na czerwonego. Złowiłem 12 kleni, 2 płocie oraz jazia, niestety wielkościowo bez szału, największy klenik 31cm. Pozatym jakas większa ryba poszła mi z przyponem zaraz po zacięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 bumtarara, gratuluje udanego wypadu. Widzę, że Shimanowski Spin zdaje egzamin jako splawikowka - cel uświęca środki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Bardzo uniwersalna wędka, łowiłem nią już na wiele sposobów, jedynie jako karpiówka sprawdza się słabo ostatnio złamałem odległościówkę, także miałem prostą decyzje co do wyboru wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 W końcu można posiedzieć nad wodą bez kurtki. W szalonym tempie uaktywnia się nasza zmora, czyli komary. Po ostatnich dwóch porażkach w końcu przełamałem złą passę. Zaczęło się delikatnie. Kilka trąceń, to oznaka, że ryby już zdecydowanie żerują. Na początek trafia się kleń -40. Postanowiłem, że obłowię dokładnie tylko trzy miejscówki. Niewiele czasu, to mniej chodzenia a dokładniejsze obławianie stanowisk. W drugim stanowisku niewiele się działo. Ostatnią godzinę zostawiłem na sprawdzone miejsce. Po zepsutym braniu, drugie już bezbłędnie zacięte. Kleń +40. Miejsce obiecujące, to się nie ruszam i czekam na kolejne branie i... kleń ++40. Po dwudziestej mam czwarte konkretne branie. Zdecydowane zacięcie i hamulec zaczął pojękiwać. Tu już przydał się podbierak. Kleń w silnym nurcie (woda w stanach wysokich) daje popalić, ale kijek już sprawdzony i dobrze trzyma rybę. Ryba jest jeszcze większa od pozostałych takie +++40 Metoda - ds Miały być dzisiaj byczki, ale kolega z forum chyba zrozumie DAWID do karpi już się dobiera? Co to się porobiło Pagori, połapałeś już jakiegoś medalowego klenia? Gratulacje dla łowiących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Kolego Jaceen z podziwem oglądam twoje zdjęcia i nie mogę wyjść z podziwu ze nawet w najtrudniejszych warunkach potrafisz wydłubać ładną rybkę pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Graty @jaceen napisz na co skusiły się kleniki ,ale pewnie standardowo na chleb łowisz U mnie nadal nic ,na jeziorach jest jeszcze lód ,lecz ja już nie ryzykuję , na rzece byłem w sobotę i niedzielę ze spiningiem ,ale ryb nadal nie ma , woda mętna i podwyższony stan , spływa to wszystko z pól i łąk więc nic nie widać , ale u mnie zawsze ryby dopiero pokazują się w połowie kwietnia lub na początku maja wiadomo ''Suwalszczyzna'' Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 jaceen, narazie wisła nie jest dostępna w najlepszych miejscach , płynie dość szybko no i lekko trącona, większośc ryb wydłubuje z pod nawisów przy brzegach.Konkretnej sztuki jeszcze nie złapałem narazie same w wiślanym rozmiarze king size czyli 44-47 cm i mniejsze.U ciebie widze rybki dopisują W zeszłym sezonie dla odmiany rzuciłem na grunt , załozyłem na hak serce drobiowe.Udało mi sie zaciąć klenisko przegigantyczne początkowo myślałem że amur , niestety pod nogami przerwał przypon i zwiał - był spory i przeriośnięty , takiego jeszcze nie miałem na kiju choć już widziałem wygrzewające się w słoneczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 ... nad Ślęzą komarów nie ma (ryb zresztą też) ..... może to jest sposób? ..... szukać komarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Kolega Jaceen, Król kleni , się nie leni....Tu człowiek nie może się nawet na ryby wyrwać, a taki co pojedzie to połapie...Dobrze , że go chociaż komary pocięły ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boseib Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Ciekawe czym nas dzisiaj kolega Jaceen zaskoczy.... :]:] czuje, że będzie to cos konkretnego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 na co skusiły się kleniki ,ale pewnie standardowo na chleb łowisz Standardowo woda mętna i podwyższony stan Próbuj jak pagori pisze, wydłubuje z pod nawisów przy brzegachTo jest bardzo cenna podpowiedź.Komarom się nie dam a dzisiejsze trzy godziny zaowocowały kilkoma braniami. i miejsce w którym miałem najwięcej brań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi