Robal Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 Wczoraj siedziałem w godzinach 20- 24 z nastawieniem na węgorza, silny wiatr utrudniał wędkowanie, zero brań. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 Takie tam Wiślane rapki z tego tygodnia, wszystkie złowione na "basuńskie bezsterowce" własnej produkcji co jest dla mnie podwójną hecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 2h ciepanio za garbatym ale same maluchy, no i szczupak na 58cm. To już 10 szczupak na 0,14 bez przyponu. Fakt faktem że potwory to nie były ale pozytywne zaskoczenie. Jaki ja głupi byłem, tyle przyponów, nerwów, chciałem już sobie samemu robić a teraz mi sie chce śmiać z tego. Na początku myślałem że musi mieć z 70, puki co sprawił mi najwięcej frajdy z holu na Tango. Już sie nie moge doczekać jak faktycznie uwiesi sie 70ka jak nie lepiej ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 Witam, dawno nic nie pisałem ostatnio intensywnie ćwicze suchą muchę i objeżdzam nowe miejscówki, coś tam zawsze sie wydłubie choć dużo jest niezaciętych brań najważniejsze że przyroda rekompensuje wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpangler Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 dzisiaj od 5 do 8 i niestety karpie nie chciały współpracować może jutro będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeffo Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 witam,ja już dziś zacząłem o 4;30 skończyłem 8;30 ,nastawiony byłem na szczupaka ani jednego brania zero...Może jutro będzie lepiej...;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 witam,ja już dziś zacząłem o 4;30 skończyłem 8;30 ,nastawiony byłem na szczupaka ani jednego brania zero...Może jutro będzie lepiej...;] ja też byłem na szczupaku, złapałem dwa ale bez szału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeffo Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 witam,ja już dziś zacząłem o 4;30 skończyłem 8;30 ,nastawiony byłem na szczupaka ani jednego brania zero...Może jutro będzie lepiej...;] ja też byłem na szczupaku, złapałem dwa ale bez szału. na co złapałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 Pierwszy jaź w tym roku, nareszcie.. ,złowiony na własnego woblerka BIGeyes 2,5cm osa. C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 Pierwszy jaź w tym roku, nareszcie.. ,złowiony na własnego woblerka BIGeyes 2,5cm osa.Obrazek C&R piękny !!! gratsy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 witam,ja już dziś zacząłem o 4;30 skończyłem 8;30 ,nastawiony byłem na szczupaka ani jednego brania zero...Może jutro będzie lepiej...;] ja też byłem na szczupaku, złapałem dwa ale bez szału. na co złapałeś? obrotówki, rozmiar 4, czarne meppsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Święty Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 wyniki zasadzki na leszcze:) szczegóły w dziale łowiska w łodzi: kotliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 miro 85, Piękny, bolenie dalej aktywne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 U mnie rano ładna pogoda , po wczorajszej ulewie wybrałem się na rybki - na spławik 5 płotek 20+ na kuku. Na spining ok.30 okoni ale tylko 4wymiarowe i trafił mi się szczupak 42cm. na wirówkę Glan nr.2 to mój pierwszy w tym sezonie nie licząc niewymiarka z pod lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpangler Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 dzisiaj po wczorajszym braku bran na brzegu zameldowały sie 2 karpiki 43 cm i 39 cm do tego jeden ładny niestety brzegu nie zobaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 Dziś wiało tak, że ciężko było wysiedzieć, ale cierpliwość się opłaciła. Dobrałem się do płotek, największa jaka siadła miała na oko 35cm (gdzieś zgubiłem miarkę): Reszta, niestety, dużo mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 miro 85, Piękny, bolenie dalej aktywne ? Rzeka przybrała normalny stan wody i bolki gdzies znikły.. Zaczynają pokazywac sie jazie, narazie tuż przy brzegu dosłownie pod nogami Dziś znów jeden dał sie zaprosić na fotke, ale ciezko zapracowany, sporo sie nakombinowałem.... Miałem tylko jeden kij typowo pod jazie(przynety też) i nie szukałem nić innego,bolki raczej posżły już na swoje standardowe miejscówki C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 Dziś wiało tak, że ciężko było wysiedzieć, ale cierpliwość się opłaciła. Dobrałem się do płotek, największa jaka siadła miała na oko 35cm (gdzieś zgubiłem miarkę):Obrazek Reszta, niestety, dużo mniejsza. Piękna czerwonoka Graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 27 Maja 2013 Share Napisano 27 Maja 2013 pankowaty, elegancka ta Twoja pani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 27 Maja 2013 Share Napisano 27 Maja 2013 miro 85, Piękny, bolenie dalej aktywne ? Rzeka przybrała normalny stan wody i bolki gdzies znikły.. Zaczynają pokazywac sie jazie, narazie tuż przy brzegu dosłownie pod nogami Dziś znów jeden dał sie zaprosić na fotke, ale ciezko zapracowany, sporo sie nakombinowałem.... Obrazek Miałem tylko jeden kij typowo pod jazie(przynety też) i nie szukałem nić innego,bolki raczej posżły już na swoje standardowe miejscówki C&R Tylko pozostało pogratulować za złowione piękne jazie. Zaczynam poważniej tej rybie i jej stanowiskom się przyglądać. Kilka w tym roku już udało się świadomie złowić, ale to jeszcze dużo godzin nad wodą i weryfikacja przynęt pod tą rybę. miro 85 brawo! Nawiążę do boleni. Jak zwykle bywa tak, że jednym przychodzą pewne rzeczy łatwiej, innym jak po grudzie . Z boleniami u mnie to drugie. Przyłowami nie będę się chwalił Tomek1988, gratulacje za wyniki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 27 Maja 2013 Share Napisano 27 Maja 2013 Wreszcie troche wiecej czasu(wczesniej praca potem choroba) i kolejna wyprawa ze spiningiem w tym roku dokładnie 61-sza,towarzystwo mojego 4 letniego syna spowodowało że była to najciekawsza z wypraw w tym roku,2,5 godz machania spinem i 2 stukniecia i jeden rozpiór 25 cm na troka.... Ale nie o ryby tu chodziło,ważniejsze aby syn połknął bakcyla,myślę że już jest zaszczepiony,choć był nieco smutny że on nic nie złowił.... Ale już jest po naszej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 27 Maja 2013 Share Napisano 27 Maja 2013 Dzisiaj 2h z lekkim spinem na pobliskiej rzeczce we Wrocławiu. http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=248461#248461 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 W niedziele na rybach ani jednego puknięcia na nimfę pomimo zmian miejscówek u ojca w sumie na wszystkich miejscówkach 4 puknięcia .zimno strasznie , wiatr mroźny i porywisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deejaybialy Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Dzisiaj za szczupakiem, zero kontaktu za to pięknie się trą leszcze, niestety fotek brak - zapomniałem aparatu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Zamiast jazia złapał sie dziś latawiec, pogonił mnie 100 metrów w dół rzeki,i przeszedł po przelewie przez najwieksza kipiel Do siódnej kreski na wedce niewiele brakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi