Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

no akurat z piątku na sobote było przyjemnie i dosyc ciepło:-)))po 23 było ok 10 stopni. a czy od strony chełmku mozna z brzegu normalnie łowic mam na mysli strone od przemszy, kiedys słyszałem ze tam trzeba miec zezwolenie inne???

Napisano

zezwolenie chyba jest za darmo tylko trzeba zostawic karte w rybaczówce a jeszcze zamknieta.ale niewiem jak tam z dojazdem od strony chełmku bo tam ogrodzenie jest.mi moze w tym tyg moze uda sie wyskoczyc rozpoczac sezon:)

Napisano
aha a gdzie to zezwolenie sie załatwia i jakie są koszty?
podejdz sobie do skarbnika w swoim kole i zapytaj o wkładke jest ona bezplatna na caly rok,z tego co wiem to kazde kolo dostaje dana ilosc tych wkladek ja rok rocznie musze o nia walczyc,jesli sie nie powiedzie to w rybaczowce Ci dadza w zamian za karte wedkarska ktora Ci zwroca jak oddasz wkladke,chore ale nic na to nie poradzisz... :???:
ale niewiem jak tam z dojazdem od strony chełmku bo tam ogrodzenie jest
dojazd jest spoko pierwsza brama jest zazwyczaj otwarta a jak nie to mur sie nieco dalej konczy.Zibi od strony Chełmka a nie Chełmku :mrgreen:
Napisano

sorki Chełmka:)mam nadzieje ze na dzieckach cos sie ruszy w przyszłym tyg zamierzam sie wybrac z rana po nocce z gruntem mam nadzieje ze nie wróce o nadziejach

Napisano

byłem dzis zobaczyc nad zalew z gruntem 1 wedka na kulke proteinowa druga na czerwonego robaka byłem od 14 do 16 kontakt z ryba był tylko szkoda ze nie z taka na która sie nastawiałem na czerwonego wział mi szczupaczek 45cm hehe oczywiscie wrócił do wody:)

(zdjęcie sprzeczne z regulaminem wstawiania zdjęć na forum haczyk.pl. Admin)

Napisano

Witam, jaz piatku na sobote byłem na nocce. przed 21 branie na pinke i o dziwo karpik:-) Póżniej do rana nic tylko delikatne skubniecia. Sezon na dzieckach rozpoczęty! Rybaczówke otwieraja 15 kwietnia(tak mi mowili pod rybaczówka)Pozdrawiam.

• 2 weeks later...
Napisano

:smile: rybaczowka juz otwarta ,karpie biora od zachodniej strony ,okoni mnóstwo ale nie biorą :smile:

[ Komentarz dodany przez: madi: 17-04-11, 22:44 ]

Post edytowany. Zamiast wulgaryzmów lepiej chyba używać polskich słów.

Napisano

tofi156, osobiscie nie wyporzyczałem łódki w tym roku ale widziałem ze juz pływaja,w zeszłym roku było 8 zł za 12 godzin podejrzewam ze jesli zdrożało to nieznacznie :wink:

Napisano

Znalazłem informacje ze rybaczówka jest czynna cała dobę.

Orientuje się ktoś z kolegów czy jak przyjadę kolo 5 rano w ciągu tygodnia lub przez weekend to wypożyczę łódź?

Napisano

Witam serdecznie - już od kilku lat majówkę rozpoczynam na Dziećkowicach - zawsze troszkę pospinninguje, a później zarzuce pickerki - mam pytanie - czy już rybka sie ruszyła?? Ja zawsze łowię od strony lasu - macie może już jakieś efekty w tych rejonach jeśli chodzi o płoć i leszcza oraz najważniejsze - już kiedyś o to pytałem - jak z nęceniem - czytałem, ze nie wolno nęcić zanętą sypką - czyli jaką wolno??POzdrawiam

Napisano
już kiedyś o to pytałem - jak z nęceniem - czytałem, ze nie wolno nęcić zanętą sypką - czyli jaką wolno??POzdrawiam

Jak byłem płacić składki w kole to właśnie był ten temat poruszany i zarząd koła wydał opinie taką że to nie jest przepis PZW więc straż wędkarska się nie czepia tego i nikt nas za to nie ukaże jest to przepis wodociągów więc niech oni sobie go respektują. Powiedzieli mi jeszcze że jeśli ktoś mnie złapie to i tak sprawa będzie w sądzie koleżeńskim koła a oni mi nic nie zrobią bo nie mogą ich obowiązują przepisy PZW a nie wodociągów to samo się tyczy wywożenia.

Jeśli wodociągi chcą żeby te przepisy były respektowane to muszą zwrócić się z nimi do PZW żeby je wprowadził a nie sami sobie wydawać zakazy.

Napisano

Witam wszystkich mam silnik elektryczny do łódki +akumulator . Poszukuje kompana do łowienia na Dziećkowicach z łodzi bo samemu to nudno i zawsze można się czegoś nauczyć od drugiego wędkarza. Transport z Katowic zapewniony, dobra znajomość zbiornika mile widziana :smile:

Napisano

Koszt wypożyczenia łodzi na 12 godz. 12zł natomiast weekend już na 12 godz.nie wypożycza tylko na godziny i 1 godz 3zł wy też tak płacicie oczywiście dla wędkaży.