raul Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 To mój ulubiony zbiornik Myślę,że w majówkę,trzeba tam odwiedzić zbiornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacky24 Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 dziś czterech chłopa, osiem wędek w wodzie i od godziny 5 do 11 nawet jednego brania, próbowaliśmy łapać chyba na wszystko co możliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyzu Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 cały dzień wczoraj plus nocka we dwóch efektem dwa leszcze i płotka bardzo słabo obok gośćie też z nocki bez brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matias1114 Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Byłem dziś 6 godzin i zero brań obok siedziało 2 kolesi i tez nic ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markosmerk Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Panowie a jak łodzie? są już gotowe do sezonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matias1114 Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Kolego nie powiem ci na 100% ale widziałem , że pływają i jak byłem koło rybaczówki to wszystkie były zwodowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyzu Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 tak już od tygodnia wypożyczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyhary Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 ja siadam jutro na zasiadke karpiowa zobaczymy co bd sie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markosmerk Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Dzięki za info, trzeba będzie wybrać się na rybki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matias1114 Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Jade jutro na nocke zobaczymy co się będzie działo ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markosmerk Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Ja jutro otwieram sezon szczupakowy, zdam relację po powrocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaworznianin Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Napisz koniecznie czy cos sie dzialo Bylem wczoraj w Rybaczowce poogladac wode i zapytac o lodki - zapowiadalo sie ze wszystkie beda o 4 rano wynajete wiec odpuscilem. Szykuje sie tlum na wodzie i upalna pogoda... Poczekam chyba z pierwszym lowieniem z lodki do po weekendzie, moze wtorek-sroda... Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markosmerk Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 No i nie zdam relacji bo nie dostałem się na łódź. O 5 rano nie było już ani sztuki do wypożyczenia jakaś masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaworznianin Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Hehehe - a nie mowilem? Ja sprobuje jutro, ale nie bede sie napinal - planuje byc o 6 rano jak sie uda zalapac na lodke to ok, jak nie to pochodze z buta... q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matias1114 Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Dopiero co przyjechałem z dziećkowic jestem tam juz 1 tydzien i same leszcze . Łódek jest od zarąbania od strony przemszy przy 2 plaży było ok 20 łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawca Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Witam! Właśnie wróciłem z Dziećkowic. Łowiłem z łodzi, na spinning. Pod stanicą byłem około 4:20 i już trochę łódek było wypożyczonych, chwilę stałem w kolejce. Efektem wyprawy był jeden wymiarowy szczupak 60 cm oraz kilka podrostków do 45 cm które dość aktywnie żerowały i na większości łodzi wędkarze mieli z nimi do czynienia Ogólnie coś się działo. Dwa lata temu na otwarciu sezonu nie odnotowałem kontaktu z rybą więc dzisiejszy krótki wypad uznaję za udany. Moje wszystkie ryby wróciły do wody. Około godz. 9 zacząłem spływać - brania u mnie ustały, słońce grzało już dość mocno stwierdziłem więc, że nie ma sensu się smażyć. Wspomnę też iż szczupak 60 cm którego udało mi się złowić zaliczył chyba spotkanie z większym ponieważ w tylnej części ciała miał dość świeżą ranę po zębach. Pozdrawiam, dawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danhowy Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Witam ;D Wrócilem pol godzinki temu z dzieckow. Pochodzilem sobie 4-5 godzinki z przerwami po jeziorku i wylowilem tylko 2 szczupaczki i to jeszcze marne 30-40... Zdziwilo mnie to ze Okonie nie chcialy brac nawet na malutka obrotowke ani twisterka. A z łodziami to bylo tak ze gdy przyjechalismy po zezwolenia powiedzial nam ze dwie byly dostepne ;d Była jakos 9 albo 10;D A zezwolen nie dostalismy bo nie bylo ;D To pojechalismy na strone bez zezwolen. Pogoda była dosc sympatyczna. Słonce nie pieklo, ale i tak plecy mam spalone ;d Poczatek sezonu szczupakowego miło rozpoczęty:D Pozdrawiam Danhowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markosmerk Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Mi też się jednak udało wejść na łódkę, byłem od 14 do 19 i 1 szczupak na 15cm hehe. nic więcej, ale słońce paliło strasznie i jedyny plus wyjazdu to ładna opalenizna . W piatek rano wybieram się po raz drugi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaworznianin Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Pochodzilem wczoraj po brzegu ze dwie godziny. Pierwsze puste branie w pierwszym rzucie Cos malego, chyba wiekszy okon. Pozniej szczupak 58cm i drugi niemiarowy. Tak ze sezon rozpoczety Lodek plywalo kilka, wiekszosc stala w Rybaczowce. Nastepny raz planuje w piatek, tym razem z rana i z lodki... Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_mce Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Ja natomiast mam dla Was mocne otwarcie mojego sezonu na zbiorniku Dziećkowice Piękny sum 180cm - waga ok 40 kg (nie został zważony ponieważ miałem przy sobie tylko wagę do 10kg) . Godzina walki i był mój. Krótka sesja zdjęciowa i potwór wrócił do wody. Ryba złapana na małego woblera głęboko schodzącego - na płyciźnie - gł. ok. 3-4 metry . Wobler był na szczupaka a załapało się coś innego Dodam jeszcze że rybka złowiona ok 7 rano w dniu dzisiejszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyhary Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 o to widzialem was rano ja zjechalem z kapiowej zasiadki siedzialem 10 dni efekty wspaniałe 3leszcze i karp 40cm wiec super poprostu rozpacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Jaki jest koszt wypożyczenia łodzi w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaworznianin Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 ...Piękny sum 180cm - waga ok 40 kg (nie został zważony ponieważ miałem przy sobie tylko wagę do 10kg) . Godzina walki i był mój. Krótka sesja zdjęciowa i potwór wrócił do wody. ... No ladna rybka Mi by tak "przylow" na bank sie zerwal... Wlasnie - jesli mizna - napisz jaka miales zylke czy tez plecionke na kolowrotku ze wytrzymala tego sumka? Ja lotiw na typowy "szczupakowy" zestaw - 150m zylki 0.22mm. Nie sadze zebym mial jakies szanse w razie spotkania sumiszcza Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofi156 Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Koszt wypożyczenia łodzi w tygodniu 11 zł za 12h. Sobota, Niedziela i Święta 3.50 za 1h. Parking przy stanicy 3 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_mce Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 ...Piękny sum 180cm - waga ok 40 kg (nie został zważony ponieważ miałem przy sobie tylko wagę do 10kg) . Godzina walki i był mój. Krótka sesja zdjęciowa i potwór wrócił do wody. ... No ladna rybka Mi by tak "przylow" na bank sie zerwal... Wlasnie - jesli mizna - napisz jaka miales zylke czy tez plecionke na kolowrotku ze wytrzymala tego sumka? Ja lotiw na typowy "szczupakowy" zestaw - 150m zylki 0.22mm. Nie sadze zebym mial jakies szanse w razie spotkania sumiszcza Jakub Rybka złowiona na zestaw : wędzisko Dragon Mystery Slider wyrzut 30-80 gram dł. 1,95m + kołowrotek Shimano Catana 2500 + plecionka 0,18 + mały wobler ok. 5cm imitacja płotki schodzący do 5 metrów Używam niekiedy takiego zestawu do trolingu bo jest dość sztywny - i dobrze, że akurat na ten zestaw łowiłem bo na inny na pewno tej rybki bym nie wyciągnął To jest mój rekord życiowy i pierwsza ryba powyżej 1m - myślałem, że jej nie wyciągnę ale zestaw wytrzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi