Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

do Wafel na wobka około 6 rano

Wczoraj też byłem popołudniu i pełno okoników na małego wobka, na dużego nic. W niedziele widziałem szczupca ponad 90 centów. Chłopaki złowili na żywca nad ranem.

Napisano

Widziałem tego szczupaka jak spłynęli i jeszcze sum im poszedł.

W tygodniu chcę spróbować pospiningować na Pogori 1 z łodzi.

Pozdrawiam.

Napisano

kto w niedziele wybiera się na drapieżnika ewentualnie na białą rybkę z łódki i szuka kompana niech pisze na gg 9102248 :smile:

Napisano

W sobotę też koleś złowił 120 cm suma , a ja z kumplem szczupaczka 65 cm i tylko jednego lechora 62 cm połowy oczywiście z łodzi 17-23 .

Tydzień wcześnie nocka 2 leszcze na DS i 4 wzdręgi i 3 okonie na spławik coś marnie z białorybem :(

• 2 weeks later...
Napisano

Macie sprawdzony sposób i przynętę na okonia z brzegu chodzi o spinning?

Jakieś podpowiedzi gumy, woblery, blachy, kolory, rodzaje boczny trok jakie obciążenia, jgi na jakich główkach, wszystko co może pomóc?

Informacja co i jakie sposoby się nie sprawdzają też będzie przydatna?

Napisano

Witam.

W sobotę i niedzielę (18-19.08.2012) zbiornik Dziećkowice jest zamknięty dla połowów z środków pływających. Powodem są dwu dniowe zawody okręgowe.

Piszę jakby ktoś się wybierał tak jak ja chciałem:(

Napisano
Witam.

W sobotę i niedzielę (18-19.08.2012) zbiornik Dziećkowice jest zamknięty dla połowów z środków pływających. Powodem są dwu dniowe zawody okręgowe.

Piszę jakby ktoś się wybierał tak jak ja chciałem:(

Na stronie pzw ani słowa o tym, jesteś pewien ?

Napisano

Jeśli chodzi o białą rybkę to nie mam pojęcia,a drapieżnik to w tamtym tygodniu ładne Okonie się trafiały nawet pod +30 się trafiały,Szczupak słabo jak się trafił to niemiarowy,a w tym tygodniu słabiutko kilka drobnych Okonków,metoda to wszystko na spina,tak tylko wędkuję.W następnym tygodniu odpuszczam szykuję się na tygodniówkę nad J.Czorsztyńskie,może Dziećkowice okażą się łaskawsze na jesień i puzną jesień do pierwszych przymrozków :)

Napisano

Na zawodach podobno wyciągnęli tylko dwa miarowe szczupaki, reszta to drobne okonki, zawodników było 70-ciu.

Napisano

Szanowni koledzy może zajdzie sie ktoś życzliwy i poradzi.

A mianowicie jestem dość młodym wędkarzem 1 rocznym złowiłem juz parę rybek.

I planuje złowic suma mojego pierwszego ( nie licząc kilkudziesięciu karłowatych na Pacowych :] )

Możecie poradzić w którym miejscu na Dziećkach sie zasadzić na co warto łapać i o której oczywiście. Wszystkie porady bedą dla mnie bardzo cenne.

Dziękuje

Napisano
Szanowni koledzy może zajdzie sie ktoś życzliwy i poradzi.

A mianowicie jestem dość młodym wędkarzem 1 rocznym złowiłem juz parę rybek.

I planuje złowic suma mojego pierwszego ( nie licząc kilkudziesięciu karłowatych na Pacowych :] )

Możecie poradzić w którym miejscu na Dziećkach sie zasadzić na co warto łapać i o której oczywiście. Wszystkie porady bedą dla mnie bardzo cenne.

Dziękuje

Ostatnie 2 sumy wpadły na spining w rejonie '' bulgot '' - '' telewizor'' 120 cm i 150 cm

Ja łowię w tej wodzie od dziecka czyli jakieś 27 lat i jeszcze nie miałem kontaktu z sumem

co prawda nigdy typowo na suma się nie nastawiałem a te złowione w ostatnim czasie śmię twierdzić że to przypadek .

Ale życzę ci powodzenia i wytrwałości.

Napisano

Bufi

Te sumy to nie przypadek :mrgreen: od ok 12 lat woda jest zarybiana sumem :!: 3-4 lata temu miałem okazje podziwiać spławianie się sumów :!::!: widziałem to tylko 2 razy w życiu .

Byłem przekonany że to karpie się spławiają ale jak miałem 3 brania i 3 wyjęte podrostki w przeciągu 15 min to już wiedziałem co to jest za ryba , widok spławiana był jednorazowy mogę spokojnie powiedzieć że było ok 100 szt na powierzchni i to bardzo delikatny szacunek ilości .

Napisano

Witam

Co słychać na Dziećkach , nadal rybka nie współpracuje, czy jest jakaś poprawa ? Chciałbym się wybrać ale po ostatnich doświadczeniach na kanale dwory ( zasiadka na białą rybę ) to tracę nadzieje.