jery98 Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Dzięki wielkie za błyskawiczną odpowiedź myślałem , że forum tak jak rybki-zimą śpi . Regulamin czytałem już wcześniej , ale jak znam życie istnieją lokalne zwyczaje , które należy uszanować . Rozszerzając pytanie - może słusznym by było przenieść się do koła Imielin . Kupiłem łódkę ( nad którą trzeba popracować ) z myślą o Dziećkowicach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Dzięki wielkie za błyskawiczną odpowiedź myślałem , że forum tak jak rybki-zimą śpi . Regulamin czytałem już wcześniej , ale jak znam życie istnieją lokalne zwyczaje , które należy uszanować . Rozszerzając pytanie - może słusznym by było przenieść się do koła Imielin . Kupiłem łódkę ( nad którą trzeba popracować ) z myślą o Dziećkowicach . Jak się przeniesiesz do koła Imielin to nie będzie pewnie potrzeby posiadania własnej łodzi. Ja to pytanie bym bardziej rozszerzył: Jak wyglądają koszta wypożyczania łodzi gdy należy się do koła Imielin? I jak wygląda wtedy sytuacja trzymania własnej łodzi w przystani? Ile wychodzą opłaty w kole Imielin(chodzi o wszystko w sumie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Dziećkowice należą do koła Lędziny i właśnie z tego koła można liczyć na zniżki i przywileje. Jak jesteś w Imieliniu (współczuje, bez urazy) to nie liczyłbym na nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Dziećkowice należą do koła Lędziny i właśnie z tego koła można liczyć na zniżki i przywileje. Jak jesteś w Imieliniu (współczuje, bez urazy) to nie liczyłbym na nic... To przepraszam pytania dotyczą w takim razie koła Lędziny. Sam nie wiedziałem do kogo należy rybaczówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Sprawa z opłatami WYGLĄDAŁA następująco : Członkowie koła płacili ryczałt 2,50 za wypożyczenie łodzi /poniedziałek-piątek/ sobota niedziela normalna stawka wg cennika. Trzeba to jeszcze sprawdzić jak będzie w przyszłym sezonie , a najprościej złapać za telefon i zadzwonić do koła, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jery98 Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Na stronie koła Lędziny nr 32 znalazłem takie regulaminy , ale jak już wcześniej powiedziano bez telefonu ( a najlepiej osobistej wizyty ) się nie obędzie . http://www.pzw32ledziny.za.pl/regulaminlodzi2011.pdf http://www.pzw32ledziny.za.pl/regulamin33.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bufi78 Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 abra1711 - sam rozważałem zakup łodzi i trzymania jej w rybaczówce ale koszta są spore bo blisko 400 zł na rok i do tego nie było wolnych miejsc można też stacjonować w klubie żeglarskim ale tam to już całkiem kosmiczne ceny mają bo zeszłym roku wychodziło ok 700 zł. po przeanalizowaniu ilości moich wyjazdów na rybki stwierdziłem że nie opłaca się i wolę wyporzyczyć sobie łódkę z rybaczówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 zszedł już może lód ? czy jeszcze nie ? idzie z brzegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyzu Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 jeszcze jest i ma się dość dobrze niestety a pomoczyło by się już kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATAR Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 A tutej mrozy zapowiadają jak tak dali pujdzie to na lód jeszcze pujdymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyzu Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 lodu brak panowie można atakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lechfor Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Przy rybaczówce też ? Bo parę dni temu było sporo odmarznięte ale tam jeszcze nie, na kamerze też coś białego na północnej części widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyzu Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 byłek na parkingu i lodu nie było widać jest dość mocna fala i to porozwalała mieszkam blisko więc jutro tez tam za zerkna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyzu Napisano 16 Marca 2013 Share Napisano 16 Marca 2013 Masz kolego racje od strony dzieckowic (rur) jest jeszcze cienka warstwa lodu ale koło rybaczówki i na plaży śmiało można łowić no chyba ze będzie wędrował lód małego okonika przy brzegu można spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATAR Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Można jeszcze łowić od strony przemszy bo podobno ogrodzili i nie da się dojechać jedyny dojazd to od strony dziećkowić po wale. Pytanie do członków koła Lędziny dostajecie nadal całoroczne zezwolenia na połów od strony przemszy jak to teraz wygląda? Na łodzie przesługuje się jakiś rabat czy już nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATAR Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Widzę wielką ciszę w temacie jak niewiecie na to co pytałem wyżej to chociaż napiszcie czy były już jakieś efekty na dziećkach okoń zaczoł wspułpracę po zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matias1114 Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 To prawda jedynie po wale dojedziesz na drugą plaże bramy już zagrodzili rok w tył niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyzu Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 ale łowic noirmalnie wolno tak jak w innych latach dzisiej sie pytołek w kole miejscowi tam zrobia przejscia kwestia czasu a co do bran to łod ledwo co zszedł dziś juz nie było ani grama wędkarzy zero jeszcze nikogo nie spotkałem a jestem czesto nad woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matias1114 Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Można powiedzieć że lód jeszcze jest .Dzisiaj byłem na zalewie i jest w połowie pokryty grubą warstwą lodu/śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Łódki już na wodzie ? Byłem w niedzielę za okoniem ale zero kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel1313 Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Łódki wodują 20 kwietna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Griimes Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Łódki już na wodzie ? Byłem w niedzielę za okoniem ale zero kontaktu. Dostępne będą dopiero od 21. http://www.pzw32ledziny.pl/nowosci.html W którym miejscu byłeś? Próbowałeś na troka czy igi a może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Koło ogródków, tam gdzie szlaban, troka nie uznaję, poza tym było chyba wszystko ... i nic . Woda martwa, na małych zbiornikach już się ryba ruszyła, tutaj chyba nie będzie warto uderzać na 1 maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bufi78 Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Informacyjnie PZW Imielin 21.04.2013 w godzinach 6.00-11.00 od strony Dziećkowic mamy zawody na czas zawodów teren od rury w stronę Imielina do tzw mostka bedzie zamknięty. Mam nadzieję że w tym roku pogoda i ryby dopiszą . Pozdrawiam Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 az ciekaw jestem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi