Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
ale z rybą marnie .

Trzeci z rzędu wyjazd pod takim hasłem, widział ktoś tam jeszcze jakiegoś drapieżnika ? Wyjątkowo mętna woda w tym roku, ledwo na metr widać.

Napisano

Robek nie zawsze się łowi jeśli ludzie nic by tam nie łowili to by nie siedzieli a w sobotę ponad godzinę szukałem miejsca na nockę ale opłaciło się ok 19.00 szczupaczek 67 cm i w nocy 2 węgorze niestety o 5.00 musieliśmy się zwinąć bo kolejne w tym roku zawody i zbiornik zamknięty.

Napisano

Ja tam łowię bo lubię miejsce a nie dlatego, że mięcha sporo wyciągnę, wypadałoby jednak coś złowić a tam bardzo słabo i nie tylko dla mnie. Wyniki zawodów mówią coś o rybności zbiornika.

Można znaleźć gdzieś dane o zarybieniu ?

Napisano

Nie też szukałem tych danych ale nigdzie nie znalazłem wiem że w tamtym roku 2 razy zarybiali szupakiem raz miarowym przed MP o sandaczu nie słyszałem , a co do zawodów to Dziećki nie odbiegają od Przeczyc i Poraju przeglądałem wyniki z MP 2012 bardzo podobne wyniki niestety Szwecji nie będziemy mieli :)

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Bierze tylko drobny okoń i czasem pistolet. Woda ciągle z zawiesiną, robi się taka jak na Przeczycach.

No i chyba zarybianie karpiem zamiast drapieżnikiem daje efekty - koło Bulgotu widziałem ostatnio dwa leszczyki pływające pod wierzchem, pewnie tasiemiec dotarł :???:

Napisano

Niestety dziećki będą zarybiane karpiem bo większość wędkarzy na Śląsku to karpiarze i tak jak na przeczycach i na dziećkach będzie karp zamiast rodzimych gatunków w końcu wyprze wszystko z wody zrobi się syf że i on nie będzie mógł w niej przeżyć to wtedy będą go kupować i rozdawać a wędkarstwo będzie polegać na trafieniu w m miejsce gdzie rozdają.

Ot taki mój wywód na temat wędkarstwa na śląsku.

Jak w tym roku z łodziami ile kosztują.

Napisano
Niestety dziećki będą zarybiane karpiem bo większość wędkarzy na Śląsku to karpiarze i tak jak na przeczycach i na dziećkach będzie karp zamiast rodzimych gatunków w końcu wyprze wszystko z wody zrobi się syf że i on nie będzie mógł w niej przeżyć to wtedy będą go kupować i rozdawać a wędkarstwo będzie polegać na trafieniu w m miejsce gdzie rozdają.

Ot taki mój wywód na temat wędkarstwa na śląsku.

Jak w tym roku z łodziami ile kosztują.

Tak bedzie zasyfia tak zbiornik ,ze dojdzie do tego,ze zamkna zbiornik dla wedkarzy bo jak kazdy wie jest to zbiornik wody pitnej i wszyscy beda oburzeni

Napisano
Łodzie

Dzięki.

Tak bedzie zasyfia tak zbiornik ,ze dojdzie do tego,ze zamkna zbiornik dla wedkarzy bo jak kazdy wie jest to zbiornik wody pitnej i wszyscy beda oburzeni

Nie przesadzaj nie zamkną karp to też ryba.

A zbiornik się starzeje więc będzie coraz bardziej zielony.

Mieli ogradzać ale ostatnio słyszałem w TV że nie będą bo brak funduszy.

Napisano
Łodzie

Dzięki.

NIe chodzi mi tu o karpia ,ale o wedkarzy

Napisano
Łodzie

Dzięki.

NIe chodzi mi tu o karpia ,ale o wedkarzy

Napisano

"W związku ze spinningowymi klubowymi Mistrzostwami Polski zamyka się do wędkowania w dniach 27-29.09.br. w godzinach 700 – 1500 zb.: Kozłowa Góra, Dziećkowice i Paprocany."

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Dobrze Dawid prawi tylko zapomniał dodać o węgorzach i płociach przy pompowni na szczęście karp szybko rozszedł się po zalewie i nie było takiej masakry jak ostatnio.