witek150 Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Kumple byli ostatnio na dzieckowicach, mowia ze duzo okonia chodzi kolo brzegu. Z biala ryba z brzegu ciezko... Nie dlugo pewnie pojade na dziecki, to dam wam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_mce Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Byłem wczoraj pooglądać - Rybaczówka zamknieta - łodzie powyciągane. Zero informacji kiedy bedzie otwarta. Jade dzisiaj posiedziec a wiec napisze jutro rano jakie efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek150 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Czekamy na efekty, bo sam jestem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek150 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 A ja sie nie moglem doczekac i pojechalem ze spinningiem, na okonia. Pogoda dopisala, ale zero kontaktu z ryba... Foty ze stawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_mce Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Efekty - totalne ZERO Po trzech godzinach siedzenie dałem za wygrane wiatrowi - wiało tak mocno ze nie dało sie wysiedziec nad wodą, Jutro jade znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek150 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 adam_mce Na co lowiles jesli mozna wiedziec? I z ktorej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_mce Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 adam_mce Na co lowiles jesli mozna wiedziec? I z ktorej strony? Łowiłem od strony tzw. rur na grunt (kukurydza, biały i czerwony robak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej07 Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Witajcie Koledzy. Wzeszłym roku rybaczówke otworzono jak dobrze pamiętam coś koło 15 kwietnia,w tym roku pogoda dopisuje więc dziś zadzwoniłem właśnie i dowiedziałem się że OD JUTRA tj ŚRODA PANOWIE CZYNNA BĘDZIE RYBACZÓWKA Powodzenia życzę w nowym sezonie a Tobie Piotrek szybkiego powrotu do zdrowia i pełnej sprawności. Nie uwierzysz ale jedynie jak płynąłem z Tobą to nie musiałem wiosłować Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 OD JUTRA tj ŚRODA PANOWIE CZYNNA BĘDZIE RYBACZÓWKA Nie uwierzysz ale jedynie jak płynąłem z Tobą to nie musiałem wiosłować Pozdrawiam Andrzej No to MIÓD na moje serce jak rybaczówka zaczyna działać A co do wiosłowania to mam nadzieje że zdrowie dopisze i nadal 4-5km na wiosłach wydole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekŚ Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 OD JUTRA tj ŚRODA PANOWIE CZYNNA BĘDZIE RYBACZÓWKA Nie uwierzysz ale jedynie jak płynąłem z Tobą to nie musiałem wiosłować Pozdrawiam Andrzej No to MIÓD na moje serce jak rybaczówka zaczyna działać A co do wiosłowania to mam nadzieje że zdrowie dopisze i nadal 4-5km na wiosłach wydole Moze wydolisz a moze ci pomoge ;p ja juz karpie polowiłem wiec teraz czekam na maj i na szczupaki:P Piotrze mam nadzieje ze pokazesz nowe miejscowki i cos polowimy ps. jestem w kole ktore ma na dzieckowicach ponoć lódke moze nie trzeba bedzie placić ale zeby lowna ta lodka byla:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_mce Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Moze wydolisz a moze ci pomoge ;p ja juz karpie polowiłem wiec teraz czekam na maj i na szczupaki:P Piotrze mam nadzieje ze pokazesz nowe miejscowki i cos polowimy ps. jestem w kole ktore ma na dzieckowicach ponoć lódke moze nie trzeba bedzie placić ale zeby lowna ta lodka byla:P Marku gdzie złowiłeś te karpie - na zbiorniku Dzieckowice ?? Jezeli tak to napisz gdzie dokładnie i na co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Marek co to za koło "20" K-ce Miasto ?? Teraz może się wybiorę z synem pomacać okoniki a w maju na 100% za szczupakiem z żywcem tylko niestety blisko rybaczówki jak kondycja pozwoli to po wakacjach nawiedze moje stare miejsca w poszukiwaniu sandaczy i szczupaków. Pilnie potrzebny GALERNIK i kotwicowy / wiecie jakie tam mamy kotwice/ PS UZUPEŁNIAJCIE PROFILE !!!!! wiadomo do kogo się pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kia Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Hej, no ja się piszę, tylko okazało się iż dawno nie łowiłem że najpierw muszę jechać do Warszawy wyrobić nową kartę wędkarską - zrobię to w tym tygodniu, potem rejestracja w kole Chorzowskim i na ryby. Co do Dziećkowic kupcie Wędkarski Świat nr 5/2009 i tam na stronie 36 macie artykuł o Dziećkach pozdrawiam wszystkim i do zobaczenia już niedługo Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekŚ Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 koło na tysiacleciu widzialem ze tam jakas lodz maja jak bedzie wolna mozna ja brac A karpie to na tysiacleciu pociaglem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Ciekawe jaki cennik w tym roku na rybaczówce W zeszłym roku godzina 2-3 zeta Ja miałem ryczałt do 12 godzin płaciłem zawsze 10,- a pływałem po 10-12 godzinek spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_mce Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Ja byłem wczoraj na Sosinie - krapia wpuscili i zbiornik jest dosłownie oblegany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek150 Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Co do Dziećkowic kupcie Wędkarski Świat nr 5/2009 i tam na stronie 36 macie artykuł o Dziećkach Jesli masz mozliwosc zrobienia zdjecia albo skanu bylbym ci wdzięczny o wyslanie go na priv albo na maila albo tutaj Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacax87 Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 byłem wczoraj na dziećkowicach węgorze zaczynają brać!! ciepła woda, brak prawie księżyca wiec zaczęły żerować kolega 83 cm , ja 35cm :/ przynęta rosówka:D i mam pytanie: po co budują ten wielki mur dookoła zbiornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu1234 Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Budują, bo zbiornik należy teraz (nie wiem jakim cudem) do Mittal Steel i z tego co wiem jest to zbiornik prywatny. Koszty utrzymania w czystości brzegów zbiornika - gdzie plażowicze i wędkarze zostawiają niezły syf są wysokie i pewnie łatwiej ogrodzić zbiornik i tym sposobem ograniczyć możliwość syfienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Michu zbiornik jest faktycznie prywatny należy do Przedsiębiorstwa Gospodarki Wodą czy jakoś tak leci ta nazwa A ogrodzenie stawiane jest ze względu na CHORE przepisy jest to zbiornik wody PITNEJ. Za 2 lata ma być ogrodzony w całości !!!! o ile przepisy się nie zmienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek150 Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 byłem wczoraj na dziećkowicach węgorze zaczynają brać!! ciepła woda, brak prawie księżyca wiec zaczęły żerować kolega 83 cm , ja 35cm :/ przynęta rosówka:D Gratki jak macie mozliwosc to dawajcie fotki bo lepiej sie oglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu1234 Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 A ogrodzenie stawiane jest ze względu na CHORE przepisy jest to zbiornik wody PITNEJ. Ogrodzenie stawiają bo HKW nie może wyegzekwować od 15 lat tego aby ludzie się tam nie kąpali. Pierwsze tablice o tym postawili ok 1994 roku. Ciekawe czy zacnych żeglarzy w końcu wysiedlą, czy kolejne 30 lat będą swoistą enklawą nad tą wodą, ale biorąc pod uwagę że klub żeglarski Opty jest pogrobowcem Huty Katowice to pewnie prędzej wędkarzy wyrzucą, a HKW czyli uwłaszczone komuchy będą sprzedawać pozwolenia na wędkowanie i sami odławiać ryby sieciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kia Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Witajcie, No Panowie sezon szczupakowy czas zacząć Jutro zamierzam uderzyć do rybaczówki około godziny 3 i mam nadziejęże uda mi sięwynająć jakies pływadełko, a nie pocauję klamkę. Jutro będę spiningował a w sobote jadę z Piotrkiem na żywca pozdrawiam i do zobaczenia nad jeziorem. Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi226 Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 ja w sobote zamierzam sie wybrac na drapiezniki:)mam nadzieje ze bedzie udany wypad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
depesz Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Z tego co się oriętuję to na ok. 40 łódek "padło" tylko max 6 szczupaków! Podobnie było na Paprocanach, Łące, Żywieckim ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi