Piniu81 Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Według regulaminu zbiornika nie wolno jest zakaz wjazdu.Ludzie jak to ludzie jak by mieli amfibie to by zaparkowali we wodzie.Jest to zbiornik wody pitnej wjazd na własne ryzyko może się uda,a jak nie no to mandacik.Przeczytaj regulamin i jego się trzymaj,a na pewno nic przykrego cię nie spodka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brok Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Witam Jest gdzieś w pobliżu zalewu możliwość wynajęcia jakiegoś domku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikis1995 Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Planuję jutro wybrać się popołudniu na jakiegoś sandacza lub węgorza. Jak stoją Dziećkowice z drapieżnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbo30 Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Drapieznik bardzo slabo,bylismy dwa dni temu,probowalismy na spinning,zywca ,a wieczorem na martwa rybke i nic ani brania i nie widzialem zeby ktos cos ciagnal,zreszta w rybaczowce na dzien dobry powiedzieli ze nie mamy po co jechac no ale trzeba probowac wkoncu kiedys zglodnieja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sk_1982 Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Witam około 14 czerwca padł 1 węgorzewski na rosówy w nocy ,także raz na jakiś czas bierze coś,ale rzadko,nocka 22/23 branie na kukurydze i białego około 23,zerwany haczyk,prawdopodobny karp obronił się w zaczepach,a 3:50 na czerwone gwałtowne branie,dwa trzy razy bombka do góry a że człowiek drzemał po podbiegnięciu do wędki bombka zamarła zacięcie i .... za późno,pewnie jakiś leszcz odpuścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 dzisiaj po nocce cisza o 5 branie na zywca szczupakowe ale po odjezdzie i 10sek odpuścil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matias1114 Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Ja byłem wczoraj i przedwczoraj: 25.06-szczupak 45 ;/ i okoń 26.06-szczupak 47,okoń 26 i spięta 6-dziesiątka ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lechfor Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Dzisiaj od 5 do 11 , mały szczupaczek i drobne okonki, słaby ten sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BROWAReq Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Panowie i Panie poradźcie, gdzie można siąść na weekend żeby połowić powiedzmy od pt wieczór do niedzieli do popołudnia? Z tego co zauważyłem w zeszły weekend to strona wschodnia odpada z powody miliardów kąpiących się ludzi i o zgrozo psów.... Jak wygląda reszta zbiornika w weekendy? Jest sens w ogóle brać kije ze sobą? Chodzi mi o suma i ewentualnie leszcze, karpie. Niestety z brzegu jedynie. Czy w zalesionych ostępach zachodniego brzegu można w weekendy znaleźć choć trochę spokoju i ciszy, a i jakąś rybkę złapać? Zdaje mi się, że na tym brzegu pojawiły się sinice? Jeśli byłby ktoś tak bardzo łaskaw ;d to proszę niech napisze na jakich mniej więcej odległościach od brzegu lokować zestawy. pozdrawiam ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 W weekend może być ciężko z miejscem na zachodnim brzegu, ciekawsze są zajęte non stop, ale jeśli wcześniej w piątek przyjedziesz to coś pewnie znajdziesz. Ciszy i spokoju będzie raczej tylko trochę , chyba że pogoda będzie niekąpielowa. Sinice to za dużo powiedziane, troszkę drobnych zielonych paprochów zawsze wiatr wyrzuci na brzeg, to duża woda. Zestawy najlepiej wywozić, a odległość zależy od miejsca. W większości już 10-20m od brzegu jest dość głęboko, czyli 2-4 metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATAR Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Daj sobie w wakacje spokój z tym zbiornikiem w dzień nie połowisz bo pełno plażowiczów i kąpiących się mimo zakazu a w nocy pełno pijanych i naćpanych okradających samotnych wędkarzy. Lepsze miejscówki zajęte przez miejscowych a jak są wolne to lepiej nie siadać bo może skończyć się kalectwem. Żeby złapać cokolwiek to trzeba tygodniami nęcić miejscowi tak robią i mają efekty a tak na dwa dni to idzie złapać wpierdol co najwyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BROWAReq Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Dzięki - w takim razie mam nadzieję, że pogoda zdąży się popsuć ;] Byłem tam kilka razy i w sumie mam miłe wspomnienia -bardzo ładne leszcze ,spore karpie i sum, dlatego po przerwie w łowieniu wybrałem się sprawdzić pierwszy raz wschodni brzeg i wytrzymałem do 11 godziny tylko bo znudziło mi się użeranie z plażowiczami, tak więc nie rozumiem sensu specjalnych zezwoleń na łowienie skoro nikt nie pilnuje porządku... branie tylko jedno jakieś niemrawe z 200 metrów na kulkę, a tak cisza. Miałem nadzieję, że od zachodu jest mniej kąpiących się...no cóż zobaczy się jaka będzie pogoda może się uda ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 warto ustawić się za karpiem ? (+10kg) bierze czy cisza ? jeśli tak to gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 nikt nie pilnuje porządku W sobotę jeździł na motorówce facet z WOPR i wyganiał z wody, odpłynął w inne miejsce to włazili z powrotem, naród ciągnie do wody i nie ma rady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbo30 Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Bylem dzisiaj ,tylko trzy lodki na wodzie ,sauna i zero kontaktu z ryba ostatnio cos rybki nie chca wspolpracowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BROWAReq Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Widziałem tą motorówkę... wg mnie jeśli tworzy się zakazy, jakie by one nie były mądre czy głupie to należałoby je albo egzekwować albo z nich zrezygnować. Jeśli jest zakaz i jeden z drugim by dostali mandaty po 100 zł to może by spróbowali drugi raz ale po drugim mandacie by już się nie kąpali. Skoro nam wędkarzom potrafią wlepić mandat czy to za wjazd samochodem żeby wypakować sprzęt czy nawet za używanie łódki zdalnie sterowanej do wywózki, a mimo wszystko opłacając składki pzw jesteśmy jakby "współdzierżawcami" wody, to w drugą stronę też to powinno działać; albo pozwolić wszystkim na wszystko i po sprawie, tudzież wydzielić plażę i każdy by był zadowolony. Nie odbiegając od tematu i nie próbując nawracać świata ;] podłączę się pod pytanie o duże karpie i przy okazji sumy - jeśli już ktoś z Was złowił takowe to udało mu się to w okolicach pierwszego spadu tuż za roślinnością czy raczej wszystko z daaaala od brzegu? Moje wszystkie ładne rybki były od strony zachodniej ok 100-150 metrów od brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matias1114 Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Leszcz tylko karpia nie ujrzysz ja miałem ostatnio amura i to wszystko z wywózki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 warto ustawić się za karpiem ? (+10kg) bierze czy cisza ? jeśli tak to gdzie ? uważaj bo Ci powiedzą albo pozwolić wszystkim na wszystko i po sprawie, tudzież wydzielić plażę i każdy by był zadowolony. pozwolic napewno nie pozwolą bo jest to zbiornik wody pitnej a poza tym musiał by byc jakis ratownik.Nie wiem jak chciał bys wydzielic plaze skoro w słoneczna sb/nd sa tam tysiace ludzi.Nastepna sprawa ze jest to jedyny taki zbiornik w okolicy i po trochu sie nie dziwie ze ludzie chca sie gdzies schłodzic,szkoda tylko ze zostawiaja po sobie tyle smieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matias1114 Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 i powiedzcie po co ogrodzili połowę zbiornika a drugą nie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-berserker1920- Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 drugą połowe też będą grodzili, tylko jeszcze niewiem kiedy w planach jest ogrodzenie calego zbiornika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 puki co ogrodzenie świetnie chroni jesiennych kłusoli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 o jakim ogrodzeniu jest mowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 http://wsw-wind.pl/zbiornik_dzieckowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BROWAReq Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 Ogrodzą dookoła postawią wieżyczki, usypią wyspę i drugie Alcatrazzzzzz. Ciekawe jaki w tym interes mają - może po to, żeby nie było widać tych śmieci po weekendach. Jadę dziś na spinn na łódkę zobaczyć czy coś się dzieje ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bufi78 Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 ATAR a dostałeś kiedyś tam wpird.. ? Robisz niezbyt dobrą reklamę a masz raczej informacje zaciągnięte z dziwnych opowiadań może od strony Przemszy swego czasu były ekscesy ale od strony Imielina nie jest tak jak piszesz . Łowię tam i prawie dziennie chodzę z dzieciakami na spacer i nigdy nic złego mnie nie spotkało . Więc proszę nie pisać głupot. Pozdrawiam Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi