maniu394 Napisano 30 Października 2014 Napisano 30 Października 2014 Mogą być Kotowice , mi tam bez różnicy . Można spotkać się przy wieży widokowej na parkingu . Cytuj
GuCeK Napisano 30 Października 2014 Napisano 30 Października 2014 Mogą być Kotowice , mi tam bez różnicy . Można spotkać się przy wieży widokowej na parkingu . Miejsce łatwe i dostępne dla każdego. Wstępnie miejscówkę mamy określoną, chyba że pozostali uczestnicy będą mieli ochotę przedstawić swoje propozycje. Jeszcze mamy kilka dni na podjęcie decyzji. Zachęcam do dyskusji i potwierdzania swojego uczestnictwa Cytuj
tmtt Napisano 30 Października 2014 Napisano 30 Października 2014 Czy do wieży można dojechać autem przez ten lasek za Kotowicami bez narażania się na mandat ? Cytuj
GuCeK Napisano 30 Października 2014 Napisano 30 Października 2014 Czy do wieży można dojechać autem przez ten lasek za Kotowicami bez narażania się na mandat ? Tak, można. Dojazd do wieży jest jak najbardziej legalny i zgodny z prawem Cytuj
jaceen Napisano 30 Października 2014 Napisano 30 Października 2014 Mapa panowie, potrzebna mapa Cytuj
maniu394 Napisano 31 Października 2014 Napisano 31 Października 2014 Można trafić bez mapy. W kotowicach trzeba skręcić w lewo koło kościoła i jechać cały czas prosto aż do wieży. Są też tablice informujące . Oczywiście chodzi o kotowice w gminie Siechnice. Cytuj
GuCeK Napisano 31 Października 2014 Napisano 31 Października 2014 Kilka słów odnośnie dojazdu do miejsca spotkania: Wyjeżdżając z Wrocławia w kierunku Oławy ulicą Opolską, mijamy po drodze Siechnice by w końcu dotrzeć do miejscowości Groblice. Tam przed sklepem spożywczym skręcamy w lewo kierując się do miejscowości Kotowice. Gdy już dotrzemy do Kotowic i znajdziemy się przed kościołem to skręcamy w lewo na drogę z kostki brukowej, która doprowadzi nas do miejscowości Utrata - miejsca spotkania. Jadąc od Wrocławia będziecie mijać drogowskazy na "Wieżę widokową Kotowice" - to właściwy azymut Cytuj
jaceen Napisano 1 Listopada 2014 Napisano 1 Listopada 2014 Nie chcę mieszać, bo nie zacząłem temat, ale... Bardzo dawno tam nie byłem i z narysowanej trasy wynika dojazd do kanału żeglugowego? Czy chodzi o drogę ciut w lewo z tą wieżą na mapie? Czy przez śluzy do Ratowic i w drugą stronę można przechodzić? Dla dojeżdżających z tamtej strony, to dobre rozwiązanie. Jeszcze jedno. Spotkania takie rządzą się swoimi prawami. Bywa tak, że nastawiamy się na wieeelkie ryby i później pozostaje nam stwierdzenie, że spotkanie było ok., i nie o ryby tylko chodziło Dla mnie osobiście, klimat małych rzek jest nie do pobicia. Odra to wielki rów z masą wody Chętnych zbyt wielu jeszcze nie ma, to może rozważycie po drodze rzekę Oławę w Groblicach? Nie wspomnieliście jeszcze jakie godziny. Ja wcześniej jak na 15-tą nie dam rady. I to jeszcze 90% szansy. A ta wieża, to dostępna dla ciekawskich? Cytuj
GuCeK Napisano 1 Listopada 2014 Napisano 1 Listopada 2014 jaceen Faktycznie mapka kieruje do kanału (moje niedopatrzenie), docelowym miejscem jest Odra z dużą ilością główek, miejscami na ognicho(znaki nie pozwolą zabłądzić). Od Kotowic nad samą rzekę jedziemy kostką brukową. Czy wieża jest obecnie udostępniona do zwiedzania - nie wiem. Nie upieram się nad omawianym miejscem i jestem otwarty na inne propozycje. Oławka? Czemu nie? Pytanie tylko czy nasze spotkanie ma być odwzorowaniem tego na Ślęzy czy wzbogacamy je o ognisko ze smaczną strawą? Z tego co pamiętam w tamtym miejscu nie ma na to miejsca. Cytuj
maniu394 Napisano 1 Listopada 2014 Napisano 1 Listopada 2014 A o której się spotkamy ? 7 rano ? Cytuj
GuCeK Napisano 1 Listopada 2014 Napisano 1 Listopada 2014 Co do godziny... Ja mam czas od samego rana, maniu394 również, jaceen od 15-stej, bacyk nie wiemy. Myślę, że godziny poranne są ok. Około 17 robi się ciemno... jaceen dasz rade wydrapać kilka godzin z rana? Cytuj
jaceen Napisano 2 Listopada 2014 Napisano 2 Listopada 2014 Niestety, nie dam rady. Jak wytrzymacie do 17, to może dołączę. Cytuj
maniu394 Napisano 2 Listopada 2014 Napisano 2 Listopada 2014 A co powiecie na zmianę miejsca spotkania ? Też w tamtej okolicy , tylko na stojącej wodzie. Byliśmy dzisiaj sprawdzić miejsce i okazało się że ryba jest aktywna . Zapiął się boleń i okoń ok 25-28 cm. Odra na miejscu spotkania , jak i Oławka w Groblicach martwe , brań brak i brak oznak żerującej ryby. A spotkać można się tu https://maps.google.pl/maps?q=51.035322,17.210811&num=1&t=h&z=17 to jest stacja kolejowa Zakrzów _Kotowice. Cytuj
GuCeK Napisano 4 Listopada 2014 Napisano 4 Listopada 2014 Panowie!!! Już mamy środe, a temat jakby został zaniedbany. Kto chętny na spotkanie łapka w góre - trzeba KONKRETNIE się określić: będę lub nie. Miejsce przedstawione przez maniu394 jest ok. Godzina do szybkiego ustalenia. Organizujemy ognicho czy tylko łowimy? Czekam na odzew... Cytuj
maniu394 Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Niestety , nie pojawię się na spotkaniu . Złapałem poważną infekcję . Połamania kija ! Cytuj
bacyk Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 No i GuCek zostaliśmy sami chyba że Jaceenowi zmieni się plan dnia. To gdzie jedziemy, na miejsce przez mania wskazane, czy główki, które wskazywałeś wcześniej. Czy może dłuższy spacer po Widawie w stronę ujścia do Odry ? Cytuj
jaceen Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Niestety, ale nie przeskoczę pewnych spraw. Od piętnastej będę wolny i zależy, gdzie się wybierzecie, to może na godzinkę/dwie dołączę. Cytuj
Marienty Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Cześć, Byłoby super spotkać się w najbliższą sobotę (06.12) na zakończenie naszych zmagań na Ślęzie. Czy perspektywa zwycięstwa tzw. "rzutem na taśmę" nie jest kusząca ?! To co proponuje jaceen - czyli 2-3h na wspólne wędkowanie. Miejsce spotkania - przy moście na ul. Grabiszyńskiej - (Przy Cmentarzu Żołnierzy Polskich) - chyba, że ktoś zaproponuje inne. Godzina 8:30 - (pewnie i tak zaczniemy rzucać po 9:00) - chyba, że ktoś zaproponuje inną. Zapowiada się, że temperatura będzie na +. Lista obecności: 1.jaceen 2. marienty Cytuj
bacyk Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Będe we wskazanym miejscu i czasie, bo przegrywać trzeba umieć z honorem Pozdrawiam Lista obecności: 1. jaceen 2. marienty 3 .bacyk Cytuj
GuCeK Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Niezależnie od wyniku zwycięzcami są Ci, którzy podjęli walkę Cytuj
jaceen Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Proponuję spotkać się na Alei Piastów przy pętli 125. Godziny jak wyżej. I oby temperatury odpuściły Cytuj
Marienty Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Proponuję spotkać się na Alei Piastów przy pętli 125. Godziny jak wyżej.I oby temperatury odpuściły Ma to sens! Odległość żadna a połowimy na głębszej wodzie. Cytuj
jaceen Napisano 3 Lutego 2015 Napisano 3 Lutego 2015 Propozycja spotkania na rzece Ślęzie. Przełom lutego/marzec. Są chętni? Jakieś propozycje? Cytuj
GuCeK Napisano 3 Lutego 2015 Napisano 3 Lutego 2015 Szukając odpowiedniego miejsca na zlot mam w pamięci listę 24 uczestników naszej Ligi Nie zakładam oczywiście frekwencji na poziomie bliskim 100%, nie mniej jednak może ona oscylować na pułapie wyższym niż kiedykolwiek. Stąd też propozycja do wszystkich uczestników naszej zabawy o wskazywanie miejsc, które potencjalnie "zmieszczą" tak sporą grupę wykwintnych wędkarzy Ze swojej strony zgłaszam kandydaturę rejonów marientego. Jest tam odpowiednia ilość miejsc parkingowych, a co najważniejsze wiele miejscówek, którymi wszyscy zapewne będziemy w stanie się podzielić. Zarówno powyżej jak i poniżej Mostu Oporowskiego każdy znajdzie coś dla siebie. Mamy jeszcze stosunkowo wiele czasu na podjęcie decyzji o miejscu zlotu. Pod koniec lutego zweryfikujemy termin, ilość chętnych i podejmiemy ostateczną decyzję. A może na odcinku przyujściowym znajdziemy odpowiednie miejsce by tym razem udało się połączyć wędkowanie z ogniskową biesiadą Proponujcie, sugerujcie... Cytuj
ArturM Napisano 26 Lutego 2015 Napisano 26 Lutego 2015 Witam organizujemy ponownie wyjazd na sumy karpie Ebro-Hiszpania sierpień 2015 przelot samolotem zakwaterowanie wyżywienie transfer z i na lotnisko w Barcelonie cena około 2100 zł plus bilet na samolot tel 664145321 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi