rafaZST Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 dzisiaj zapiety tylko jeden sandacz 47cm na koguta chyba je zaczne kolekcjonowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 ja dziś kontynuowałem boleniowe łowy. Miałem 4 brania, zamieniłem je na 3 bolenie. Na początku nie było rewelacji, bo 2 pierwsze ryby miały 50+. Ale za to na sam koniec uderzył jeszcze jeden i dał mi sporo emocji. Miarka na kiju pokazała ok. 68 - 69 cm. Wszystkie ryby pływają dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theyesman Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 ja dziś kontynuowałem boleniowe łowy. Miałem 4 brania, zamieniłem je na 3 bolenie. Na początku nie było rewelacji, bo 2 pierwsze ryby miały 50+. Ale za to na sam koniec uderzył jeszcze jeden i dał mi sporo emocji. Miarka na kiju pokazała ok. 68 - 69 cm. Wszystkie ryby pływają dalej. Obrazek Obrazek Obrazek Witam kolego, Już chyba trzeci raz wstawiasz zdjęcia z miejsca które bardzo dobrze znam. I tym razem zareaguje bo ostatnie zdjęcie niestety pokazuje, że złowiłeś rybę w miejscu gdzie ich łowić nie wolno... Mam nadzieje, że piszesz prawdę i rybki pływają nadal, a swoją drogą złowienie ich tam akurat nie wymaga wielkiego wędkarskiego kunsztu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 Wczoraj drugi raz pojechałem na ryby, od 16 do 20 łowiłem na rzece, za dnia łapałem krąpiki, płotki leszczyki, po zmroku przezbroiłem zestawy na duże haki z filecikiem / pęczkiem czerwonych, na jednym kiju konkretnie branie lecz ryba poszła z przyponem, podejrzewam że to był jakiś sandał, poza tym incydentem bez brań. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Witam kolego, Już chyba trzeci raz wstawiasz zdjęcia z miejsca które bardzo dobrze znam. I tym razem zareaguje bo ostatnie zdjęcie niestety pokazuje, że złowiłeś rybę w miejscu gdzie ich łowić nie wolno... Mam nadzieje, że piszesz prawdę i rybki pływają nadal, a swoją drogą złowienie ich tam akurat nie wymaga wielkiego wędkarskiego kunsztu. Pozdrawiam i tu się nie zgodzę, bo zachowuję wszelkie przepisane odległości. Co do kunsztu - hm, rzecz ocenna, ale nie zależy mi na tym. Faktem jednak jest że w tym miejscu łowi wielu wędkarzy, a nie zauważyłem, żeby ktoś łowił tam bolki w dużej ilości. Ale oczywiście mogę się mylić. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 u mnie dzisiaj kiepsko sandacze nie chciały współpracowac i tylko jakies maluchy na koguta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spn83 Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 To chyba tak wszędzie, u mnie na 5 spinningistów jedno branie szczupaka a sandacza zero!! trzeba jeszcze troche poczekać na jakieś konkretne popsucie pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theyesman Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Witam kolego, Już chyba trzeci raz wstawiasz zdjęcia z miejsca które bardzo dobrze znam. I tym razem zareaguje bo ostatnie zdjęcie niestety pokazuje, że złowiłeś rybę w miejscu gdzie ich łowić nie wolno... Mam nadzieje, że piszesz prawdę i rybki pływają nadal, a swoją drogą złowienie ich tam akurat nie wymaga wielkiego wędkarskiego kunsztu. Pozdrawiam i tu się nie zgodzę, bo zachowuję wszelkie przepisane odległości. Co do kunsztu - hm, rzecz ocenna, ale nie zależy mi na tym. Faktem jednak jest że w tym miejscu łowi wielu wędkarzy, a nie zauważyłem, żeby ktoś łowił tam bolki w dużej ilości. Ale oczywiście mogę się mylić. pozdr Z kunsztem może przesadziłem bo się zdenerwowałem- także za to wybacz. Ale zdenerwowanie wynikało z faktu że łowienie na tamie, jazie, zaporze liczy się od końca umocnień brzegowych czyli nie bezpośrednio linii samej tamy. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 7-11.30 Warta, bat i feeder, bardzo dużo drobnicy, największy leszczyk mierzył 32cm, brania w miarę regularne do 10.30. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perszing1800 Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Zła passa początkującego spinningisty przełamana,szczupak kilka cm powyżej 50cm zaliczony,teraz to może być tylko lepiej,ale co się natłukłem w krzakach to moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Dzisiejszy okoń grubas 38 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Wypad nie dziś, ale sprzed kilku dni... Miejsce: glinianki w miejscowości Ujazd Górny. Cel: szczupak...i może coś dodatkowo z gruntu...jak pisał jeden z kolegów "...cokolwiek, byle by nie byle co..." Piękna pogoda, czysta, piękna woda. Jedno branie szczupaka na cały dzień i jedno skubnięcie z gruntu na kanapkę kuku+dendrobena....Ale było bardzo przyjemnie.....Acha, szczupły po świecy na płytkiej wodzie sam się uwolnił...szkoda, bo przecież ja nie jem ryb....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_R Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 W niedzielę i poniedziałek kolejne dwa wyjazdy z nastawieniem na sandacza. Na początku spining a następnie trupek oraz filet na gruncie. Rzeka, czas łowienia 16:00-19:30. Na spining 0 skubnięć. Natomiast w niedzielę na gruntówki zaliczyłem 4 próby podjadania, gdzie jedna zakończyła się sandaczykiem ok. 30 cm. Brania zaczęły się punkt 17:00. Ostatnie ok 18:30. Radość jest spora, ponieważ jest to pierwszy sandaczyk złowiony tą metodą na rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 Milosz Duże Gratulacje. Kawał pięknej rybki. Łowiony wieczorowa czy nocna porą? Sugeruje się tłem zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak235 Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 jeżdżę na odrę ostatnio bez efektów jedynie w sierpniu zameldowało się : leszcz 1 kg , dużo szczupaków i okoni , największy szczupak 2,35 kg (zdjęcie sprzeczne z regulaminem wstawiania zdjęć na forum haczyk.pl. Admin) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 23 Października 2013 Autor Share Napisano 23 Października 2013 Ostatnio sandacze mnie lekceważą, to postanowiłem odwiedzić kleniowe dwie rzeczki. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=254702#254702 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=254701#254701 Kolegom gratuluję wędkarskich sukcesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak235 Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 witam w ostatnią niedzielę byłem na elektrowni Dychów . złapałem 8 małych okoni , 4 klenie (małe) 7 płoci i 4 wzdręgi. Wzdręgi i płotki do 20 cm . dodam jeszcze dziadka leszcza 1,70 kg z nysy z początku miesiąca (zdjęcia sprzeczne z regulaminem wstawiania zdjęć na forum haczyk.pl. Admin) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol9 Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Dzisiejszy wypad nad stobrawę (dopływ odry) zaowocował moim rekordowym kleniem 48 cm. Woblerek własnej roboty. Niestety podczas dalszego łowienia po zaczepieniu woblera i odstrzeleniu ten uderzył w szczytówkę, którą połamał. Nowa wędka... Ale i tak warto było:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9324b67a258dd0cc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master1 Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Dziś na będąc na rybach od 14 do 18 poniosłem totalną klęskę... Cztery płocie, tak na oko po 20 cm i jeden rozpiór z 15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Ostatnie parę wypadów za sandaczem i szczupakiem. Wyniki niezłe: - około 5 kilogramów odrzańskich gałęzi i gnijących krzaków - parę trzcinek zza pleców - pęk krzaków, z których wyjąłem 4(!) przynęty urwane przez innych wędkarzy (piękne sandaczowe gumy ) - mały szczupaczek 20cm - branie słusznego sandacza - niestety spadł Były też straty: - Kilka (naście?) urwanych przynęt - Styranie plecionki - Dziura w gumowcach No, ale suma sumaru październik ciekawy Gratki tym, co łowią! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol9 Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Dzisiaj znów wypad nad Stobrawę. Udało się złowić jednego klenia 36 cm tym razem na obrotówkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak235 Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 byłem dzisiaj rano ze spiningiem na pobliskim jeziorze . złapałem okonka 15 cm. i byłem świadkiem okrucieństwa wobec ryby . jakiś koleś złapał szczupaczka z 35 cm , walnął go gałęzią włożył do wora i pojechał . jak byłbym starszy to bym mu chyba dał w mordę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 A ja biegam, skaczę i się turlam...... a sandaczy ni chu chu. Zaliczyłem wszystkie miejscowe dołki, nawet pokusiłem się na Odrę w okolicach Bajkału i co ...... ???? Gałęzie, krzaki, trawy, liście, szmaty i worki ...... wszystko tylko nie sandacze he, he. Wyniki podobne jak u kolegi madman, Gratki dla tych co łowią, no i dla tych co walczą dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 25 Października 2013 Autor Share Napisano 25 Października 2013 Nie poddawajcie się koledzy. Cierpliwość i wytrwałość musi przynieść kiedyś sukces. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=254769#254769 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anczej-rybak Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Jestem nowy na forum, a więc Witam wszystkich serdecznie! Mógłby mi ktoś powiedzieć co to za rybka, którą złowiłem dziś? Ma 70cm i 5kg wagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi