fix-bud Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Cóż,lecę ze spinem zaraz,zobaczymy jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Ok Ok ! ...żeby nie było to 34cm ale z soboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2013 Czas 8-13.30,metoda spin,miejsce kanał ciepły w Gryfinie,wynik kilkanaście okoni ,najw .22cm,do tego 3 boleczki 15-20 cm. Szału nie ma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Nie mógł grudzień rozpocząć się lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon-zawodowiec Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Nie mógł grudzień rozpocząć się lepiej. Obrazek Obrazek Fajne krokodyle graty , a już swoją łajbę sciagnełem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Były w sumie cztery sztuki, a te nawet ładnie zapozowały Zanerki na gumisie( 65+ i 50+), klasyczne strzały z opadu, łykały głęboko. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8ec19d049b3276ae.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/02af1eb842acb2f9.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Ładne psiaki ! Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 U mnie niestety ulubiony akwen dzisiaj skuty lodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomario Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 Witam - w dniu wczorajszych w godzinach wieczornych od 19:30 do 21:30 razem z szerokim gronem kolegów z Forum szukaliśmy sandaczy na odrzańskiej opasce. Szczęście dopisało o godzinie 20:30. Bardzo mocne uderzenie - przeniesienie ciężaru - chwila walki i grudniowy 70tak melduje się w podbieraku ( ogromny szacunek dla podbierającego). 8cm pływający wobler znalazł się cały w paszczy sandacza. Chłopaki dziękuję za wspólne wędkowanie. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4b7cca4f43c5f8f9.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Wczorajszy wypad z kolegą Pankowatym zaowocował pierwszym nocnym sandaczem . Całe 56 cm na woblera . Oczywiście rybka pływa dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Wiatr ostro wiał tej nocy Wielkie fale na Jeziorze Goczałkowickim Inne zdjęcia http://www.wiadomosci.pless.pl/32758-wialo-z-predkoscia-111-km-h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 7 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2013 Był czwartek,pogoda dla większości nie na rybki.Ja byłem zniechęcony szukaniem szczupłego po podszczecińskich bajorkach,skoczyłem na Odre zachodnią w Ustowie,-niestety oba miejsca na zero.Potem ostatnia szansa,może sandacz -pomyślałem.Wybór padł na Odrę koło Pkp.Wiało bardzo mocno,4 rzut na dropa i jest.Po 2-3 minutach sandacz ląduje na brzegu,po zmierzeniu i ważeniu 62cm,2.20kg. Nie było nikogo kto by mógł cyknąć fotkę,zrobiłem sam. Po 30 minutach zakończyłem łowienie,nie dało się ustać na nogach ,a pływanie o tej porze roku to dla mnie wątpliwa przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Dzisiaj na Odrze jedno branie na gumę . Efekt to tylko urwany ogonek w przynęcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 9 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2013 Byłem w niedzielę kolo hodowli od 10 do 13,wynik to 2 bolki niewymiarowe i mnóstwo okonia ,niestety też małe. Była ekipa z Gorzowa co połowili na bolonkę jazia,płoci słusznych rozmiarów... Przyjemnie było patrzeć,żałuję że miałem tylko spina. Pozdro dla was chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Dla wrocławiaków, aby nie popsuć sobie zaplanowanego wędkarsko dnia, info. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=256146#256146 Dzisiaj byłem na zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2013 Byłem wczoraj w mesherin koło mostu-zero,potem widuchowa-zero,następnie kanał ciepły,woda miała 21stopni celsjusza tu 2 bolki i sandacz-niewymiary.Na koniec odra vis a vis pkp Szczecin-zero. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Po przyjeździe nad wodę stwierdziłem spory kawałek bez lodu. Wymagał jednak rozbicia kilku metrów lodu przy brzegu. Pół godziny roboty, ale warto było. Żadne okazy, ale przy tej pogodzie cieszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 tomek1, widzę że nie próżnujesz Graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 15 Grudnia 2013 Share Napisano 15 Grudnia 2013 Wczoraj zaliczyłem debiut na kutrze Miały być ryby na święta, ręka boląca od holi ciężkimi pilkerami i wiele, wiele innych atrakcji. Przecież wynik 10 dorszy na osobę to raczej przeciętny rezultat Pływaliśmy od 6 do 15, skończyliśmy z jednym dorszem na łodzi na 16 łowiących Nie wyspałem się, zmarzłem, przemokłem, paw mnie ścigał, ryby nie złowiłem a pewnie i tak będzie powtórka. Dziwne to wędkarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 15 Grudnia 2013 Share Napisano 15 Grudnia 2013 Wczoraj zaliczyłem debiut na kutrze Miały być ryby na święta, ręka boląca od holi ciężkimi pilkerami i wiele, wiele innych atrakcji. Przecież wynik 10 dorszy na osobę to raczej przeciętny rezultat Pływaliśmy od 6 do 15, skończyliśmy z jednym dorszem na łodzi na 16 łowiących Nie wyspałem się, zmarzłem, przemokłem, paw mnie ścigał, ryby nie złowiłem a pewnie i tak będzie powtórka. Dziwne to wędkarstwo Witam kolejnego zaszczepionego nieuleczalną chorobą Morze jest kapryśne i nieprzewidywalne, ale ciągnie jak magnes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyrtap Napisano 15 Grudnia 2013 Share Napisano 15 Grudnia 2013 Nie wyspałem się, zmarzłem, przemokłem, paw mnie ścigał, ryby nie złowiłem a pewnie i tak będzie powtórka. Dziwne to wędkarstwo Łowienie dorszy z kutra jakoś z wędkarstwem mi się nie kojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 15 Grudnia 2013 Share Napisano 15 Grudnia 2013 Nie wytrzymałem w domu i korzystając z łagodnej jeszcze zimy ruszyłem z batem na Kanał Śledziowy. Rozstawiliśmy się z kolegą na brzegu i mimo wszechotaczającego nas błota rozpoczeliśmy wędkowanie. Przygotowany byłem raczej na łyk świeżego powietrza. Ok. 10:00 2 kulki zanęty skomponowanej z 400g taniej sklepowej z domieszką kretowiska + garść pinki i białych powędrowały do wody. Pierwsze dwie godziny upływały na łykaniu powietrza. Potem zaczęły się sporadyczne, bardzo delikatne brania. Część nie do zacięcia, część jak najbardziej Na brzegu wylądowało 6 płotek, w tym 2x ok. 25cm, dwa nieduże ok. 25cm leszczyki. Łowiłem na pojedynczą sztukę białego robaka. Kolega obok na ochotkę niemal cały dzień przesiedział bez brań. Ciężko powiedzieć, czemu i czy to ochotka zawiodła. Około południa rzuciłem gruntówkę na martwą płotkę, bez najmniejszego zainteresowania. Tym wyjazdem na 99% zakończyłem sezon wędkarski 2013 Edit: Sorry, za źle wczytujące się zdjęcia. To nie pierwszy już mój problem z imageshackiem. Albo go rozwiążę albo zmienię na fotosik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekCLI Napisano 15 Grudnia 2013 Share Napisano 15 Grudnia 2013 Dzisiaj mały wypad na grunt i spławik,grunt totalne zero, nawet cmoknięcia.spławik zaowocował jedną jedyną płocią.Graty dla Tych co coś zwędkowali,mimo niepowodzeń sezon dalej otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 15 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2013 Byłem dzisiaj od 13 do 20,najpierw na kan warta do 15 ,tu 2 okonie ledwo wymiary.Potem odra koło pkp,tu 2 spady,3 obgryzienia gumy,2 zerwane zestawy dropowe.To chyba nie był mój dzień na sandacza... Za każdym razem kiedy myśle że wiem dużo,dostaje kopa.. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 15 Grudnia 2013 Share Napisano 15 Grudnia 2013 Za każdym razem kiedy myśle że wiem dużo,dostaje kopa.. Pozdro Dziś kolega zaraportował mi ładnego lina z rana. A już miałem pisać poradnik "Jak złowić lina" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi