buszmen Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 klenie zaczynają się trzeć w maju Kurka u mnie na rzece to w maju ryba dopiero się pojawia, dopiero co lód zszedł z jezior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aromalak Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Pojechałeś po bandzie jaceen gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Gratulację Jaceen pięknie ubarwiony " podwrocławski amurek " Ja dziś zabawa z odleglościówką na stojącej wodzie i plus dwadzieścia rybek na brzegu, standardem płocie około 25cm, największe płocie 30-32cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 jaaaceeeeennnnnn jak Ty to robisz ? ja 3 godziny klenie 60 + pod nogami mi plywaja i ani brania ;/ pokaz tego wobka u ciebie juz klenie wytarte bo u mnie w parach plywaja a nawet w 3 Te największe klenie doskonale wiedzą po co przychodzisz więc się nie dziw , daje gwarancje że one Cię pierwsze widziały. Jak wiesz gdzie "siedzą" to kombinuj tak by nie wiedziały o twojej obecności. Postaraj się tak skompletować sprzęt by rzuty były jak najdalsze, dokładaj obciążenie 30 cm przed przynętą , zakładaj przeciążone wirówki typu aglia - sposobów jest wiele. Ze swojej strony dodam że największe klenie łapałem tylko na obrotówki. Jak interesują Cie mniejsze klenie z tej miejscówki to przepłosz te większe rzucając kamieniem i wróć tam za godzinę , większych które mają pierwszeństwo w pobieraniu pokarmu nie będzie za to "czterdziestaki" chętnie zajmą miejsce "samców alfa". Klenie są rybami stadnymi , panuje u nich hierarchia w kolejności pobierania pokarmu , jak "lochy" się najedzą to wpuszczają te mniejsze - bardziej ciekawskie. Na koniec podpowiem że te przerośnięte biorą tylko raz , w pierwszych trzech rzutach jest szansa wyciągnąć naprawdę dużego klenia - potem jest tak jak z tym kamieniem o którym pisałem wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Pierwszy dzień nauki łowienia na muchę i od razu rekordzik, 49 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Gratuluję wszystkim połowów.Jacek tego drugiego też musisz dorwać.Suhar wiesz jaka jest moja recepta na te duże może odwiedzę za tydzień Twoje okolice to spróbuję swoich sił Pagori zgadzam się z Tobą z wyjątkiem tego,że biorą tylko raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 MarioKr, wow gratuluje ! Piękny tłusty pstrągal ! Raba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Witam wszystkich kol. forumowiczów.Czwartek 20 marca drugi wyjazd na rybki.Niestety niezbyt udany.Nie mogłem łowić tam gdzie chciałem bo miejsce było zajęte,a tam gdzie łowiłem łowienie utrudniał dość silny boczny wiatr.Rybki też nie były zbyt aktywne. Poza tym miałem utrapienie z małymi okonkami,które całkowicie opanowały łowisko.Brały nawet na kukurydzę i pokazywały brania "podnoszone"czyli typowo leszczowe.Udało mi się jednak wydłubać 10szt. płotek 20 do 22 cm.,jednego okonka 21 cm. i 4 ma le leszczyki po 23 cm. Łowiłem swoją ulubioną metodą tj. odległościówką na robaki zaprawione ochotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 jaceen, MarioKr, gratuluje pięknych ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Sobotni wypad na Ślezę. Kolejny raz bez rybek ale to nic http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=260369#260369 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Dzięki, była to moja druga ryba złowiona na muchę, i myślałem że mi ręka odpadnie tak walczyła. A chwilę wcześniej urwała mi się jeszcze większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 pagori, Trochę się nie zgodzę. Znajomy parę lat temu wyciągał z jednego miejsca nawet po 10 kleni od 1kg. do 2kg. Mam nawet jego zdjęcia z tymi rybkami ale niestety nie nadają się zbytnio na, to forum MarioKr, Gratuluje i oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwodnik Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Pół dnia nad wodą - Uchań Dolny - gruntówka + spławik. Wyniki raczej słabe: Fotografia usunięta - niezgodna z regulaminem forum Oprócz tego praktycznie brak brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adad Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Z Karolem9 na Stobrawie. Trafił się kleń ok. 30cm. Karol9 złapał jeszcze okonia. Więcej brań nie było. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/991b83ea93b655a4.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/639e8a028afd80f6.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 W sobotę pierwszy w tym roku wypad na główne koryto Odry. Efekty średnie, trochę krąpików i leszczyków, trafił się jeden leszcz 43cm. Zdziwił mnie trochę, bo był nietypowo ubarwiony - kolor złoty, ale nie taki leszczowy złotooliwkowy, ale taki bardziej jak karaś. Płetwy, oprócz ogonowej i grzbietowej, czerwone. Zacząłem też testować połączenie feeder + nanofil (0,10) + feeder gum. Jak na razie efekty pozytywne, w nurcie byłem w stanie utrzymać koszyk 30g, a przy normalnym zestawie pewnie 50g byłoby odpowiednie. Niestety na tym zestawie nie udało mi się wyholować ryby, chociaż miałem kilka delikatnych puknięć i jedno atomowe branie - nie zacięte, bo akurat wstałem z fotela rozprostować nogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tollos Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Sobota 22.03 godz. 6.00- 10.00 pierwszy wiosenny wypad z feederkiem na Oławkę. Praktycznie bez brań... Cisza i spokój, brak jakiegokolwiek zainteresowania przynętą ( pinka, czerwony, kuku, chleb ) Ale nie do końca... Co ciekawe, znajomy siedzący tuż obok mnie, miał jedno delikatne branie... ledwo wyczuwalne..Zacina..."COŚ" jest.. powoli ściąga żyłkę, jest coraz bliżej brzehu i nagle ku jego i mojemu zaskoczeniu pojawia się piękny ok. kilogramowy ....ŻÓŁW Niestety, nieudało mi się wyciągnąć aparatu i zrobić zdjęcia by udokumnetować ten niewątpliwie ciekawy połów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 pagori, Trochę się nie zgodzę. Znajomy parę lat temu wyciągał z jednego miejsca nawet po 10 kleni od 1kg. do 2kg. Mam nawet jego zdjęcia z tymi rybkami ale niestety nie nadają się zbytnio na, to forum Też kiedyś miałem dzień w którym złapałem dużo dużych kleni na sandaczowej wielkości twistera. Zaliczam to raczej jako przypadek , potem może dwa razy miałem klenia na taką przynętę. Poza tym ja mam na myśli ryby od 2kg w górę. Pagori zgadzam się z Tobą z wyjątkiem tego,że biorą tylko raz. Nie miałem na myśli że biorą tylko raz przez całe swoje życie. Gdy na przykład jesteś w tym magicznym miejscu gdzie wiesz że stoją duże ryby i następuje branie ryby której nie zacinasz, to ta rybka skutecznie da sygnał innym do ewakuacji, a sama na pewno w tym dniu drugi raz nie da się już ukłuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Dzisiejsza certa 36cm. Tak wiem, że teraz obejmuje okres ochronny certy ale bez obaw, bo rybka w spokoju i dobrej kondycji wróciła do wody. Poniżej również umieszczam filmik z wypuszczenia. Zdjęcie niezgodne z regulaminem Tak znam regulamin ale nie chciałem czekać do czerwca by się pochwalić rybką więc zamieściłem również filmik z uwolnienia ryby. No chyba, że aż tak mocno naruszyłem regulamin, to nawet jestem świadom warna oraz usunięcia posta [ Komentarz dodany przez: artech: 26-03-14, 15:17 ] Następnym razem takie łamanie regulaminu z premedytacją zakończy się ostrzeżeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Regulamin wstawiania zdjęć pkt 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinklb07 Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 ja dzisiaj na Odrze 3 leszcze po 45cm. Dwie wróciły jedną mam dzisiaj na kolacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Pagori chodziło mi o same branie,tak jak piszesz ukłuć dwa razy się nie dają ale jeśli nie dostały grotem po pysku to bardzo często powtarzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 2014.03.26 Odra-Wrocław Mnie się dzisiaj znowu poszczęściło. Trzy szturchnięcia i czwarte konkret branie. Przynęta, to miodowy wobler 4cm, prowadzony baaardzo wolno z mega przytrzymywaniem. Ryba piękna, mocna i w rozmiarze" L" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Wczorajszy trening przed zawodami. Prosto po ważeniu 9.26kg płoci i krąpia. Oczywiście wszystko wróciło do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Gratki jaceen, ja w sobote zaliczam pierwszy w tym roku wypadzik na nizinną wode. Zobaczymy czy na Wiśle już się ruszyły klenio-jazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Ja po kilku dniach sypania zacząłem w końcu łowić, trafiaja sie ładne plocie,jazie i leszcze, poziom wody i pogoda sprzyja wędkarzom. Więc trzeba korzystać- fotki w GP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi