MaSsAcReR Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2014 Wypad sandaczowy z przed kilku dni. 3ci rzut i slychac przerazliwy trzask... okazalo sie, ze wedka pekla na laczeniu Kij sfatygowany i swoje juz wyciagnal. Na szczescie juz przyszly nowe wedki W kazdym razie, zmuszony sytuacja i faktem, ze nie mialem tamtego dnia zapasowego kija sandaczowego, zostalo lowienie okoni. Efekt- 20+ rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 17 Czerwca 2014 Share Napisano 17 Czerwca 2014 MaSsAcReR, Na biednego nie trafiło huehue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaSsAcReR Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2014 pewnie, przyjade to mi zrefundujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 17 Czerwca 2014 Share Napisano 17 Czerwca 2014 Ja dziś na Bugu od 18.30 do prawie 21. Bez preparatu na komary nawet nie ma co myśleć o łowieniu. Pogoda super i z tego co słyszałem ryby się ruszyły , przynajmniej te spokojnego żeru. Miałem tylko jedno branie na lekką wędkę bez przyponu. Udało się wyjąć na szczęście. Na ciężki opad nic. Woda powoli spada i niedługo zacznę swoje miejsce nęcić. Może coś się uda do GP trafić bo czołówka daleko, daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 19 Czerwca 2014 Share Napisano 19 Czerwca 2014 Dziś wypad w raz z forumowym kolegą Marientym na stojącą wodę niedaleko Wrocławia. Skubały dobrze okonie, głównie 15-20cm, raptem 2 sztuki przekroczyły 20cm. Przywaliły 2 szczupaczki, największa rybka wypadu na zdjęciu (-60cm) - powalczyła aż miło na zestawie okoniowym (żyłka 0.16) i kijaszku do 12gram http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ba28050b8bb6f27c.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 19 Czerwca 2014 Share Napisano 19 Czerwca 2014 U mnie jeden linek 32cm, łowiłem od 22 do 1 w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 19 Czerwca 2014 Share Napisano 19 Czerwca 2014 Dziś muchowanie a właściwie nimfowanie na jednej z podkrakowskich rzek. Wynik 4 potoczki niemiarowe plus jeden mały klenik plus jedna strzebla potokowa na spooorą nimfę. Do tego kilka zejść małych potoków, plus jeden 40+ po trzech przepięknych świecach z saltami odpiął się plus jedna jakaś "lokomotywa" odjechała około 6 metrów pod prąd przy samym dnie i zostawiła mnie ze szczęką na poziomie wody i urwaną żyłką.... Cóż może następnym razem się uda.... ale rybka musiała być konkret.... podejrzanych raczej trzech.... 1. Potok ale to musiał by być 60+ i to grubo...... 2. Konkretna brzana. 3. Szczupak metrówka które trafiają się w tych okolicach... lecz pewnie nigdy się nie dowiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forelle Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 w pogoni za sandaczami z toni duzymi na( Vertikalangeln )w pionie i polamanej wędki przy braniu sandacza pewnie 90cm bite pojechałem z brzegu taki efekt 70 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 ładny sandaczyk GRATULACJE!!! Ja wczoraj z kuzynem bawiłem się na lekko, efekt sporo okonia i parę wzdręg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 2014.06.21 Odra Moje odrzańskie PB na streamera Gratuluję koledzy pięknych ryb! U mnie mała rewolucja i nowe decyzje wędkarskie. W ostatnich dniach miałem wiele emocji okupionych ciężką i mozolną pracą nad ujarzmieniem nowego, jak dla mnie, sprzętu. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=264082#264082 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Po sporej przerwie w wędkowaniu wybrałem się dzisiaj "z marszu" na rybki. Przynęta kuku z puszki. Trafił mi się taki oto dość dziwny kleń. Długi, chudy o masywnym ogonie. Do tego leszczyk: Złowiłem także kilka jaźików ale małe sztuki dzisiaj brały. Na kolejny wypad na rybki znowu muszę poczekać. NIestety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katystopej Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 A ja dziś wypadłem na Tychy-Czułów, efektem czego były 3 szczupłe na żywca 45, 51 i 55 cm + 1 himeryczne branie niewykorzystane, kilkadziesiąt płotek i kilka leszczy od 20-35cm, prawde mówiąc najlepszy poranek (4.15-10.00) od poczatku sezonu czyli od stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tollos Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 Wczoraj dwie godziny( 20.-22.) na zimowisku barek we Wro... Słabiuteńko..Niewymiarowy szczupaczek 40 cm i ładny okonek 30 cm... Po za tym cisza. Dziś powrtóreczka. P.S. Piękne ryby koledzy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 Wczoraj miał być wypad nad wodę, skoro świt lecz pogoda była tak typowo jesienna, że odechciało się wyjazdu. Wypad przenieśliśmy na godzinę 10, gdy pogoda w miarę się ogarnęła. Nastawialiśmy się na płocie, a trafiliśmy na potężne stado świnek. Ogółem wpadło z 15 świnek z czego 6 było ponad 30-35cm. oraz trafiły się ładne płocie. Proszę nic pisać, że ryby martwe, czy coś w tym stylu, ponieważ świnki mają tendencję do zmiany barw, jeśli pobędą po za wodą. Wszystkie ryby złowione tego dnia, jak i w innych wróciły z powrotem do wody. Dowodem jest film, który posiadam na komputerze. Metodą połowu była odległościówka, a przynętą były testowane pierwszy raz przez nas pinki francuskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 2014.06.23 Odra Kolejne muchowe PB i krótki opis http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=264153#264153 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Obsypało pięknymi rybami, jaceen dopiero zacząłeś zabawę a muszkarz z Ciebie już pełną gembą. Fajnie Panowie łowicie, ja zaznaje uroków bycia świeżym tatom, oj to waleczna rybeńka. Walczy cały dzień i całą noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Wczoraj 1,5h spiningowania w przerwie między meczami, udało się złowić 2 okonie na mojego okoniowego killera - pomarańczowego woblerka Bonito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Pobudka o 2.30, o 4 nad wodą, efekt 3h machania spiningiem to 1 okoń +25cm. Słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Dzisiejszy bolo na BB7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brunon Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Boleń 78 cm ze zbiornika zaporowego w Nieliszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tollos Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Wczorajszy 3 godzinny wypad nad Oławkę, 3 godziny w deszczu pod drzewem, 3 godziny bez brań... Próbujemy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Brunon, piękny boleń i postawa super, rzadko spotykana na tym zbiorniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brunon Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 DAWID, dzięki Boleń swoją walecznością w pełni na to zasłużył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Dziś woda opadła do poziomu 180 cm i moja miejscówka nadaje się już do nęcenia. Dziś pomimo lekkiego deszczyku padającego całe popołudnie wybrałem się posiedzieć z feederami. Tylko jedno branie i melduje się leszcz 50+. Z drapieżnikami przegrywam z kretesem. Szczupaki notorycznie po świecy uciekają ,a do tego już drugi raz w tym roku zawiódł sprzęt na konkretnej rybie. Nawet nie myślałem o tym by dwie kotwice się rozgięły w woblerze salmo 13cm. Do trzech razy sztuka i może uda mi się w końcu coś wyjąć godnego pokazania. Gratuluje wszystkim ryb i życzę wytrwałości w ich przechytrzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spławik91 Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Boleń 78 cm ze zbiornika zaporowego w NieliszuObrazek Spory okaz tylko pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi