Marienty Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 bez sensu to zamazywanie twarzy. Co do brzany widać jak obie ryby się od siebie różnią. Burzańska brzana jest spasiona, morda jak u prosiaka mięsista i zajewielka. Ta odrzańska smukła Brzana rzeczywiście piękna. Moim zdaniem ryby zbytnio budową się nie różnią to chyba kwestia zdjęcia. Zdjęcie ryby placentego jest bardziej "od góry". Mordka też wyszłaby jak u prosiaka gdyby była na pierwszym planie. Co do zamazywania... każdy robi jak chce... ale pytanie do placentego... nie jest przypadkiem kolejne Twoje konto na haczyku ? Przynajmniej trzecie (lecz mogę się mylić ). Cytuj
pawciobra Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Gratuluje pięknych brzan Poruszając temat, że jedna jest smukła i długa, a druga spasiona, to zależy tylko od tego na jakim odcinku wody żyje i od obfitości w pożywienie. Tak samo szczupaki u mnie na rzece są długie lecz chudsze niż te łowione na jeziorze, są tłuste lecz krótsze. pozdro. Cytuj
maciekt1000 Napisano 9 Września 2014 Napisano 9 Września 2014 moja była faktycznie upasiona jak dorodny świniak i mordę miała prosiaka Cytuj
madman Napisano 10 Września 2014 Napisano 10 Września 2014 Apropo prosiaków to "haczykowa" czapka wylądowała na ścianie FB łowiska w Chwałowicach https://www.facebook.com/lowiskochwalowice?fref=ts ... a brzany piękne. Gratulacje! Jakiś krótki filmik z powyższej zasiadki niedługo (cztery rybki zameldowały się na brzegu, to i owo udało się nagrać). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi