Marienty Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 bez sensu to zamazywanie twarzy. Co do brzany widać jak obie ryby się od siebie różnią. Burzańska brzana jest spasiona, morda jak u prosiaka mięsista i zajewielka. Ta odrzańska smukła Brzana rzeczywiście piękna. Moim zdaniem ryby zbytnio budową się nie różnią to chyba kwestia zdjęcia. Zdjęcie ryby placentego jest bardziej "od góry". Mordka też wyszłaby jak u prosiaka gdyby była na pierwszym planie. Co do zamazywania... każdy robi jak chce... ale pytanie do placentego... nie jest przypadkiem kolejne Twoje konto na haczyku ? Przynajmniej trzecie (lecz mogę się mylić ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Gratuluje pięknych brzan Poruszając temat, że jedna jest smukła i długa, a druga spasiona, to zależy tylko od tego na jakim odcinku wody żyje i od obfitości w pożywienie. Tak samo szczupaki u mnie na rzece są długie lecz chudsze niż te łowione na jeziorze, są tłuste lecz krótsze. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekt1000 Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 moja była faktycznie upasiona jak dorodny świniak i mordę miała prosiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Apropo prosiaków to "haczykowa" czapka wylądowała na ścianie FB łowiska w Chwałowicach https://www.facebook.com/lowiskochwalowice?fref=ts ... a brzany piękne. Gratulacje! Jakiś krótki filmik z powyższej zasiadki niedługo (cztery rybki zameldowały się na brzegu, to i owo udało się nagrać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi