Januu Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Kolejne wieści z nad wody, do Tołpygi brata dołączyła tołpyga kolegi: 116cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 13 Września 2014 Autor Share Napisano 13 Września 2014 Januu, Piękny gigant .... Robal, Co Ty za padline pokazujesz? hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Co Ty za padline pokazujesz? hehe ...oj tam od razu padlina, prawie żywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Panowie, gratuluję wyników! 2014.09.13 Odra-Wrocław Do trzech razy... Tak, tym razem zrezygnowałem z miejscówek, na które często zaglądałem. Wybrałem miejsce wygodne dla mnie, z dobrym oświetleniem i dobrą muzyką Najważniejsze, że trzecia wyprawa w poszukiwaniu nocnych sandaczy kończy się skromnym sukcesem. Wrocławska Odra skacze jak piłeczka pingpongowa. Trzeba być przygotowanym na każdą sytuację. Ryba złowiona na 6 cm lipowego swojaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Witam wszystkich.Środa 10 września,po dwutygodniowej przerwie wróciłem do moich płotek i leszczyków.Pogoda dopisała,słonecznie i lekki zmienny wiaterek.Rybki też dopisały. Złowiłem ok.30szt.Płotki wielkości standardowej 18 do 22cm.,leszczyki ok.30 do 35cm. Wiele brań nie wykorzystałem.Ryby brały bardzo anemicznie.Może zaczynają już wyczuwać jesień.Łowiłem jak zwykle odległościówką,zestaw 3gr.,haczyk tym razem nr.16.Wszystkie ryby złowiłem na mady.Na kukurydzę ani jednego brania.Łowiłem od 8 do 14:30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deejaybialy Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Wczoraj znów byłem nad rzeczką pierwsza miejscówka, potężne branie i po chwili spada...jedyna moja rybka jaką udało mi się wyjąć szybkie mierzenie 52cm i do wody Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Wstaję rano a tu wiadomość na telefonie. Brat z kumplem pojechali na ryby i pochwalili się takim zdjęciem:Obrazek To absolutna życiówka mojego brata. Ryba miała 118cm i około 30kg. Oczywiście wróciła do wody. Janu co to za ryba? bo nie moge rozpoznać .....przypomina dorsza Łowisko oczywiście kojarzę.......nie myślałem zę za Olkuszem są takie ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Ja bym obstawiał tołpygę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Januu Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Tak to była tołpyga. Dzisiaj chłopaki pociągnęli tam jeszcze metrowego jesiotra. Ja jadę w środę znowu na Karpika do Graboszyc na duży staw. Mam nadzieję że będę miał co tu opisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Ja wczoraj od 19 do 23.30 siedziałem nad Wartą, złowiłem 3 leszczyki 20-30cm, kolega nic, ogólnie mało brań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 15 Września 2014 Autor Share Napisano 15 Września 2014 Wczoraj byłem na zwiadach nad wodą....Suszaaaaaaaaaa, suszaaaa i jeszcze raz szuszaaaaaaaaa! Stan wody tak niski, a woda tak przejrzysta, że na 3-4m dno widać...Ryby całkowicie zniknęły nie wiadomo gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Wczoraj nocny spin sandaczowo - sumowy. Mokrooooooo, mokrooooo i jeszcze raz mokrooooo! Stan wody tak wysoki, a woda tak brudna, że na 0.3-0.4cm dna nie widać... Ryby całkowicie zniknęły nie wiadomo gdzie Innymi słowy ni brania, ni puknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Dziś byłem na łowisku Kryspinów. Szczupaków 0. Ale pobiłem o 2 cm życiówkę okonia Wynikiem 34 cm na obrotówkę. Piekna ryba. Niewiarygodnie wybarwiona. Wiem że to średni okoń ale dla mnie najwiekszy jak dotąd. Nawet nie za bardzo chciał odpłynąć z ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 2014.09.16 Wrześniowe kleniowanie. Dzień wcześniej zbierałem kanie i zaglądnąłem nad Widawę. Od razu wiedziałem, że następnego dnia zrobię wszystko, żeby spędzić kilka godzin z lekkim spinningiem. Po kilku minutach wędrówki napotykam te smaczne grzyby. Jednak w ten dzień odpuszczam im i idę dalej. Gdzieś tam, za tym gąszczem znacznie przerastających mnie pokrzyw, jest rzeka. I oto ona, Widawa. Już się uspokoiłem widząc wodę. Tym razem postanowiłem łowić na osy. Tylko na osy. Trochę ich w tym sezonie wystrugałem, ale nie miałem okazji nimi dobrze połowić. Kilka rzutów i wybrałem sobie dwie. Ustawiłem im oczka tak, aby nie wbijały się w przybrzeżne trawy. Pierwsze branie nastąpiło po kilkunastu minutach. Przynętę prowadziłem wachlarzem bez kręcenia kołowrotkiem. Później próbowałem sprowadzać przynęty z nurtem. Prowadziłem wzdłuż brzegu z długimi przytrzymywaniami. Spławiałem tylko wybierając luz żyłki. Każdy z tych sposobów przyniósł mi rybę. Najważniejsze, że wykorzystałem przynajmniej połowę brań. Poprzednio bywało gorzej. Brały klenie, takie w przedziale 25-40cm. Trafiały się też ukleje i na zakończenie zapinam ładnego chlapaka, czyli jazia. pzdr., jaceen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 deejaybialy, jaceen, gratulacje Panowie. Wczoraj wybrałem się nad Wartę z gruntówkami, niestety podobnie jak ostatnio nędza- jeden leszczyk ok 30cm. Chyba nie powtórzę wyczynu z zeszłego tygodnia. Łowiłem standardowo w nocy, w godzinach od 20:00 do 00:30. Brania jak już były to tylko na czerwonego robaka. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Po dłuuuuugiej przerwie w wędkowaniu, wybrałem się ostatnio na wieczorne sandacze. Na szczęście, nauczony doświadczeniem, zabrałem boleniowe pudełko. Na mojego Green Line 6 taki kwadraciak się uczepił: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Piękne rybki gratuluje. Ja dziś wyskoczyłem na chwilę za okoniem na Bug. Sporo brań , jednak nie ma się czym pochwalić. Dziś mniejsze sztuki szalały. Największy miał z 25 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Dzisiejszy krótki wypad ze spinningiem, to dwa wyciągnięte szczupaki kolejno 61cm i 68cm. Ogólnie niezliczona ilość nie zaciętych brań i sporo drobnego szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Sorki, że double post, ale jak Wy nic nie dodajecie, a ja już edytować swojego poprzedniego posta nie mogę. Dzisiejszy wypad po pracy ze spinnem i całe 65cm. szczęścia. Ogólnie było jeszcze 8 pistolecików i standardowo kilka spadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rob36 Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Gratuluję Tym co połapali ale sam się niczym pochwalić nie mogę. Ostatnio lipa. Zamiast sandaczy miałem dwie szczupakowe obcinki i nie były to jakieś większe zębacze bo zanim ścięły to je czułem kilka sekund na wędce i oceniam większego na max. 60 cm. A jak już się wysiliłem i zmieniłem fluorocarbon na metrową stalkę to wziął mi sandacz i po upływie 5 sekund puścił ... A w ogóle to wrocławska Odra skacze i brudna jest ciągle podobnie jak kanał nawigacyjny. Powoli ten brud schodzi, ale na stabilizację trzeba jeszcze kilka dni poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Witam wszystkich.Czwartek 18 września.Piękna pogoda jak na wrzesień.Słonecznie i lekki wiatr z połudn.-wschodu.A oto co złowiłem. Łowiłem od 9 do 15.Kombinowałem na mady białe i barwione,na kukurydzę,na gnojaki i pinkę.I dopiero właśnie trzy czerwone pinki na haczyku nr.16 były strzałem w "10".Na nic innego brań nie było.Idzie jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 A w ogóle to wrocławska Odra skacze i brudna jest ciągle podobnie jak kanał nawigacyjny. Powoli ten brud schodzi, ale na stabilizację trzeba jeszcze kilka dni poczekać. Zmagałem się z tym płynącym syfem wczoraj. Byłem na kanale na Karłowicach. Woda płynęła, ale do momentu przepłynięcia pierwszej barki była w miarę czysta. Potem miałem wrażenie że barka po drodze ścięła jakiś mały zagajnik - pełno gałęzi, konarów traw itp. Utrudniało to łowienie, bo co minutę musiałem wyciągać zestawy i czekać na wolne od konarów "okno". Wyniki w związku z tym słabe - 2 leszcze 40cm, trochę mniejszych leszczy i krąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Piątek szybki wypad w tzw. "międzyczasie": oraz dzisiaj z rana: Ogólnie leszczyki biorą na potęgę. Ciężko jedynie o jakieś większe sztuki. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Sandacze dalej nie chcą współpracować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Witam wszystkich.Czwartek 18 września.Piękna pogoda jak na wrzesień.Słonecznie i lekki wiatr z połudn.-wschodu.A oto co złowiłem.Obrazek Łowiłem od 9 do 15.Kombinowałem na mady białe i barwione,na kukurydzę,na gnojaki i pinkę.I dopiero właśnie trzy czerwone pinki na haczyku nr.16 były strzałem w "10".Na nic innego brań nie było.Idzie jesień. PS.Dodam jeszcze że moje leszczyki nie przekraczały 35cm.Rozmawiałem z miejscowym wędkarzem to mówił że w nocy można złowić leszcza powyżej 40cm.Ja jednak w nocy nie łowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi