stasiu93 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Plakatówkami za 6zł ze Stokrotki:) ...Chciałem pomalować tę serię aero(zrobilem probe z farba i dzialal), jednak przed malowaniem wobkow odmowil posluszenstwa:( postaram sie go udoskonalic i następne już nim pomalować Dla ciekawskich daję link z filmikiem jak psika mój aero: http://video.google.pl/videosearch?q=aerograf+domowej+roboty&emb=0&aq=f# A twoje czym malowane bo efekt niezly:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 W zbiorniczku na farbę jest znając życie igła tylko jakiej średnicy jeśli można wiedzieć?? nie zauważyłem pytania malowane "szprejem " i farbkami modelarskimi nitro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiu93 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 to nie jest igla, a plastikowa rurka( patyczek do uszu bez tej bawelny:) )...co do srednicy to nie wiem, ale drut 1,2mm wchodzi calkiem łatwo...więc coś ponad 1,2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 No to mój pogląd na samoróbki aero legł w gruzach. Widać można inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiu93 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 A ty masz jakąś samoróbkę? jak tak to daj fotkę Nie wiesz czy mozna uzywac farb nitro do aeo rozcienczonych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 stasiu93, a czym napedzas swój wynalazek Ja zrobiłem sowie "aerograf" z igiełek do zastrzyków i powietrze daje strzykawką. Narazie malowałem nim tylko rozcienczonymi plakatowkami to było całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiu93 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Dmucham do niego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiu93 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 http://video.google.pl/videoplay?docid=-6383303163976380157&hl=pl Tak pracują moje niepozorne woblerki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 stasiu wiekszość aero jest przeznaczona pod nitro do których masz stosowne rozcieńczalniki -w sklepie gdzie np, kupujesz farbki modelarskie zapytaj odrazu o rozcieńczalnik. Zdjęcia aero wrzucę jak tylko go znajdę - odkąd malowanie sprayem uznałem za mniej "brudne" i upierdkiwe leży gdzieś w kącie Taką pracę lubię ale nie zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 No po wielu męczarniach ... JEST !! ... pierwszy korpus . Trochę kanciak Ale w końcu pierwszy w życiu .Wyszlifuje zrobię nacięcie na ster i może wkleję fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Witam a może ktoś z forum wie gdzie mógłbym kupić malutkie kółeczka do zbrojenia wobków ( takie 3mm tylko żeby faktycznie miały ten wymiar) jeśli tak to prosiłbym o linki, a może ktoś ma do sprzedania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 To mój pierwszy w życiu wobler więc dla tego taki ... Radźcie co mam źle co mam dobrze Wobler ma równe 5 cm długości . Wiem że nacięcie na ster się wydaje płytkie ale naprawde jest do połowy grubości wobka i mam za bardzo przesunięte je w stronę brzucha Ale może da sie to uratować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Andrzej 18, ja kiedys kupiłem w wedkarskim takie 3mm jak sie nie myle to były firmy Kostal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darnok29 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Witam naczytałem sie napatrzyłem się i też mmnie wzieło na robienie woblerów oto pierwsze z nich, zostało tylko wkleić stery, mam gotowych 13 korpusów niedługo pokażę inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Witam naczytałem sie napatrzyłem się i też mmnie wzieło na robienie woblerówNo to już jakiś wirus panuje , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darnok29 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Niestety zima, na lodzie nie łapię po kąpiele 3 lata temu odechciało mi sie lodu zostało pobawić sie w struganie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Darnok29, ładne, jeśli wcześniej nigdy nie robiłeś wobków to gratulacje Wito, możesz jeszcze troszkę spiłować brzuszek, zrobić takie V patrząc od przodu, i ścienić ogonek wtedy masz większą szanse że praca będzie ok odrazu, nacięcie na ster powinno być ok tylko jak bedziesz formował przednie oczko to zrób tak aby było skierowane w dół, coś jak w wobku Darnok29, tym w paski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 konktenbit, czyli ogonek zrobić trochę chudszy ? Znalazłem w piwnicy 5 lakierów : Kapon , Dulux , Domalux, i jakieś tam dwa . Który będzie najlepszy ? A emalia akrylowa (śnieżnobiała) dekoral (czerwona puszka) nada się na podkład pod spray'e ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiu93 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Darnok29 super te twoje wobki, wklejaj ster i opowiedz jak chodzą Wito Ja używam zazwyczaj Duluxa i nie jest zły...tylko trzeba z 4-5 warstw polozyc zeby jakis polysk uzyskac...Jedyny minus to chyba slaby polysk..Domaluxu nie używałem. Co do emalii to nie wiem bo u mnie wszystko malowane na poczatku biala plakatowka(albo farba do scian Dulux) a potem nitro albo plakatowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darnok29 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Tego troche sknociłem ale poprawiać mi sie nie chce:), nastepne maluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Wito, ważne by ostatnie warstwy laieru były POLIURETANOWYM robione, capon nadaje sie na podkład . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 A wiecie może gdzie można dostać takie oczka wkręcane ? Bo męczyłem sie ze skręcaniem i dopiero po 2h oczka zostały wklejone , a i tak są koślawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Mógłby mi ktoś napisać: Jakie lakiery jakie kleje, szpachle? do wypełniania rowka po stelażu? jakie farby do malowania i podkładu. Potrzebne są do produkcji woblerków? (chodzi mi o nazwy, dokładne modele produktów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darnok29 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Wito tu masz cos co moze ci pomoze http://pl.youtube.com/watch?v=_UN1NONHoCM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Homegeon, tym wklejam ster jest to klej do miekkiego pcv technicqll http://www.allegro.pl/item528946725_klej_do_miekkiego_pcv_20ml_technicqll.html wswoje oczka wklejam każde osobno najczęściej na distal http://www.allegro.pl/item532626564_distal_dwuskladnikowy_klej_epoksydowy.html lakier zewnętrzny to najczęściej parkietowe lakiery poliuretanowe domalux, hartz lack kolor daje sprayami akrylowymi dostępnymi w każdym sklepie motoryzacyjnym wszystko ze sobą współgra i nie gryzie sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi