bartek1395 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 No właśnie staram się żeby oczko było jak najbardziej skierowane do góry. No ale zobaczymy na twoim filmie jak to wygląda i porównamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Trzeba pamiętać żeby wobler był stosunkowo cienki i ołów rozmieszczamy w proporcjach 1:2 lub1:3 tj 1 część ołowiu do brzusznej kotwicy 3 razy więcej dajemy za brzusznym oczkiem wtedy gaśnie praca ogonkowa a i lotność jest o niebo lepsza i wobki w powietrzu nie robią tzw. fikołków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Tomek1988, O to mi chodziło. Już chyba znalazłem mój problem. Dotychczas więcej obciążenia dawałem przed brzusznym oczkiem i stąd ta praca W weekend postaram się zrobić w pełni jakiegoś wobka i przetestuje czy w końcu udało mi się osiągnąć wymagany efekt Szkoda, że dzisiaj dopiero poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 bartek1395, na pewno osiągniesz zamierzony efekt rozmieszczając tak obciążenie, dawałeś więcej brzuch i ołów nie zgasił pracy ogonkowej, teraz masz już po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trociu Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 od 3,7 do 4,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeroki2 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 nowe (inna technologia wykonania i malowania) WIEKIE DZIĘKUJĘ dla konktenbit a tak chodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeroki2 Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 next czekam na możliwość malowanie motipem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryko22 Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 4cm wolnotonący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeroki2 Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 moim zdaniem za duże kotwice założyłeś lżejsze kotwice nawet jak te kute i wobler pływa chyba że rozmiar mniejsze i kute wtedy może będzie neutralny i ładnie obklejony sreberkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 U mnie też następna partia schnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryko22 Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 moim zdaniem za duże kotwice założyłeślżejsze kotwice nawet jak te kute i wobler pływa chyba że rozmiar mniejsze i kute wtedy może będzie neutralny i ładnie obklejony sreberkiem dzięki za sugestie tylko on miał być tonący rzadko łowię pływakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeroki2 Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 co myślicie o takim malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonski_dm Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Jak zrobic chrabąszcza ?? ktos ma jakis sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trociu Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 coś pod sieka, praca bardziej "wężyk" okoń agresor i robale Będą następne? Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 hahahaha dobra fota !!! zajefajne te robale i szybko sie pewnie rozmnoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trociu Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 jednak się rozmnożyły 2,5 cm ten z jaśniejszą główką troche słąbo zamiata ale postaram się go jeszcze ulepszyć i wobki 2,4-3 cm praca drobniutka do +/- 0,5m tylko brązowy tonie ale to było zamierzone Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerek Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 Witam, czy lakiery firmy EUROCOLOR będą się nadawać do malowania wobków? I czy nie będą się ważyć z domaluxem? Tutaj daje link. http://www.polexpo.com.pl/list,2_12_73.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerek Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Może ktoś odpowie?? I jeszcze pytanie: Czy powinienem zakupić spraye połysk czy mat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boczek Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Czołem Powerek, Raczej wszystkie akryle nie powinny się "gryźć" z Domaluxem akrylowym (bo chyba takim chcesz lakierować). Kiedyś używałem tych lakierów ale przeszedłem na Motipa (cena ). Co do powłoki wobka, ja używam lakierów wysoki połysk. Jeśli jest taka potrzeba matuję drobniutkim papierem ściernym powierzchnię woblera i mam powłoką matową . Szczególnie na wobkach uklejopodobnych (sam czarny grzbiet). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerek Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Czołem Powerek,Raczej wszystkie akryle nie powinny się "gryźć" z Domaluxem akrylowym (bo chyba takim chcesz lakierować). Kiedyś używałem tych lakierów ale przeszedłem na Motipa (cena ). Co do powłoki wobka, ja używam lakierów wysoki połysk. Jeśli jest taka potrzeba matuję drobniutkim papierem ściernym powierzchnię woblera i mam powłoką matową . Szczególnie na wobkach uklejopodobnych (sam czarny grzbiet). No nareszcie ktoś odpowiedział.. Lakiery już zdążyłem zakupić, trochę malowałem ale trzeba będzie jeszcze poćwiczyć.. Mam jeszcze jedno pytanie: Czy jak sobie dokupię różne końcówki do tych sprejów to mi się przydadzą? (tzn te FAT itp.) Dzięki za odpowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boczek Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Wiesz co, nie używałem innych końcówek niż dodane do spray'a. Ale jeśli nie jest to duży koszt, możesz dokupić sobie powiedzmy na 10 szt - 3 szt końcówek. Miałem przypadek, że spray o małym zapotrzebowaniu (jakiś żółty fluo) w końcu się zaczopował (końcówka oczywista) i był problemik. Jeśli pytasz o końcówki z innymi rodzajami dyszy to chyba nie jest to takie ciekawe. Sprayem pomalujesz całość (ewentualnie po nałożeniu formatek - jakieś szlaczki) To nie aerograf niestety. Szkoda kasy jednym słowem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smile Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Mam pytanie na które nie znalazłem w temacie konkretnej odpowiedzi. Zrobiłem sobie kilka korpusów, oto one jeszcze z haczykami bo się suszyły po Caponie Mają po 7 cm. Dwa od góry mają być boleniowe płytko chodzące, następne dwa szczupakowe i ostatni szczupakowy najgłębiej chodzący. Czy jeśli będę dobierał ilość ołowiu to mam już przestać dokładać gdy wobler zacznie tonąć, czy wsadzać jeszcze więcej? Oczywiście woblery mają być tonące. Ile wy przeważnie dajecie ołowiu do takich 7 cm wobków. Jak macie jeszcze jakieś sugestie co do nich to walcie śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smile Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Przed chwilą sprawdzałem i wobler zaczyna tonąc gdy dam 1,8g ołowiu. Dać go jeszcze więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Smile, boleniówki muszą być ciężkie. Wg mnie lżejsze niż 10 g nie przejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smile Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 To ja nie wiem jak zmieszcze tam tyle ołowiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi