jaceen Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 Dokładnie, tak to właśnie działa. A na bolki może mnie kiedyś zabierzesz? Będę miał kilka przynęt do sprawdzenia (spinningowych;) a ja zaciągnę Ciebie na nocne bolaski (muchowe;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 2 godziny temu, oldBolo napisał: Czyli tak jak kiedyś z autem model 126P - było fajne (starczało na wczasy, na ryby i do ślubu) dopóki nie wsiadło sie do innego wózka 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 2 godziny temu, jaceen napisał: A na bolki może mnie kiedyś zabierzesz? Będę miał kilka przynęt do sprawdzenia (spinningowych;) a ja zaciągnę Ciebie na nocne bolaski (muchowe;) Byłbym zaszczycony. Prognoza jest taka, że w tym roku sezon boleniowy wcześnie się zacznie na Mietkowie. Jak tylko skończy sie marcowe tarło - przyświeci kwietniowe słoneczko - bolki mocno oberwą na Mietkowie a my będzie siać ferment łowiąc je i wypuszczając Zgadamy się (ale i na Odrę uderzymy). W kontakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 (edytowane) 7 godzin temu, Booryss napisał: To taka alternatywa uniwersalnego kija ale finezyjne łowienie na suchara odpada http://www.ego-fishing.pl/pl/oferta/wedki_jednoreczne/182-21.html Dzięki, Ciekawe - nie wiedziałem, że takie patenty istnieją. pomyślę, pokombinuję. Edytowane 15 Stycznia 2018 przez oldBolo poprawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 za kasę wędki w klasie średniej zrobisz w pracowni kij pod sucha mokrą i nimfę (z dopalaczem) we Wrocławiu w Fishingrod.pl u Sergiusza 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 16 Stycznia 2018 Share Napisano 16 Stycznia 2018 Co prawda do muchy mi bardzo daleko;) i zamiasy iść na ryby, czytam forum i pracuje😅 Doczytalem że muchowa ekipa wybiera sie nad Wag, ostatnio jechalem od Ziliny do Ruzomberka. Rzeka świetna, kusząca i z tego co można wyczytać rybna. Ale nie o tym, od Ziliny do Sutova płynęła bardzo szybko, wysoka i kawowa. Od Sutowa do Ruzomberka woda krysztal, tez szybka ale stan chyba w normie. Nie wiem gdzie sie wybieracie, ale warto sprawdzać na bieżąco. Zresztą może w późniejszym okresie jest spokojniej, pewnie zależy od sniegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ha Napisano 16 Stycznia 2018 Share Napisano 16 Stycznia 2018 temat monitorowania stanu wody na Wagu mamy po ostatnim wyjeździe opanowany tak, że śni nam się to czasami mrocznym snem. Szybka i podwyższona woda w tej rzece oznacza, że byka jest w stanie zabrać z pastwiska obok 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 17 Stycznia 2018 Share Napisano 17 Stycznia 2018 No tak w końcu to góry, warunki zmienne ale krajobrazy piękne. Dobrze że trzymacie reke na pulsie. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 18 Stycznia 2018 Share Napisano 18 Stycznia 2018 Drodzy koledzy i koleżanki jutro wybieram się do Jeleniej Góry jak by ktoś chciał opłacić składkę na jelenią to jestem do dyspozycji. Trzeba by było dzisiaj dostarczyć mi potrzebne dokumenty i 140 zł ( opłata bodajże 134 zł reszta do zwrotu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 18 Stycznia 2018 Share Napisano 18 Stycznia 2018 7 minut temu, Budek napisał: Drodzy koledzy i koleżanki jutro wybieram się do Jeleniej Góry jak by ktoś chciał opłacić składkę na jelenią to jestem do dyspozycji. Trzeba by było dzisiaj dostarczyć mi potrzebne dokumenty i 140 zł ( opłata bodajże 134 zł reszta do zwrotu) Jeleniej Górze mówimy nie! Zobaczymy ile wytrzymamy bez Bobra. Hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Wczoraj z towarzyszem Bacą wybraliśmy się poturlać nimfą na górską rzeczkę. Pogoda była idealna. Były ryby. Wyprawa udana. Kto został w kapciach niech żałuje. kilka ryb spadło przy holu, jedna moja locha nie zmieściła się do Bacy podbierka (trzeba kupić większy przed Wahem) Spotkaliśmy sympatycznego muszkarza, który obiecał nam wspólne sznurowanie i oprowadzenie po najlepszych miejscówkach. Ps. Ozon, nornica, kondor, procent co tam jeszcze było w tym roku... ale Padawan wczoraj przebił wszystko. Dziękuję Ci " Gruzinie" Dziś robiłem rekonesans " nowej rzeki muchowej" właśnie wracam , zdam relację późnym wieczorem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Godzinę temu, Odys80 napisał: Ps. Ozon, nornica, kondor, procent co tam jeszcze było w tym roku... ale Padawan wczoraj przebił wszystko. Dziękuję Ci " Gruzinie" Wy na pewno jesteście wędkarzami? Niebezpieczne to? Kontrwywiad już wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 ICzolem, dla uzupelnienia napisze, że piekne miejsca odkryliśmy, a pogoda specjalnie dla nas była. I filmik dla Padawana Pozdrawiam domatorów 😎 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 „Zimowy rekonesans rzeki Izera na nartach biegowych” - Jedziesz na narty do Jakuszyc w niedzielę? - Spytała żona -Chyba nie, w sobotę jadę posznurować, pewnie będę ledwo żywy -No jak chcesz….. Eh, trzeba z drugą połówką trochę pobyć, a przecież w pobliżu jest odcinek muchowy Izery ! - Wiesz co jednak pojadę – z radością oznajmiłem układając sobie w głowie plan wyprawy nad Izerę. Około 10 rano przyjechaliśmy na Polane Jakuszycką. Błyskawicznie wypakowałem narty. Po krótkiej przymusowej sesji zdjęciowej oznajmiłem, że jadę nad Izerę i spotykamy się w Orlu na gorącej herbacie. Ruszyłem w kierunku Rozdroża pod Cicha Równią, tłumy ludzi jak zwykle o tej porze roku, biegłem co sił w nogach, żeby tylko być z dala od nich. Dalej Skierowałem się w stronę schroniska Orle, które było po drodze nad Izerę. Około 1000m od schroniska jest przejście graniczne, którędy przepływa rzeka i jest tam mostek z którego to właśnie chciałem obserwować wodę i okolicę. Po drodze mijam mniejsze ciurki. Zbliżając się do granicy, przy szlaku wypatrzyłem rzekę i szybciutko zboczyłem z trasy aby się jej przyjrzeć. Widok był przepiękny. Biały puch okalał okolice a rzeka sobie po prostu płynęła, otoczona wspaniałym lasem. Dno jest koloru torfowisk, których jest pełno w okolicy . Po krótkiej przerwie na sesję fotograficzną dotarłem na granicę, gdzie zrobiłem kilka ciekawych zdjęć. Patrząc z góry na rzekę, oczami wyobraźni widzę siebie na kamieniu z muchówka w ręku, holującego pstrąga koloru „torfowiska” . Oczywiście chciałem wypatrzeć ryby i spoglądałem w dół dobre 5 minut Odwiedziłem jeszcze pepików z południa. Pierwsza zagraniczna wycieczka w 2018 roku zaliczona jeszcze kilka fotek Izery a to PSR Izery Zafascynowany widokami postanawiam udać się w dół rzeki. Biegnę około 2km, gdzie jest dużo otwartej przestrzeni. To dobre miejsce na suchą i mokrą muszkę. "W drodze nad Izerę " Można zabrać ze sobą rodzinę i skierować ich na ścieżkę edukacyjną, a w tym czasie spróbować swoich sił ze sznurem. Zachwycony tą urokliwą rzeczką, wracam do schroniska Orle, gdzie po dobrze wykonanej pracy, pozwalam sobie na złocisty napój albo dwa...bo była długa kolejka Wyjazd bardzo udany, aktywnie spędziłem czas . Odwiedzę to miejsce latem i nie po okazałe pstrągi tylko na kolejną muchową przygodę w znakomitej scenerii. trochę statystyk: ja 18km w nogach, żonka ponad 32....trochę wstyd zjedzone 6 kabanosów, duża kostka czekolady, 3 kawałki własnoręcznie przez żonę zrobionego bloku - takie ciasto - @tom@ha jadł więc może się wypowiedzieć wypite dwa trunki złociste, tu pokonałem żonę a to mapka do wglądu 1 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 2 godziny temu, Odys80 napisał: trochę statystyk: ja 18km w nogach, żonka ponad 32....trochę wstyd Szacun brakuje mi tylko jakim stylem biegłeś? Znając Twoje możliwości to pewnie łyżwą. Chodź narty mi wyglądają do klasyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Klasyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Jak już zjedziecie z zimowych szlaków, to może zbierzemy ekipę i klasycznie haratniemy w gałę? Są chętni? Na przykład mecz między Haczyk - JB, lub inny przeciwnik;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 @jaceen, jakby temat wypalił to bramkarza już mamy Polecam się @Odys80, dzięki Twojej relacji przeżyłem małe dejavu i w piątek pędzę z rodzinką na spacer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 55 minut temu, jaceen napisał: Jak już zjedziecie z zimowych szlaków, to może zbierzemy ekipę i klasycznie haratniemy w gałę? Są chętni? Na przykład mecz między Haczyk - JB, lub inny przeciwnik;) Się z przyjemnością zgłaszam 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Mogę pokopać kolegów po kostkach 😀😎 Chyba ze rugby bedziemy rozgrywać ☺😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 o kurde, ja wizytowałem Swieradów próbując zaglądać z mostków do tamtejszych rzeczek bo nie wpadłem na pomysł aby z biegówek podjac próbę (dobrze że choć udało się zboczyć ze szlaku i nieco po lesie pobiegać). Brawo - gratuluje koledze. tajemnicze sformułowania ' haratniemy w gałę? " - chodzi o piłkę halową? (mógłbym zagrać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Ja też ten weekend na Kwisie w okolicach Świeradowa szału nie było ale lepiej niż ostatnio.. Sezon w tym roku rozpocząłem dość przykrym znaleziskiem.. (Kwisa mimo, że pozornie płytka i spokojna, potrafi być zabójcza..). Tym razem spokojnie ale rybek mało.. Jakoś z roku na rok coraz mniej.. Może jeszcze się obudzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 W dniu 31.12.2017 o 17:25, Odys80 napisał: Teraz mogę z pełną odpowiedzialnością napisać - mucha to dla mnie najlepsza metoda wędkarska, a lipień to moja ulubiona ryba. Strach z wami obcować bo powciągaliście się tak, że bez muchy świata nie widzicie . Pewnie to bardzo zaraźliwe. Już jednego z Was obserwowałem jak cały sprzęt spinningowy wyprzedawał... 19 minut temu, PPu88 napisał: Sezon w tym roku rozpocząłem dość przykrym znaleziskiem. Tak nie wolno. Teraz musisz napisać co to było bo z kontekstu da się wyczytać, że nie był to garniec złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Niestety nie.. wręcz odwrotnie.. http://www.24jgora.pl/artykul,22063 Za to wczoraj na brzegu znalazłem 10 zł to już bliżej garnca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 17 godzin temu, jaceen napisał: Jak już zjedziecie z zimowych szlaków, to może zbierzemy ekipę i klasycznie haratniemy w gałę? Są chętni? Na przykład mecz między Haczyk - JB, lub inny przeciwnik;) Na JB raczej ekipy się nie zmontuje. Proponuję Mucha Kontra Spin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi