wasyl1968 Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 witam towarzystwo , ma ktoś jakiego pomysła żeby usiąść na miętusa ? , chodzi o miejscówkę bo sezon już chyba zaczęty, swego czasu parę szt. wyciągnąłem na odrze w rędzinie ale to było przed modernizacją teraz cholera wie , ślęża ryżowisko , widawa upodabnia się do ślęży, bystrzyca wiadomo,zostaje oławka ale nie słyszałem żeby ktoś połowił miętusa , jakieś sugestie ? z pozdrowieniem wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 witam towarzystwo , ma ktoś jakiego pomysła żeby usiąść na miętusa ? , chodzi o miejscówkę bo sezon już chyba zaczęty, swego czasu parę szt. wyciągnąłem na odrze w rędzinie ale to było przed modernizacją teraz cholera wie , ślęża ryżowisko , widawa upodabnia się do ślęży, bystrzyca wiadomo,zostaje oławka ale nie słyszałem żeby ktoś połowił miętusa , jakieś sugestie ? z pozdrowieniem wasyl W minionym roku na Rędzinie łowili fajne miętusy o tej porze roku, dobrym miejscem na niego są też Opatowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Opatowce? Bywam tam co rok w październiku, chujnia jak siemasz. Jak ty polecasz takie łowiska, to pozdrowienia dla całej rodziny, bo muszą mieć z tobą ciężkie przeżycia przyjacielu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buk1991 Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Opatowce? Bywam tam co rok w październiku, chujnia jak siemasz. Jak ty polecasz takie łowiska, to pozdrowienia dla całej rodziny, bo muszą mieć z tobą ciężkie przeżycia przyjacielu. Słuchaj, trochę kultury to nie jest forum Warszawiaków, gdzie kurw* i [...]* lecą w każdym poście. Nie wiesz gdzie jeździć na ryby to co z Ciebie za wędkarz ?! Koleś Ci podpowiada, bo zapewne sam tam łowił, albo słyszał. Pisze się dziękuje a nie najeżdża na jego rodzinkę. Brak kultury cechuje debilizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Opatowce? Bywam tam co rok w październiku, chujnia jak siemasz. Jak ty polecasz takie łowiska, to pozdrowienia dla całej rodziny, bo muszą mieć z tobą ciężkie przeżycia przyjacielu. To na informatyce pozwalają gimbusom wchodzić na fora wędkarskie? Jeśli Twój pierwszy post tak wygląda, to zmień forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Opatowce? Bywam tam co rok w październiku, chujnia jak siemasz. Jak ty polecasz takie łowiska, to pozdrowienia dla całej rodziny, bo muszą mieć z tobą ciężkie przeżycia przyjacielu. Słuchaj, trochę kultury to nie jest forum Warszawiaków, gdzie kurw* i [...]* lecą w każdym poście. Nie wiesz gdzie jeździć na ryby to co z Ciebie za wędkarz ?! Koleś Ci podpowiada, bo zapewne sam tam łowił, albo słyszał. Pisze się dziękuje a nie najeżdża na jego rodzinkę. Brak kultury cechuje debilizm. No i teraz pałka się przegięła, czy ja cie obrażam, bo nie jesteś z WARSZAWY?? No nie, i tego samego oczekuje od ciebie końska spierdolino!!! A co do samego tematu, to przeczytałem Opatowce, gdzie chujnia jest, ale on napisał Opatowice, czyli się nie wypowiadam, bo tam nie byłem. Spinning z wami mordeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Jakieś 10 lat temu, świetnym miejscem na miętusa była Bystrzyca - w miejscowości Skałka, od mostu w dół rzeki, po przeciwnej stronie od młyna. Sporo miętusów tam złapałem, chociaż nie było okazowych, znajomi jeździli na miętusa do Kątów Wrocławskich - też łapali. Jak wcześniej napisałem było to z 10 lat temu, nie wiem jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARCIN82 Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Do @marianoitaliano niezła frekwencja koleś. Drugi post na tym forum i od razu najeżdżasz. Gdzie kultura i twoja postawa? Lepiej się nie udzielaj i leć na swoje pstrągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARCIN82 Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Brak reformy albo ciężkie dzieciństwo. Wracając do tematu sam postanowiłem w tym roku poświęcić kilka wypadów na miętusa. Jaką przynętę zastosować? Filecik czy lepiej rosówka a może pęczek gnojaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Jakieś 10 lat temu, świetnym miejscem na miętusa była Bystrzyca - w miejscowości Skałka, od mostu w dół rzeki, po przeciwnej stronie od młyna. Sporo miętusów tam złapałem, chociaż nie było okazowych Witam. I że tak wejdę w słowo to teraz na tym odcinku Bystrzycy dozwolone są chyba tylko przynęty sztuczne . Jeśli się mylę to proszę sprostować . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 15 Października 2015 Autor Share Napisano 15 Października 2015 Jakieś 10 lat temu, świetnym miejscem na miętusa była Bystrzyca - w miejscowości Skałka, od mostu w dół rzeki, po przeciwnej stronie od młyna. Sporo miętusów tam złapałem, chociaż nie było okazowych, znajomi jeździli na miętusa do Kątów Wrocławskich - też łapali. Jak wcześniej napisałem było to z 10 lat temu, nie wiem jak teraz. bystrzyca odpada , odcinek górski tak że robactwo , filety i żywce nie na da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buk1991 Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Metoda na żywca jest dozwolona, na spining tylko z kotwicami bezzadziorowymi. Z tym głąbem u góry nawet nie będę rozmawiał, dzieciak na lekcji informatyki w gimnazjum wchodzi na forum o tematyce której nie ma żadnego pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARCIN82 Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Sprostowując moje pytanie chodziło mi wyłącznie o Odrę. Nigdy nie złowiłem jeszcze tej pięknej rybki. Bystrzycę w tym sezonie niestety przekreślam z mapy łowisk. Jakich miejsc szukać, wartki nurt, jego pogranicze czy raczej woda stojąca? Głębokość spora czy bardziej wypłycenia oraz jakie dno twarde czy muliste? Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Nie wiedziałem, że Bystrzyce zrobili tylko ze sztuczną przynętą. Na miętusa dno twarde żwirowe, piaszczyste, a najlepiej kamienne no i wiadomo dużo zaczepów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Tylko jako ciekawostkę dodam , bo rzecz miała miejsce w innym rejonie i ładnych kilkanaście lat temu , ale z powodzeniem łowiliśmy miętusy na Odrze przy ujściu Obry w listopadzie zaczynając łowienie ok. godz. 16-tej . Najlepiej brały na filet z karpia ! Ten kto wiedział i miał taką przynętę to połowił największe sztuki . Fajnie to wyglądało , że jadąc na miętusa w tamto miejsce , trzeba było po drodze zakupić w sklepie rybnym tuszkę lub nawet całego niedużego karpika na przynętę by później nad wodą pokroić w nieduże paski i na haczyk . Niestety po ukazaniu się artykułu w WW lub WP na temat tego miętusowego eldorado nastąpiła taka presja wędkarska w tym miejscu , że następne sezony trzeba było odpuścić bo łowienie w takim tłoku to nie dla mnie a i z wieści kolegów wynikało , że z roku na rok pogłowie miętusa w tym miejscu skurczyło się bardzo . Życzę powodzenia na miętusowych zasiadkach i pamiętajcie , żeby nie stosować zasady co na haku to w plecaku lub C&R w kłusowniczym wydaniu czyli Catch&Reklamówka Osobiście zabierałem do domu jedną lu dwie największe sztuki a nie wszystko jak leci bo "głęboko połknął" Małego miętusa też można wypuścić odcinając żyłkę a z haczykiem sobie poradzi . Pamiętajmy , że okres ochronny miętusa trwa od 1 grudnia do końca lutego a wymiar ochronny to 25cm a na Odrze poniżej ujścia Warty - 30cm . Połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 To jest chyba standard - ujście Obrzycy w Cigacicach też było takim bankowym miejscem i przyciągało tłumy, podobnie w Paczkowie - Nysa za Kozielnem, 3 lata temu 29 października byliśmy z kumplami ok 15,00 nad wodą - 500m od tamy wszystkie miejscówki zajęte, wszyscy na nocke, a padał deszcz i było może 2 stopnie. Dobre miejscówki przyciągają wędkarzy - mnie też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Dobre miejscówki przyciągają wędkarzy - mnie też . Jeśli wędkarzy to ok , bo każdy z nas Wędkarzy jedzie nad wodę żeby przeżyć tą przygodę i walkę z rybą , natomiast gorzej jeśli przyciąga patologię i rzeźników a tak niestety często to wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Odświeżam temat. Czy ktoś w tym lub ubiegłym roku polował na miętusa w Odrze w okolicach Wrocka? Jakie przynęty, miejsca i przede wszystkim wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 16 Października 2016 Autor Share Napisano 16 Października 2016 w zeszłym roku siedzieliśmy na redzinie z kolega z forum niestety zamiast mietusa trafiła się brzana 😈 zbieram palety na ognisko i czekam jeszcze ciut za cieplo pierwsza nocka planowana drugi lykend listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 A mógłbyś rozwinąć czy ustawiać się na spokojnej wodzie między główkami , czy też gdzieś w nurcie ? Z góry dziękuję za info i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 19 Października 2016 Autor Share Napisano 19 Października 2016 parę sztuk wyciągnąłem na odrze ale bylo to przed modernizacją, w zeszłym roku lipa może w tym ? kusi mnie Widawa ale muszę wyczaić miejsce (może rejon mostu w Świniarach?) brania były jak rzucone było w nurt , efekty tylko na rosówkę,co ciekawe metoda to tylko picker lub feeder żadne sygnalizatory elektroniczne,babki , swingery nie zdawaly egzaminu tylko drgająca,powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 Dzięki wasyl1968 za info . Moje doświadczenia z miętusami to raptem kilka wypraw , ale sprzed kilkunastu lat w rejonie ujścia Obry do Odry koło Zielonej Góry . Jak pamiętam to te duże miętusy najlepiej brały na filet z karpia - serio . Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Jeszcze kilka dni i mietusa można próbować łowić ja już przymierzam sie do nęcenia myśle ze 25 lutego wytypuje miejsce koło domu i cos tam podrzucę tak koło 17-18 żeby nikt nie widział 😎 28,02 przerwa i 01.03 3 noce podrząd z wędkami żona już poinformowana wiec trzeba kupić jakąś glinę krew i może jakieś filety w markecie mam ciche nadzieje ze cos sie uwiesi 👍👍 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 21 Lutego 2017 Autor Share Napisano 21 Lutego 2017 58 minut temu, Budek napisał: Jeszcze kilka dni i mietusa można próbować łowić ja już przymierzam sie do nęcenia myśle ze 25 lutego wytypuje miejsce koło domu i cos tam podrzucę tak koło 17-18 żeby nikt nie widział 😎 28,02 przerwa i 01.03 3 noce podrząd z wędkami żona już poinformowana wiec trzeba kupić jakąś glinę krew i może jakieś filety w markecie mam ciche nadzieje ze cos sie uwiesi 👍👍 Budek potrafisz wku...ic człowieka 😉 czaję się jak wąż na pomidory na te pierwszą marcowa nockę i niestety lipa , będę zapierniczal w stolicy , powodzenia i koniecznie zdaj relacje pozdrawiam Wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Napewno będę dawał znać po każdym wypadzie 😀Sam jestem już nakręcony jak zegarek 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi