andrutone Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada 3 godziny temu, ESSOX napisał: Najgorzej się zmobilizować A pogoda robi się coraz lepsza (tzn. coraz gorsza) 🥶 Przynętę już zakupiłem. Zestaw zmontowany i w tygodniu ruszam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano Środa o 23:05 Share Napisano Środa o 23:05 Z nadzieją obserwowałem coraz gorsze prognozy pogody i wreszcie doczekałem się odpowiedniego wieczoru. Trzy stopnie na plusie, lekki wiatr, przelotne opady deszczu, które po zmroku przeszły w opady śniegu. Idealnie 😆 Wybrałem się więc dziś podjąć pierwszą w tym sezonie próbę złowienia miętusa. Mała rzeka, odcinek leśny. Na przynętę przygotowałem pokrojone w cienkie paseczki filety z sandacza. Niestety, dwie i pół godziny nad wodą nie przyniosły efektu. Może trzeba będzie wybrać inny odcinek rzeki? Następna próba zapewne w weekend. Miejmy nadzieję, że kiepska pogoda się utrzyma 😉 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano Czwartek o 13:58 Autor Share Napisano Czwartek o 13:58 Andrzej ja jednak bym spróbował rosówki , do tej pory parę miętusów wyciągnąłem tylko na rosowkę ( co prawda jeszcze jak było widno to robaka szarpały krąpie jak zrobiło się ciemno to przestały ) próbowałem fileta , wątróbki ale bez efektu , niestety miałem iść w weekend ale wychodzi na to że do Wrocławia zawitam dopiero w sobotę, może przyszły tydzień 🤔 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 16 godzin temu Share Napisano 16 godzin temu W dniu 21.11.2024 o 00:05, andrutone napisał: Mała rzeka, odcinek leśny. Masz Odrę pod nosem to na małe ciurki się wybierasz . To jest zmniejszanie swojej szansy na złowienie miętusa. W odrze są na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 16 godzin temu Share Napisano 16 godzin temu 23 minuty temu, ESSOX napisał: W odrze są na 100% Tylko że Odra jest długa i szeroka i nie wiadomo gdzie szukać. Ludzie chodzą na sandacza na trupka i jakoś nie słyszałem, żeby łowili przy okazji miętusy. A jeśli już, to dobre lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu Dawno temu, moi znajomi łowili po prostu na rosówki. Nocami na rosówki nie na filety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi