-PuS- Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Jasne że okuma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciech_z Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Okuma jak najbardziej - kupiłem na początku maja i jestem bardzo zadowolony. Chodzi pięknie, odrobiony ładnie, żadnych usterek. Polecam. Tylko tak się zastanawiam jak to jest z rozmiarem... Okumę chcesz w rozmiarze 40 a o Abu myślisz w 20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 4 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2008 szczupal, Okuma w rozmiarze 40 to kolos, ja 30 używałem w Szwecji na szczupaki z PP 20 lb, a teraz stosuję ją na trotki i do ciężkiego spina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 Ja również polecam Okumę. Mam w rozmiarze 30 i 40. do spinningu to napewno nie 40.... 30 jest ok. Trzeci sezon śmigają bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupal Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 Okuma jak najbardziej - kupiłem na początku maja i jestem bardzo zadowolony. Chodzi pięknie, odrobiony ładnie, żadnych usterek. Polecam. Tylko tak się zastanawiam jak to jest z rozmiarem... Okumę chcesz w rozmiarze 40 a o Abu myślisz w 20? zabardzo to nie pamietam jaki byl rozmiar tego Abu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reaktivv Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 artech a co ciekawego w tej szwecji wyciągnełeś ? Pochwal się Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 18 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2008 co ciekawego w tej szwecji wyciągnełeś ? http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=4216 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xavier79 Napisano 23 Czerwca 2008 Share Napisano 23 Czerwca 2008 Ijeszcze jedno pytanie ktoś zna jakąś różnice po za wyglądem i ceną kołowrotków okumy Lexsan, Motion, Trawertine, Zeon?? I czy ktoś się spotkał z tym że mimo opisu producenta do kołowrotków Lexsan nie jest dołączona zapasowa szpula?? I pytanko czy Lexsan nadaje sie do spina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Ja myśle ze w tej cenie mógłbys również zobaczyc kołowrotek Dragon Viper. Ostatnio kupił go sobie mój kolega i jest naprawde fajny, ma 1 szpule metalową do plecionki i 2 zapasowe plastikowe takze mozesz na każdą rybe nawinąc inną średnicę żyłki Jakies 2 miesiące temu dał za niego 94zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2008 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=4877&highlight=okuma+epix+pro http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=2684&highlight=spro+passion http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1968&highlight=spro+passion http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=4494&highlight=okuma+epix+pro http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=2561&highlight=okuma+epix+pro Czsami wystarczy użyć opcji "szukaj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal83 Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Dzięki RAV91. Jutro z samego rana jadę do sklepu zobaczyć tego Dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Też polecam Dragon Viper , solidny, dobrze wykonany, ładnie pracuje. Mój ojciec go ma i jest z niego zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Ja od siebie moge polecic Dragona Maxime i Okume Espine. Te kolowrotki nie sa juz chyba produkowane ale czasem na allegro mozna je capnac poniezej 140zl, a ich wartosc katalogowa wynosila okolo 250zl. Wiec jak sie trafi taki rodzynek to warto moim zdaniem noi 5 lat gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Okuma Epix Pro vs Spro Red Arc. Proszę o złote myśli użytkowników tych kołowrotków. Jeśli macie do zaproponowania inne (zwłaszcza okumy) w klasie do ok. 300 PLN również będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Cormoran:? http://www.allegro.pl/item433569729_kolowrotek_cormoran_magnesia_6pif_3500.html http://www.allegro.pl/item430124809_kolowrotek_firmy_cormoran_chronos_al_11pif_4000.html Obydwa miałem w reku,o niebo lepsza praca nic redarca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 10 Września 2008 Autor Share Napisano 10 Września 2008 Okuma niezła ale po Szwecji i trociowaniu już długo nie pociągnie. Myślę że jak dam radę tej jesieni zapolować na większego szczupaka, to ją wykończę do końca roku, a jak nie to dokona żywota w styczniu na trociach. spro lepszy ale bez rewelacji, łożysko (a raczej jego mocowanie) rolki kabłąka to tragedia. Ale wytrzyma na pewno dłużej niż Okuma. Do cięższego spina może być dobra Okuma Eclips, czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traker Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Witam!!!!! Kupiłem kołowrotek okuma zeon n30 na metalową szpule nawinąłem podkład i plecionkę 0,15 ale po całodniowym łowieniu jakimś cudem przy wyrzucie wyrywa mi zwoje plecionki ze szpuli .... wie ktoś co może być przyczyną i czy ten kołowrotek był warty zakupu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Mam ten sam problem ale z Okuma motion mt -30 Kupie nową żyłkę i po 4 wyprawach zostaje mi z 50 metrów bo się broda robi przy rzucaniu Dopiero jak zacząłem używać miękkiej żyłki to troszkę problem ustąpił lecz nie do końca Kołowrotek zauwaażyłem przy końcu szpuli źle nawija żyłkę zwłaszcza gdy luźno nawinie się żyłka przy ściąganiu np gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traker Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Mam ten sam problem ale z Okuma motion mt -30 Kupie nową żyłkę i po 4 wyprawach zostaje mi z 50 metrów bo się broda robi przy rzucaniu Dopiero jak zacząłem używać miękkiej żyłki to troszkę problem ustąpił lecz nie do końca Kołowrotek zauwaażyłem przy końcu szpuli źle nawija żyłkę zwłaszcza gdy luźno nawinie się żyłka przy ściąganiu np gumy Dokładnie ten sam objaw!!!! Dostałem na niego 5 lat gwarancji i chyba go wyśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Na początku tez chciałem go odać na gwarancje ale zrezygnowałem Za oram go do końca i kupie jakiś inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traker Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 A żyłkę nawijasz do kończ szpuli??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Tak Próbowałem nawijać mniej też i z rożnymi grubościami żyłki próbowałem i stale to samo miałem Dopiero jak zakupiłem żyłkę firmy York bo ona jest w miarę miękka i tak mi się nie plącze przy rzucaniu Kołowrotek jest dobry bo ma super hamulec ale właśnie te brody doprowadzały mnie do załamania na początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 8 Października 2008 Autor Share Napisano 8 Października 2008 Panowie wątpię aby była to wina kołowrotka Raczej złego nawinięcia plecionki/zylki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 lawdzoj82, sprawdz przelotki w swojej wedce bo czesto tak jest z tymi brodami gdy stracisz porcelanke z przelotki szczytowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi