Gofer Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 U mnie po pstragach przyszła pora na liny. Trzy weekendy z rzędu po parę godzin i... na razie ta ryba mnie przerasta;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 A mi się w piątek trzynastego poszczęściło, złowiłem karpia 72 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Dzisiaj pierwsza w tym roku zasiadka Leszczowa - szkoda, że Leszcze o niej nie wiedziały :), od 13,00 do 17,00 - 3 brania (chyba), jeden raz zacinałem - bez ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 O 15.05.2016 o 14:14, Gofer napisał: U mnie po pstragach przyszła pora na liny. Trzy weekendy z rzędu po parę godzin i... na razie ta ryba mnie przerasta;) U mnie w tym roku ani sztuki. A wypadów na lina zaliczyłem kilkanaście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonhel Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Na razie pierwszy nieduży linek, nieco ponad 30 cm ale mam nadzieję na więcej, mimo że zatwardziały ze mnie spinnningista 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Dzisiaj znowu kilka godzin z rana ze spławikiem, ostatnie kilka wypadów ze spinem na totalne zero więc musiałem odreagować niepowodzenia Nie pamiętam kiedy ostatnio na naszych Krakowskich wodach tak dobrze brały liny w Maju, co dzisiaj zaowocowało kilkunastoma standardowymi 25-32 cm oraz poprawą PB o 1 cm . Miałem już kilka kontaktów z linami około 40 cm ale jeszcze żadnego nie udało mi się wylądować 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Gratuluje linów, u mnie póki co nieuchwytne. Dzis wypad na wegorza od 21 do 00.30, 1 ładne branie ale coś zeżarło rasówę z haka, a tak to leszczyk ~35cm. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 5 godzin temu, Robal napisał: Gratuluje linów, u mnie póki co nieuchwytne. Dzis wypad na wegorza od 21 do 00.30, 1 ładne branie ale coś zeżarło rasówę z haka, a tak to leszczyk ~35cm. PZDR A dzięki dzięki Też w sobotę planujemy nockę za węgorzem z forumowym kolegą kulawazmija, chociaż jak będzie dalej tak zimno nocami ( 3-5 stopni ) to nie wiem czy coś z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Ostatnio mam sporo wolnego czasu i walczę nad Krakowską Wisłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid16397 Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Dzisiaj od 17:30 do 20:30 i pierwszy lin w sezonie-nawet 2. Nie duże bo jeden 32cm, a drugi 30cm, ale i tak cieszą. Do tego kilka wzdręg. Do 20 bez brań lina, potem w przeciagu 10minut 2 liny w tym samym miejscu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smigolek Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Ja wczoraj po pracy ganiałem za boleniem ale niestety bez efektów. Kilka ataków na powierzchni ale poza zasięgiem rzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Witam wszystkich.Wczoraj na odległościówkę przy całkowitej flaucie 18szt.płotek i 8szt. leszczyków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puziu Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 https://www.youtube.com/watch?v=_5BBXCit8s8 Trochę ujęć z majówki, ogólnie efekty mizerne, 3 karpie, kilka brań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Wczoraj method feeder po południu. Takie efekty Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Ja dzisiaj na Wiśle coś tam pociągnąłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Prosto z trwającej, owocnej zasiadki. ... (próba wstawienia zdjęcia z telefonu) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darson82 Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Dzisiejsza nocna zasiadka nad mazowiecką Wisłą....efekt.... najlepszy wynik połowów leszczy w moim zyciu... 6 leszczy, z czego 2x56cm, 1x54, 2x52 i 1x46. Personal best wyrównany i pobity trzykrotnie Rybek osobno nie ważyłem ale w sumie ważyły 10kg. Wyprawa z wynikiem jakiego nigdy nie miałem...bo przez ostatnie lata Wisła była wręcz martwa... Był rok gdzie przez cały sezon złapałem 10 leszczy z czego żaden nie miał 50 cm..... Szok był tak wielki tam bardziej, jak okazało się, że siatka na ryby która zazwyczaj zawsze leżała pusta w aucie tym razem okazała się za mała... Pozdrawiam i połamania 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Dzisiaj od 5- 6,30 zasiadka na lina - linów nie było, ani brania, żadnych bąbelków ok 7,00 zmieniłem miejsce na nęcone na Leszcza , - 6h i 4ry brania - jeden Jaź 38cm, + okonek 7 cm , cały czas zastanawiam się czy to Jaź czy kleń, wygląd i cechy Jazia, chudość "kleniowata". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Dzisiejsza nocna zasiadka nad mazowiecką Wisłą....efekt.... najlepszy wynik połowów leszczy w moim zyciu... 6 leszczy, z czego 2x56cm, 1x54, 2x52 i 1x46. Personal best wyrównany i pobity trzykrotnie [emoji4] Rybek osobno nie ważyłem ale w sumie ważyły 10kg. Wyprawa z wynikiem jakiego nigdy nie miałem...bo przez ostatnie lata Wisła była wręcz martwa... Był rok gdzie przez cały sezon złapałem 10 leszczy z czego żaden nie miał 50 cm..... Szok był tak wielki tam bardziej, jak okazało się, że siatka na ryby która zazwyczaj zawsze leżała pusta w aucie tym razem okazała się za mała... Pozdrawiam i połamania [emoji4] Kaaapitalnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Prosto z trwającej, owocnej zasiadki. ... (próba wstawienia zdjęcia z telefonu) [emoji4] Wagę prosimy ujawnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 5 minut temu, Gofer napisał: Wagę prosimy ujawnić 9 kg. Były jeszcze dwa podobne, jedna dycha i wiele innych Łapa boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 5 godzin temu, mikwed1 napisał: cały czas zastanawiam się czy to Jaź czy kleń Gratuluję sympatycznego jazia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 22 Maja 2016 Share Napisano 22 Maja 2016 Wczoraj z kolegą Adrianem ( kulawazmija ) zrobiliśmy sobie nockę za węgorzem. Ja w sumie byłem na łowisku od soboty ok 12:00 do dzisiaj do 09:00, Adrian dojechał w sobotę koło 20:00 i posiedział dziś do ok 08:00. Ja łowiłem na dwie wędki jedna z gruntu na pęczek rosówek a druga na spławik także z rosówkami, Adrian łowił z gruntu na trupka ukleje. Przez noc z gruntu cisza na obu zestawach, dopiero nad ranem koło 06:30 kolega zaliczył dwa brania jak się okazało małych szczupaków. Na spławik w nocy aż jedno branie które zaowocowało krótkim linkiem na oko +- 25 cm. W ciągu dnia po południu w sobotę i dzisiaj nad ranem brały średniego rozmiaru liny 20-30 cm w sumie wyjąłem ich około 30 sztuk, oraz trafił się mały okonek. Generalnie coś tam się działo ale nie w tym kierunku co chcieliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danie100406 Napisano 22 Maja 2016 Autor Share Napisano 22 Maja 2016 Ja wczoraj pojechałem na ryby z nadzieją że też będę miał się czym pochwalić... niestety się przeliczyłem! Spędziłem cały dzień od 4 do 20, praktycznie BEZ brań! Jeden leszczyk ok. 30cm... porażka, nawet na białe robaki nie chciały brać, a o pellecie 8mm nie wspomnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 22 Maja 2016 Share Napisano 22 Maja 2016 Gratuluję wszystkim połowów,u mnie tydzień w skrócie wyglądał tak;w niedzielę komercja z synami,złowili po trzy karpiki od 1-3,5kg,we wtorek nocka nad Odrą i pierwszy kontakt z sumem w tym roku,spiął się po 15 min i zostawił 170cm śluzu,później złowiłem dwa klenie 30,47cm i okonka.W środę znów kontakt z sumkiem,później kleń 50cm.W czwartek rano zasiadka na liny i zamiast linów tylko 3 byczki.W sobotę o świcie totalna pustynia tylko dwa skubnięcia.Bolki gdzieś się pochowały ale może w tym tygodniu będzie lepiej.Zacząłem nęcić leszcze kukurydzą i w środę mam zamiar zrobić pierwszą zasiadkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi