pawciobra Napisano 1 Sierpnia 2016 Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Rano się nie udało wstać na rybki, bo ulewa niesamowita. Wieczorkiem miałem zamiar wyskoczyć, ale w ostatniej chwili zrezygnowałem, i to raczej wyszło dla mnie na dobre, bo wieczorem takie coś przeszło nad Braniewiem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Lipiec na Mazurach ogólnie był deszczowy ciekawe jaki będzie sierpień ? od 16-30 mam mieć urlop , więc fajnie jak by była pogoda ,oczywiście bez upałów 30+ może gdzieś bym wyskoczył na jeziorka , koszą u mnie rzekę więc może być różnie z rybką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Dzisiaj kilka godzin od 05:00 do 13:30 z gruntówką i pickerem w poszukiwaniu lina lub karpia. ale zaliczyłem tylko dwa brania i zameldował się tylko jeden Lin. Pięknie strzelały szczupaki, ale naturalnie spiningu sobie nie wziąłem i mogłem tylko obserwować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 2016-08-02 Odra-Widawa Wycieczka rowerowa z wędkami. Pierwszy wypad wędkarski Radka po ciężkiej pracy w szkole;) Wzięliśmy smużaki i po wytypowaniu kilku miejsc na Widawie, osa Jacolana poleciała do wody. Długo Radek jej nie męczył:) Po kilku kontrolnych rzutach siada ładna klucha. Był jeszcze jeden podobny, kilka strzałów i wyjść do smużaków. Udany początek sezonu przez juniora. W powrotnej drodze obłowiliśmy opaskę odrzańską. Miałem nie łowić, ale okonie i bolenie trochę szalały i rozłożyłem drugiego trawela. Nie machałem dużo. Czekałem przykucnięty, aż bolenie podpłyną na odległość rzutu. Dwa nie trafiają. Trzeci zdecydowanie atakuje poppera. Może za tydzień znowu uda się wycieczka?;) pzdr. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Super widok! Ojca z synem jak sobie świetnie radzicie! Gratulacje raz jeszcze! Szkoda , że mój nie rybny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nozu1984 Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Sierpniowy leszczyk,ponad 40cm.Tego dnia łowiłem tylko i wyłącznie na pellet o różnych smakach,3 godz. w ciągu dnia i o dziwo cokolwiek brało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Dzisiaj kolejny wypad od 08:00 do 16:00 z kumplem na komercję. Ogółem we dwóch wyjęliśmy 17 ryb w tym 7 karpi 46-67 cm, 5 linów 30-38 cm, 4 karasie 31-35 cm oraz małego okonka na białe robaczki. Mimo średniej pogody tzn. duszno i gorąco ryby były nawet aktywne, zaliczyliśmy z 30 brań, kilka ryb spadło podczas holu a dwie poszły z hakami. Poniżej kilka fotek z tego wypadu : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Witam wszystkich.W środę 3.sierpnia złowiłem na maczówkę 16szt.płotek i 7szt. leszczyków.Fotki dzisiaj nie będzie bo zapomniałem zrobić.Będzie tylko filmik. Przynętą dnia była pinka na haczyku nr.14.Połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Chyba ruszyły się łopaty jeden na brzegu dwa się spieły. Łowiłem na wrocławskim odcinku Odry brania od 13 a pogoda paskudna ale widocznie to im odpowiada 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 3 sierpnia wybrałem się na rzeczkę w mojej okolicy powalczyć z japońcami i płociami. Nęciłem zanętą lorpio płoć czekolada. Początkowo nie brało nic oprócz okonków i kiełbi. Po około godzinie moja zanętę odnalazły japońce brały sztuki 20+ brały jak szalone. Później na chwile się uspokoiły brania, żeby po chwili wziął karp. trochę zabawy z nim było gdyż łowiłem na bata z linka główna 0.16 i przyponem 0.12. Na szczęście z pomocą przybył wędkarz łowiący obok i pomógł mi go podebrać miarka pokazała 30cm. Zaczęły znowu brać japonce, i znów czuje silne kopnięcia na bacie i widzę znowu karp, taki sam jak poprzednik. Na koniec wziął linek niestety do największych nie należał jedyne 18cm. Jest to mój pierwszy lin złowiony na rzece która znam od dzieciaka. Jakość zdjęć nie powala ale to jedyne moje pamiątki po rybach które rosną dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Dzisiaj kolejny wypad na leszcza. Wrocławska Odra nie obdarowała mnie złotymi łopatami ale za to na 3biale robaki trafił się sandacz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 @Budek ładny sandałek Ja specjalnie wczoraj wieczorem pojechałem za sandaczem z woblerami ale trafił mi się jedynie jeden krótki. Złowiłem też drapieżnego krąpia.... ...a mogłem jak Ty wziąć białe robaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ha Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 15 godzin temu, Budek napisał: Dzisiaj kolejny wypad na leszcza. Wrocławska Odra nie obdarowała mnie złotymi łopatami ale za to na 3biale robaki trafił się sandacz Cieszy, że na tym odcinku, pomimo totalnej regulacji i wyprostowania "pod linijkę", ryby jednak są. Jeszcze fajniej będzie, gdy trochę Odra w tym miejscu zdziczeje za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Szczupaczek z podkrakowskiej rzeczki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Witam wszystkich.Ponieważ wczorajszy dzień miał być ostatnim pogodnym dniem w tym tygodniu,wybrałem więc się na rybki.Udało mi się wydłubać trochę rybek w ilości 32szt. Łowiłem jak zwykle maczówką a na haczyk zakładałem pinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadek Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Brawo! Niezła ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 od 4,08 do06,08 wybrałem się z kolegami na jez. Nyskie - mój najgorszy wypad nad tą wodę - przez dwa dni i nockę na 8 wędek złapany został jeden Leszcz (przeze mnie) i 3 płotki przez kolegę - ani jednego drapieżnika, a Leszcz wogóle nie brał. Za to poranne widoki na 6 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przewodnicywedkarscy.pl Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 O 1.08.2016 o 23:28, pawciobra napisał: Rano się nie udało wstać na rybki, bo ulewa niesamowita. Wieczorkiem miałem zamiar wyskoczyć, ale w ostatniej chwili zrezygnowałem, i to raczej wyszło dla mnie na dobre, bo wieczorem takie coś przeszło nad Braniewiem Niesamowity front! Aż strach się bać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybiastycznie Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 U mnie ostatnio brak czasu na dobre łowy, a szkoda bo komplet nowych sensuali czeka na wypróbowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek1975 Napisano 13 Sierpnia 2016 Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Dzisiaj od 4-8.30 na ZZ szału nie było: 9 leszczydeł i jeden większy taki z 38cm co jak na warunki w zbiorniku to prawie okaz . Drapieżniki strajkują i na żywca i trupka nie biorą. Za to miałem małą niespodziankę w postaci bolenia na białego. Radość jednak nie trwała zbyt długo bo przypon był 0,12 a boleń tak z 60-70cm i szybko się z nim rozprawił :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kaczor Napisano 14 Sierpnia 2016 Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Taki tam dzisiejszy klenik Miał równe 40cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Na Mazurach Polska złota jesień trochę słońca ,trochę deszczu i parę okonków z kajaka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonhel Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Wczoraj odwiedziłem Wisłę. Pech niestety mnie nie opuszcza. Złowiłem bolenia 54 cm plus branie 70-taka spod nóg, niestety walnął w rippera i wyprostował hak 4/0. Szkoda, piękna bestia była... A później zaczęło padać, mocno wiać i dałem sobie spokój bo i tak się nic nie działo i ciężko było podać przynętę w odpowiednie miejce pod wiatr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybek Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Wczoraj łowie sobie na spławik na kukurydzę. Jedna godzina , druga i nic. W tym czasie miałem założoną kukurydze. Zauważyłem ze nic niebierze i założyłem robaka. Zarzucam w tym miejscu i nagle jeden okoń. Było nas trzech i przez 15 minut złapaliśmy 23 okonie. Ale Frajda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiolet Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Witam. Dziś padła pierwsza zdobycz mojego syna a potem było wiele następnych. Szkoda, że samych maluszków, ale niech młody dalej się uczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi