Leszczyk_xP Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 co do algi też się zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupaczek Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 u mnie najefektywniejszą przynętą jest obrotówka koloru miedziianego z czerwonymi chwostami nr.3 WIREK LONG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin186 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Moimi extra przynętami w zależności od rodzaju są: wobler salmo minnow 7cm sdr w kolorze green tiger i hot perch, obrotówka effzet nr3 czarna w żółte kropki, ripper manns 9cm biały z brokatem i czarny grzbiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinner257 Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 a jakie preferujecie woblery pływające czy tonące na szczupaka?? na rzeke i jezioro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 Ja rzadko łowię na woblery ale jak już łowię to najczęściej na tonące,ale to zależy od specyfiki łowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Couba Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 rzeka Warta-Morsy2 ,z tym ze trza sie nauczyc ja prowadzic Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinner257 Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 a jak dobierać woblery czy tonący czy pływający?? czemu preferujesz tonące?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 To zależy od specyfiki łowiska. Tonącym woblerem dalej rzucisz, bo jest cięższy. Do tego możesz go głębiej poprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 spinner257, Trochę głupio napisałem Sięgam częściej po woblery tonące bo łowie w głębokich łowiskach ina dalekich odległościach,i jak napisał Jacek wobler tonący jest cięższy i dalej można nim rzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qniq Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Nie łowię zbyt wiele, aczkolwiek kilka swoich przynęt mam: Łowisko: Stare odcinki kanału wyraźnie "rowiasta" struktura dna. Po brzegach strasznie zarośnięte osoką aloesowatą, krzakami itp. Wobler (firmy nie znam) żółty z czarnym grzbietem BARDZO głęboko schodzący- bardzo wolno prowadzony. Wobler (jakiś polski chyba) imitujący okolnia - płytko schodzący plywający ( w tej wodzie brak okonia) Guma biała z czerwonym grzbietem chyba Relaxa duża pękata z leciutką głowką (4g) PS. Łowił ktoś na STORM Wildeye Pike? 12/14cm bo ja po kilku rzutach w wiśle zdecydowałem się na ich rozpruwanie i wywalanie nadmiaru obciążenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastor Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Cześć, moje ulubione i najłowniejsze: DAM effzet srebrna w czerwone paski nr 3(cocacola)- zbiorniki raczej stojące lub wolno płynące, Woblery Salmo Hornet pływające 5-6cm - kolor zalezny od pogody i rodzaju drobnicy w akwenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Gnom 2 rządzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 O tak, lekki złoty gnomik z milimetrowej blachy, pluska jak rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_st Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 na rzece wahadlowki a na wodzie stojacej rapala jointed, jest kozacki przy trzcinowiskach na plytkiej wodzie, na nieliszu dzieki niemu skopalem koledze tyłek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieluch Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Co bajoro to inna przynęta skuteczniejsza , co wędkarz to inna metoda niema złotego środka bo gdyby był to ten sport nie był by tak ekscytujący i pociągający... . Czym trudniej tym większa satysfakcja z sukcesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plakon83 Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Dla mnie jak do tej pory najłowniejszą przynętą jest blacha(gnom, alga), lub obrotówka, ta pierwsza doskonale imituje ruchy rybki wywołując słuszną falę hydroakustyczną, do tego robi "flesze" czyli odbija światło bardzo podobnie jak manewrująca, ranna rybka. Obrotówka co prawda nie wykonuje żadnych ruchów, ale wzbudza potężną falę hydroakustyczną oraz błyska. Przynęty gumowe przynoszą mniejsze sukcesy, na woblery łowię za mało, żeby mieć coś konkretnego do powiedzenia. W tym sezonie gnom 1 i złota obrotówka long z czerwonym chwostem. Mam nadzieje, że odgrzanie kotleta to nie problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Jaki tam problem, zawsze to milej poczytać wędkarza niż trolla. Fajnie że ktoś jeszcze łowi tradycyjnie, a nie tylko to plastikowe badziewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McOwer Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Jaki tam problem, zawsze to milej poczytać wędkarza niż trolla. Fajnie że ktoś jeszcze łowi tradycyjnie, a nie tylko to plastikowe badziewie. A jak z balsy lub lipy to dobrze? Najłowniejsze dla mnie: kopyto relax 4 żółty z czarnym grzbietem (główki do 25g na haku5/0, no i hit na zarośnięte: główki pływające), effzety w rozmiarze 2 i 3, oraz wszelkiego rodzaju firmowe wobki (byle nie chińskie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plakon83 Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Dzięki Pi za pozytywne przyjęcie:) Dziś akurat siadł szczupaczek na seledynowe kopytko 4.5cm na główce 10, które założyłem po godzince machania blaszkami, liczyłem na jakiegoś sandałka, albo słuszniejszego garbuska, ale dobra i półmetrówka, mam nadzieję, że w następnym sezonie będzie już miała ze 2kg;) Woblerki też sam robię, ale raczej pod okonki/klenie;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonex Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Ja każdego szczupaka złowiłem na blachę obrotówkę Blachy MEPPS AGLIA Fluo 4 i 5 tiger oraz MEPPS AGLIA Fluo 4 i 5 orange Te blachy nie zawodzą A jak lądują w zaczepie to aż płynąć się po nią chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonex Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Jak w temacie, co proponujecie na szczupaczka ?? obrotówkę , wahadłówka, woblerka czy może coś innego ??? Ja preferuję mepps obrotówkę fluo orange i tiger o rozmiarze 4 i 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Szymonex,przeniosłem Twój post ponieważ istnieje już prawie identyczny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonex Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 ok luzik sorry za nie uwagę z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Finczyk Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 A co sadzicie o sliderach? Ostatnio "mlocilem" przez 45 minut wode obrotowka, blacha, kopytem i nic. Natomiast za drugim rzutem sliderem zielono-zoltym zlapal sie szczupak 86 cm. Ale to byl moj pierwszy raz kiedy uzylem slidera, wiec nie mam doswiadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonex Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 ja sądzę że szczupaczek lubi jaskrawe kolory pomarańczowy zielony żółty itp Ale ostatnio się przekonałem że srebne wachadłówki też mu podchodzą a co do sliderów nie wiem ale trzeba będzie spróbować A na jakim łowisku łowiłeś stojącym czy płynącym ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi