Finczyk Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Na stojacym, przy trzcinach. Mysle, ze bylo ok. 1,5 m glebokosci. Jutro jade wieczorem raz jeszcze w to samo miejsce i zobacze czy cos zlowie (na opisywanego slidera 86 cm szczupaka), a jezeli tak to na co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonex Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 ok daj znać jak ci poszło Może i ja przetestuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Koledzy, kupilem slidera salmo tyle tylko że nie za bardzo wiem jak sie na to łowi poradzi mi ktos cos? Jade na czorszczyn w poniedziałek z kumplem i fajnie było by mieć kontakt z rybką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Najłowniejsze na szczupaka są ....muchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Najłowniejsze na szczupaka są ....muchy Prosimy o dowody (czemu mrgreen jest żółty, tomik, czy z angielskim kiepsko ?? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Finczyk Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Cztery posty wyzej zapowiedzialem, ze dam znac jak mi poszlo. A wiec bylem wczoraj w tym samym miejscu od 18.00 do 20.00 i ... nic. Nawet skubniecia. Utracilem na zaczepie tylko ulubiona Meppse. Nie wiem co bylo przczyna moich wynikow. Zaczynam jednak wierzyc w to, ze cisnienie ma wplyw na branie. Jak wrocilem do domu i sprawdzilem w Internecie, to okazalo sie, ze cisnienie ostro szlo w gore. Przez kilkadziesiat godzin poszlo w gore o 20 kilka hekta Paskali. I caly czas idzie w gore. Na wykresie to wyglada jak prosta odchylona do podstawy o 45 stopni. Zapomnialem dodac, ze lowie w okolicach Helsinek. A tutaj link do tabeli z cisnieniem http://www.fmi.fi/weather/local.html?place=Helsinki&station=2978¶m=1&map= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 wg mnie najleprzy jest manns predator 3 niebieski grzbiet bialy brzuch ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioom96 Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 Moimi ulubionymi przynętami na szczupaka są 3 calowe kopyta Relaxa w kolorach perła z niebieskim grzbietem i seledynowy z czarnym grzbietem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid1262 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Dla mnie najlepsza jest guma 5 cm biało-czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinner257 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Mi najlepjej szczupłe biorą na białe, perłowe i żółte twistery manns'a 7,5 cm kopyta relaxa białe z niebieskim grzbietem i żółte z zielonym grzbietem i predatory 3 manns'a białe z niebieskim grzbietem i żółte z czarnym grzbietem. oprócz gum czepiają się jeszcze na obrotówki typu long ze srebrnym i złotym skrzydełkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david94 Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 Mi biorą na blachy wahadłowe.(Gnom,Mors) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 Muszę przyznać, że ostatnimi czasy najlepsze efekty mam na slidera 7 cm - a kiedyś uważałem, że na to nic nie bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablotor Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 artech zupełnie tak samo jest u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 A tak wam trochę zaofftopuje. Jak myślicie, slider nadaje się do łowienia w rzecze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid1262 Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 dla mnie nawet sie spisuje blacha wahadłowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid1262 Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 ostatnio byłe to wyciągłem szczupłego 56cm na blache Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiektca Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Witam wszystkich Dla mnie najlepszą przynętą jest filoetowe kopyto chyba 8 cm Mikado Fishunter. Na jasnych wodach bezkonkurencyjna, ale i na ciemniejszych są pobicia. Super praca. Polecam w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Finczyk Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 A ja na "Gliwie" trojke, pomaranczowa wyciagnelem szczupaka 62 cm. NA taka sama przynete, tylko ciemno zielona wyciagnelem w czwartek 6 okoni, najwiekszy 29 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 w trakcie tego sezonu mogę powiedzieć jedno.. slider 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Finczyk Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 I znowu "Gliwia". Dzisaj bylem nad jeziorem i rzucilem pierwszy raz. Poczulem szarpniecie i ... cisza. Zwijam zylke, ale tylko kolowrotek pracuje tzn. slychac jak brzeczy kolowrotek. Co pociagne wedke to zylka sie nie nawija. Gdzies po 30 sekunadach zwatpilem. Pomyslalem, ze zaczepilem za stary konar albo pien. W koncu zlapalem rownoczesnie zylke i wedke i dalo to rezultat. Juz wiedzialem, ze to szczupak, ale walczyl pieknie. W koncu go wycholowalem na brzeg. Wazyl 2,6 kg i mial 71 cm. Potem poszedlem w swoje ulubione miejsce i zaczelem rzucac roznymi przynetami. Na koniec zostawilem sobie zielonego slidera. Ale jak poprzednio udalo mi sie dwa razy zlapac szczuplego, to teraz nic. Na koniec zalozylem gumowa imitacje szczupaczka i za pierwszym rzutem zlapalem szczuplego, nieduzego (49 cm). Potem pod mostkiem zlowilem 4 okonie (najwiekszy tylko 29 cm): na gliwie i najmniesza black furry firmy Meppsa. Aha, tydzien temu na ta ostatnia zlowilem szczuplego chyba 51 cm. Na takie malenstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Okrzeja Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Zapamiętajcie sobie to na zawsze rodzaj przynęty zależy od łowiska na mojej rzece gdzie występują kiełbie wyśmienicie sprawdzają się srebrne kopytka z brokatem ok 8 cm i z czarnym grzbietem. Za to na małym jeziorku gdzie przeważają płocie i okonie sprawdzają się wszystkie rodzaje gumek w kolorze srebrnym z czerwoną szyjką, oraz woblery imitujące okonki. Jednym słowem dobra imitacja występującej białej ryby i szczupak jest nasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 1.Białe kopyto 2.małe zielone kopyto z brokatem i czarnym grzbietem 3. obrotówka nr3 srebrna w niebieskie kropki 4. obrotówka czarna w czerwone kropki wszystkie przynęty testowane tylko na jeziorach ale białe kopyto bije wszystko nawet woblery za ponad 30zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endryou Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Tego roku: nr.1- perłowy 4 calowy ripper Relaxa o takim lekko niebieskim odcieniu (nie wiem dokładnie jak ten kolor określić) z czarnym grzbietem i czerwonym pyszczkiem. nr.2- 10 cm. Salmo Skinner w naturalnych kolorach. Rzeka ,w której najczęściej wędkuję w poszukiwaniu szczupaka ,ma stosunkowo przezroczystą wodę.Główny pokarm drapieżnika stanowią łoć ,kiełb,ukleja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kowalski Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Na rzece - Warta w środkowym biegu, 3'' kopyto Relaxa perłowy brzuch czarny grzbiet na czerwonej główce, zaś na starorzeczu wobek Siek M 7 cm Płotka malowana w okoniowe paski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandalfbialy85 Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 ja tam na obrotowke wyciagnolem 110cm szupaka,takze reguly chyba nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi