Gobio Gobio Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Od 12-14pm, 4 wyjscia małych kropków, jeden na brzegu,zsuniecie się ze skarpy do chyba najglebszego dołka na tym odcinku, kąpiel w zimnej wodzie, z wodą w woderach do domu marsz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Gobio Gobio, Ja w lutym wpadłem pod lód na Brzegach dobrze że przy brzegu hehe Dobrze, że coś połowiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Gobio Gobio, ja raz w zimie musiałem wskoczyć do lodowatej wody i to w samych jeansach i normalnych butach,holowałem 60siątaka, gdybym za nim nie poszedł wodą nie miałbym szans na wyjęcie, a więc szybka decyzja w głowie albo trace rybę albo hop do lodowatej wody przy mega minusowej temperaturze, szczerze długo się nie zastanawiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Za 60-takiem to bym nurkował Przygoda ogólnie ale chory jestem troche, a ta kąpiel jeszcze mnie doprawiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Witam. Jak tam panowie na Dłubni Troszkę zwiedziłem ta rzeczkę jako ze mieszkam niedaleko, ostatnio postanowiłem ja zwiedzić od śluzy w okolicach ogródków dziadkowych w górę. Byłem bardzo zaskoczony jak ta rzeka tam fajnie wygląda Dotarłem aż do mostu na ulicy fatimskiej (skrzyżowanie) Niestety nic nie ugryzło Z tego co się dowiedziałem ale oczywiscie nie wiem ile w tym prawdy odcinek od tego mostu do którego dotarłem do ujścia Zesławic obfituje w ryby takie jak kleń - czy obfituje sprawdzę w najbliższym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorxix Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Zakładając że mówisz o odcinku pomiędzy zalewem a jazem w Bieńczycach to ktoś Ci kit wcisnął. Przez kilka lat w miarę regularnego wędkowania raz jeden jedyny trafiłem na tym odcinku klenia (malutkiego). Jest ryba która spływa z zalewu: okoń, jaź, szczupak i sandacz (drobny). Czasem trafia się pstrąg. Z tym że w jesienią ubiegłego roku otwarto całkowicie w/w jaz i w korycie poniżej wiaduktu na Okulickiego zostało b. mało wody. Prawdopodobnie wiele ryb spadło poniżej jazu. Wiec nie dziwoto że nic nie ugryzło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Tak dokładnie o tym mówię.. Czyli dobrze myślałem ze nie ma co wierzyć tylko samemu sprawdzić Akurat ta informacje dostałem od kolegi od wędki a on od emerytów i rencistów Tak czy siak podreptam do góry aby mieć czyste sumienie ze czegoś nie zrobiłem gregorxix dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Byłem nad Dłubnią woda bardzo nisko i bardzo czysta. Niestety nic do moich jigów nie wyskoczyło. tutaj piękna wolno płynąca rynna: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Woda na prawdę bardo czysta, złapałem dwa po 31 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekR Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Gratulacje. Na jakim odcinku łowiłeś jeżeli to nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Dzięki. Łowiłem w Michałowicach, w sumie byłem tam drugi raz dopiero. Ale miejscami jest tam dosyć głęboko i są na prawdę fajne miejsca. Wcześniej byłem na Szreniawie ale tam od dłuższego czasu ryba słabo bierze. Nawet z paroma wędkarzami rozmawiałem i też mówią że masakra ( mówię o odcinku od Słomnik do młyna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Czaplo, jak tam przygotowania do spotkania braci S-M? choć ja nie dam rady to obserwuje uważnie i boje się ze zima może pokrzyżować plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 My się zimy nie boimy! Szkoda że nie dane będzie Tobie brać w tym Spotkaniu udział . Towarzystwo doborowe potwierdziło swój przyjazd i udział: Renegaci Biała Przemsza Towarzystwo Czerwone Kropka - Biały Dunajec Grupa HELLFISH/MAŁOPOLSKA Kuków Wędkarski Świat A wsród nmich sa ludziska którym opieka nad wodą i rybkami przesłoniła całą resztę. Oj będzie fajne spotkanie i promocja naszej Rudawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_pw Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Panowie, jak wygląda Dłubnia po tych kilku cieplejszych dniach? Czy woda bardzo przybrała i jak z jej przejrzystością? Wybieram się w pod koniec tygodnia. Mam też pytanko, bo widzę, że chawalicie się ładnymi zdjęciami: jak je dodajecie bo u mnie ta funkcja chyba nie działa (dodaję załącznik i nie widzę go na podglądzie, więc nie wysyłam postu)? Chciałem wrzucić zdjęcie kropka z Dłubni z początku sezonu. Odpiszcie proszę na piv, żeby nie zaśmiecać tematu "helpdeskiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 pablo_pw, wrzuć zdjęcie za pośrednictwem np http://tinypic.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 ja osobiście polecam odcinek Iwanowice -Maszków. Zawsze jak tam jestem to pusto do domku nie wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Smacznego szczupak28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Dziękuje czaplosiwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorxix Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Dłubnia lekko przybrała, niesie trochę śmiecia ale woda w miarę przejrzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lican904 Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam, jak oceniacie odcinek Dłubnii poniżej i powyżej mostu w Raciborowicach? Byłem tam w niedzielę, pierwszy raz na tak małej rzeczce jak Dłubnia, oczywiście nic nie złowiłem. Dwa pstrągi wyszły mi do wobka i tyle je widziałem, jeden mały a drugi około 40 cm na oko mierząc. Jakie konkretnie przynęty polecacie na kwiecień na wspomniany odcinek? Niestety w moim zasięgu przez najbliższe dwa miechy może być tylko ten odcinek tej malowniczej rzeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 U mnie idealnie się sprawdza nr.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Dłubnia lekko przybrała, niesie trochę śmiecia ale woda w miarę przejrzysta. Idealne warunki w przyszlym tygodniu bede w krk to sie wybiore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Ja też , muszę zobaczyć co tam słychać .Gobio jak bedziesz ,daj znać połamiemy kijki nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_pw Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Niktważny dzięki za wskazówkę - może tym razem uda mi się wrzucić fotkę, o której wspominałem To mój pierwszy wymiarowy potok z początku sezonu. Całe 34 cm :) Jak mawia jeden z Kolegów forumowiczów - wydłubany. Szkoda tylko, że taki chudy Ale mam nadzieję na kolejne z nim spotkania, zwłaszcza jak się trochę "ogarnie" po tarle i zaokrągli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Piękna sztuka Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi