schecterr Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 "Małe" zakupy Nowy feederek Jaxon Eternum 3.60m c.w.30-80g Kręciołek Jaxon Votus, wolny bieg, 8 łożysk itp. I sygnalizator nowy również Jaxona, będzie pikał Wybaczcie za slabą jakoś zdjęć ale robiłem kamerką internetową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ivan Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 Ja ostatnio zakupiłem 2 kołowroty Mistrall Amundsson Carp. Wygladają solidnie zobaczymy jak sie sprawują nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 Tomek1988, dokładnie takie jak na linku Mówisz że dobrze pracują Tak pracują idealnie ja kupiłem takie na necie przy okazji za 7,99 bodajże ale już nie mam ich w swoim pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 I znowu trochę kasy poszło. -kręcioł Jaxon Gallant GX Match (66zł) -zanęta Traper leszcz 2,5kg (10zł) -jakiś ulepszacz w proszku (10zł) -spławik żywcowy 12g jako bojka (5,5zł) -pinki, czerwone robaki -2 koszyczki zanętowe 25g -kurtke na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzyna92 Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 ostatnio zakupilem wedzisko wolf 4509 4,5m 80/120g. Bardzo dobrze pracuje nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 I ostatnia rzecz, której potrzebowałem do rozpoczęcia przygody z metodą matchową. Okulary. W końcu będę widział brania na spławiku Chyba najdroższe akcesorium, ale przyda się też w szkole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 W piątek kupiłem : żyłka browning 0.16 podbierak kopyta twistery i główki zestaw spławików waggler z dociążeniem W planach kołowrotek do odległościówki i wodery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Po drobnym poślizgu czasowym dostałem dzisiaj 2 bezsterowce. Podstawowy pakiet rapera złożony. Jak woda będzie trochę fajniejsza zastanowię się nad sensownym poszerzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Endrju, No chłopie zrobiłeś zakup którego na pewno nie pożałujesz, Wiślane Rapy wprost przepadają za Siudakami Ja posiadam 10sztuk tych wobków i zastanawiam się czy jeszcze nie dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Jeśli się sprawdzą, na pewno zrobię zapas. Ponoć nie są tak dobre jak stare Siudaki lipowe, ale dalej to czołowa przynęta. Nie widziałem na "moim" odcinku Wisły zbyt wielu boleniarzy, więc mam nadzieję, że nie jest tam (nad)używany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 dzisiaj dostalem zamówione woblery JAWIA oraz dragon Infinity Spinn 260 14-42, woblerki wykonane rewelacyjnie z twardej pianki (jak salmo) jutro wolne mam to przetestuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M_Christo Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Urlop się zbliża wielkimi krokami więc ostatnie przygotowania i zakupy robię. Wiosłować nie lubię więc kupiłem: silnik elektryczny Minn Kota 32pro akumulator Minn Kota 100Ah prostownik (polski… podobno lepszy od MK). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 prostownik (polski… podobno lepszy od MK). A to się jeszcze okaże. Tfu, tfu,tfu nie zapeszam A ja do tej parszywej pogody co nas katuje kupiłem parasol Zebko 2,5 m z bokami.Jak zacznie lać to lece na trawnik wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klemens007 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Ato tak ładnie się chwalić Ostatnio kupiłem dwa krecioły shimano ULTEGA XTB 5500 z przeznaczeniem na ciężki feeder i na karpiowanie. Od żony dostałem na rocznice ślubu DAM QUICK 2000 i do kompletu spina DAIWA SILVERCREEK-RS 2.4m 10-35g. Jeszcze chciałem do moich ciężkich feederów od shimano , dokupić szczytówki 1 i 2 oz ale taniej mnie wyszło i kupiłem feedera ALIVIO 3.3 m cw.-70g(to tak na wody stojące i kanał żerański) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 cinek1979, Jakie masz te woblerki JAWIA Boleniowe? Daj znać jak pracują bo sam zastanawiałem się nad ich kupnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 2 spławiki do odległościówki: -2+2 jakieś noname (stick) -4+1 Gutmixu Wszystko fajnie dopóki nie spojrzałem na paragon. Ten Gutmixu był 4 razy droższy od tego noname Ale raz się żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Tomek1988, takie głębiej schodzące uklejki, wykonanie zaskoczyło mnie naprawde pozytywnie stawiam na równi z salmo czy rapala.... [ Komentarz dodany przez: sinus: 02-07-09, 17:26 ] nieopisane linki usunięto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 cinek1979, aha, ja natomiast zastanawiałem się nad kupnem takich boleniowych uklei bo jeżeli chodzi o wygląd to nie różniły sie bardzo od Thrilla szkoda że teraz nie widac ich na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Tomek1988, poprzez link powyżej zapytaj sprzedającego kiedy wystawi nowe wobki, aukcje ostatnich skończyły sie w niedziele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 cinek1979, tak ja wiem jednakże jeszcze poczekam ponieważ mam na oku troche innych woblerów a i tak mi się nie spieszy bo Wisła wysoka więc dopiero za dwa tygodnie może na bolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Zakupy w Starachowicach, odwiedziłem 3 czy 4 sklepy i jedno co mogę stwierdzić to TANIO i PROFESJONALNIE, w porównaniu do Ostrowca Świętokrzyskiego, dużo wyższa kultura prowadzenia sklepów, asortyment nienajgorszy. a zakupiłem tu pierdołe tam pierdołe, głównie miałem zamiar się zorientować jak wygląda syt. odnośnie zalewu w wąchocku i rzeki kamiennej. Łapaliście może coś na te przynęty ;P ;P ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Migdał Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Kolorystycznie są ok jak pod moje oko na spinexa podobnego kiedyś łowiłem. Ja dziś kupiłem w końcu porządną siatkę, mikado - 15zł, taniutko. Ma chyba 1m długości. Poza tym kotwiczki i oczka do woblerów które jeszcze nie były uzbrojone. No i po ostatnich wypadach nad wodę musiałem zakupić pera obrotówek - 3 dragony, Viper 0, 2x AG 1. Mam nadzieje, ze w końcu złowię jakiegoś klenia... marzy mi sie to już od dłuższego czasu a nic nie wychodzi. No i postanowiłem zainwestować w fluocarbon, 10m - 8zł, do tego krętliki i agrafki. Biznes opłacalny, 12zł łącznie a mam 10 dobrych przyponów, a fluocarbonu wystarczy na jeszcze kilkadziesiąt kolejnych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feniks Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 Na początek przygody z wędkarstwem zakupiłem: - krzesełko-plecak Cormoran z podpórką - pokrowiec na dwie wędki (Allegro ale jakis taki do niczego) - Browning Ambition Match 4,2m c.w.20g - Browning Ambition Feeder MH 3,6m c.w.120g 3+3 - kołowrotki OKUMA STING RAY (standardowy do feederka i wersje match, narazie takie tanie a później dokupię jakieś inne) - żyłka TRABUCCO T-FORCE FEEDER 0,18 150m - żyłka TRABUCCO T-FORCE FEEDER 0,22 150m - żyłka BROWNING BLACK MAGIC SINKING MATCH 0,18 150m - żyłka MIKADO UV 0,18 i 0,20 150m - śruciny YORK „śrut drobny nasyp 60g” - śruciny „super soft „6” „ - podbierak JAXON ECO 1,75m - haczyki OWNER z łopatką rozmiar 10, 12, 14, 16 - czapka Browning z daszkiem bordowa - stopery do żyłek - rurki antysplątaniowe - szczypce wedkarskie - siatka na ryby dł.150cm - gruntomierze zestaw - adaptery do wagllerów - obowiązkowy wypychacz haczyków - kilka waglerków ( kilka juz mam, przyszło pocztą z konkursu gutkiewicza w gazecie ) - pudela plastikowe na duperela - okulary polaryzacyjne - krętliki w różnych rozmiarach - podpórki różne rodzaje - wagę analogową - koszyki do federa różne - zanętę wędkarską z allegro, mam nadzieję że będzie coś warta, 9kg W piątek wreszcie wyczekiwany urlop na kaszubach nad jeziorem Białym, podobno z rybami tam słabo ale co tam nie ryba się liczy a dobrze spędzony czas, mam nadzieję że sie trochę z wszystkim ogarnę w początkowym okresie wędkowania a z czasem się wyrobię i wszystkiego nauczę i przyjdzie czas na kolejny i kolejny sprzęt wędkarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salek Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 do mnie dziś dotarły krzesełka wędkarskie z allegro, zwykłe najprostsze z miejscem na napoj w prawym podlokietniku Razem z zestawem przyszły też: - pudełko na gadżety typu ciężarki, wypychacz, haczyki itd. - 2 sztyce - latarka czołowa w planach jeszcze pare gadzetow, typu okuma travertine 55 i jakies dobre wedzisko karpiowo-gruntowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddd Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 Ja wczoraj kupilem troche woblerkow i jeden z Hornetów mial krzywo wklejony ster Wogole nie chce pracowac w wodzie. Spotkal sie ktos z Was z czyms takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi