ESSOX Napisano 26 Listopada 2024 Napisano 26 Listopada 2024 23 godziny temu, Marienty napisał: Jerkami łowię w 99% na stojącej wodzie. Tak właśnie myślałem, że posiadasz takie jerki. Napisałeś o ich pracy a efekty jakieś miałeś? Nie miałem nawet brania na ten typ. Ale jakoś szczególnie nimi nie łowiłem. W tym roku żaden jerk u mnie nie dostał szansy łowienia Doszło trochę maleństw do kolekcji bo to bardziej mnie kręci niż duże przynęty Malutkie agrafki do najmniejszych przynęt, ale chyba będzie z tym problem bo pomimo tego że nie mam jakiś grubych paluchów to otwarcie i zamknięcie agrafki zajęło mi z 5 minut Te większe tanty są 35 mm mniejsze 25 mm te już typowo pod białoryb jak i reszta tych małych silikonków. Te żółte z silnym aromatem kukurydzianym . Mormyszki 0.25g , koraliki wolframowe 4mm do zrobienia główek. 1 2 Cytuj
suchi Napisano 22 Grudnia 2024 Napisano 22 Grudnia 2024 Zakupy z myślą już o przyszłym sezonie. Myślę że salmiaki spodobają się okoniom i kleniom. 3 Cytuj
jaceen Napisano 17 Stycznia Napisano 17 Stycznia W dniu 22.12.2024 o 15:07, suchi napisał: Zakupy z myślą już o przyszłym sezonie. Też zakupy z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem. Wobler, który uratował mi koniec sezonu. Napisałem do producenta i poprosiłem o odtworzenie serii. I o dziwo udało się wzorowo. Te mają minimalnie dłuższe stery, ale poradzę sobie. Szczytówka pójdzie troszeczkę w górę i będzie dobrze (75 mm/F). 1 3 Cytuj
Płatek88 Napisano 7 Lutego Napisano 7 Lutego Udało się powiększyć rodzinkę boleniowych i sumowych woblerów. Sezon coraz bliżej więc trzeba się zbroić. 🙂 Polecam zwłaszcza te dwa na dole. 😎 1 2 Cytuj
wasyl1968 Napisano 26 Lutego Napisano 26 Lutego Na rybach też trzeba wyglądać 😜 kolega jakiś czas temu zamówił kurtkę na Temu , jak przyszłą to bardzo se chwalił , to i ja zamówiłem, wczoraj doszła, jestem mile zaskoczony tym że rozmiar ok , jakość wykonania ok , dużo kieszeni i fajny wygląd tak że można popylać na codzień , do tego dobrałem 3 gr. wahadłówki bo minimalne zamówienie z darmową przesyłką to około 45 zł, teraz tak kurtka kosztowała tyle co paczka papierosów niecałe 20 zł jestem w szoku , nie że reklamuje ale polecam bo może komuś się przyda , kurtka za psie pieniądze i na ryby ( i nie tylko ) się nadaje ps. ta cena jest dla nowych klientów, pozdrawiam Wasyl 2 Cytuj
Zbynek1111 Napisano 26 Lutego Napisano 26 Lutego Też zamówiłem kilka nowych rzeczy na teraz i kilka z myślą o lecie. 2 Cytuj
ESSOX Napisano 4 Marca Napisano 4 Marca Kupiłem podpórkę w stylu chińskim Pod pickerka docelowo ale bolonke 6 metrową albo bacik też pewnie utrzyma bo część teleskopowa do przodu na 240 cm się wysuwa. 1 Cytuj
wasyl1968 Napisano 8 Marca Napisano 8 Marca Dzisiaj zakupy na "grubo" 😜 ale tylko finansowo 🤬 1 Cytuj
andrutone Napisano 8 Marca Napisano 8 Marca Jakiś sprzedawca ma mega bajerę 😉 Ale kto bogatemu zabroni... Cytuj
ESSOX Napisano 8 Marca Napisano 8 Marca 6 godzin temu, wasyl1968 napisał: Dzisiaj zakupy na "grubo" 😜 ale tylko finansowo 🤬 Te wahadełka to już przegięcie na maxa. W tej cenie to ja mam co najmniej po 10 sztuk z Alli. Jakość i wygląd identyczny. Cytuj
wasyl1968 Napisano 9 Marca Napisano 9 Marca Od dłuższego czasu miałem zamiar kupić ten młynek pod wrocławskie " wąsy " 😜 nadarzyła się okazja , kolega kupił z myślą o Norwegii, ale okazał się za mały, tak że mi się trafiło i to w dobrej cenie ( 450 zł) 2 Cytuj
wasyl1968 Napisano 24 Kwietnia Napisano 24 Kwietnia Ostatnie zakupy wędkarskie w tym roku ( chyba 😜 ) dwie gumy od foxa na 1 maja + plecionka berkleya na wąsy 3 Cytuj
wasyl1968 Napisano 24 Maja Napisano 24 Maja Miały być ostatnie zakupy ale wyszło inaczej , w końcu wyrobiłem duplikaty zezwoleń i trzeba było coś kupić do kamizelki , parę rzeczy 😜 i cztery stówy poszło w pi...u 🤬 Cytuj
moczykij Napisano 31 Sierpnia Napisano 31 Sierpnia W dniu 29.08.2025 o 19:30, moczykij napisał: dobrze, że mialem świeże 150m żyłki Przedwczoraj pochwaliłem się karpiem z Odry, więc po takim (udanym) holu mam podstawy by coś zarekomendować. Ci, którzy mnie znają na niwie wędkarskiej wiedzą, że mam bzika na punkcie linek. Zawsze musi byc pewna, sprawdzona, godna zaufania. W przypadku tegorocznego feedera, trochę przypadkiem, bardziej sytuacyjnie zrobiłem ustępstwo. Zwyczajnie ciekawość wzięła górę i pierwszy raz kupiłem nieznaną żyłkę, w dodatku z Chin. Uznałem, że odrzańskie leszczyki mi to wybaczą, a tak konkretnych przyłowów w ogóle nie uwzględniłem. No i co? Dziś mogę ten produkt polecić. Oczywiście mam zastrzeżenia, ale bardziej do siebie i swojego wyboru średnicy. Jak już wcześniej pisałem przeważnie ogarniałem swoje miejsca koszykami 50-60gram. W tym roku musiałem sięgnąć po cięższe i dwa razy zdarzyło mi się rzucić koszykiem daleko w krzaki na drugim brzegu (zrywając całe zestawy). Musiałem więc nauczyć się na nowo rzucania stosunkowo cienką żyłką i stosunkowo ciężkim koszykiem i stwierdziłem, że nie jest to aż tak kłopotliwe, by od razu wymieniać całą szpulę żyłki. Do następnego sezonu dociągnę, ale wtedy na pewno kupię grubszą, zwłaszcza, że wiem już co w tej Odrze może się przytrafić. Szpula mieści 300m, więc drugą część na pewno nawinę na lekkiego feederka i będzie jak znalazł na zimne klenie na chlebek. P.S. Dopiero jak wykopałem tę szpulę, żeby zrobić zdjęcie zobaczyłem, że jest dedykowana karpiom Cytuj
ESSOX Napisano 1 Września Napisano 1 Września Ta wytrzymałość przy tej średnicy to oczywiście fantazja i oczekiwania producenta. Coś jak mrugnięcie okiem w reklamie "Łódki Bols" myślę że realnie to nawet poniżej 50% tej deklarowanej. Co nie zmienia faktu że już od kilku lat jadę na wszystkich wędkach i wszystkich metodach połowu na żyłkach z Alli.... Z tego co kojarzę to tylko jedna mi nie podeszła, taka pomarańczowa z napisem Daiva. I nie chodziło o wytrzymałość tylko o zbyt dużą sztywność. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi