tomek1 Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 To masz mocnego konkurenta w juniorach- syna mojego kumpla znad wody Jest dużo młodszy od Ciebie, ma na imię Tomek a wyniki... sam zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 kupił dzisiaj ktoś coś ze sprzętu lub akcesoriów wędkarskich? Sito do zanęty i 10 drabinek na zestawy To juz koniec zakupów na zawody teraz juz tylko troche pracy No patrz zapomniałam, a kupiłam dziś żyłkę Kostala 0,18 na pstrągowanie do mojego nowiutkiego sprzętu spinningowego, ale nie bardzo go teraz w weekend ruszę bo nie mam dostępu do główek, a mam masę gumek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 tomek1, coś mi się obiło o uszy że łoi dupska równo A powiedz mi nie orientujesz sie od jakiego wieku są kadeci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skrętek Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 [...] pstrągowanie [...] nie mam dostępu do główek, a mam masę gumek Wobki madi, wobki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 [...] pstrągowanie [...] nie mam dostępu do główek, a mam masę gumek Wobki madi, wobki . Wobki będą swoją drogą, dalej nic nie powiem (napiszę) Ale gumki są lux torpeda, raczki, żabki itp.... a główek "niet" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 madi będziesz musiała sama zacząć odlew główek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 madi będziesz musiała sama zacząć odlew główek Nawet mi nie mów.... Już myślałam o tworzeniu gumek, mam odpowiednie materiały, zdobienia też (jak to u kobiety z pazurem), o główkach też myślałam jednak nie zbyt intensywnie, ponieważ nie były mi aż tak bardzo potrzebne malizny, nawet o wobkach myślałam, struganie struganiem - łatwizna, ale dopracować żeby odpowiednio śmigało w wodzie.... Póki co za nic się nie zabieram, oprócz wiosennego kulania, bo moi chłopcy głodni będą chodzić, wystarczy na razie opiekowanie się rodziną czerwonych robali, która się stopniowo powiększa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roko40 Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 Witam wszystkich.Kupiłem pare dni temu Garbolino Flanker 352.Moja pierwsza tyczka.Prosiłbym o opinię i jak się tym posługiwać żeby jej na pierwszym wypadzie nie skrzywdzić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 roko40 z obsługą tyczki to do innego tematu Ważne jest, żeby o tyczkę dbać - myć po każdym wypadzie i unikać zarysowań itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DooLiN Napisano 23 Marca 2008 Share Napisano 23 Marca 2008 Ja kupiłem sobie w styczniu tego roku bata Robinson Satellite SX 6.00 m i już łowiłem nim kilka razy i sie sprawuje dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Dzisiejsze zakupy kosztowały mnie trochę nerwów, ale opłaciło się Popołudniu wybrałem się do Fishing-Martu po wędkę. Nastawiłem się na długość 3,0m, lecz nie było tej gramatury, której szukałem (do 15g), później zszedłem na długość 2,7m. Do ręki dostałem Dragona, wklejanka, 2-15g, ładna, ale... zbyt sztywna a pozatym-ciężka . Następnie doszedłem do długości 2,4m i przy niej zostałem W efekcie kupiłem CARBO-O-STAR X 2,4m 3-15 (bboobb tak jak powiedziałeś kijek warty uwagi!). Super wędeczka, czuła, akcja taka jakiej szukałem, a ta szczytóweczka marzenie. Ale nie przyjemną stroną zakupów była pierwsza sztuka tej wędki. Dostałem do sprawdzenia, a że światło było marne i ja troche laik jestem spakowałem wędeczkę i do domu, zadowolony, ale tylko do czasu... W domu rozpakowałem wedkę i przy dobrym swietle zobaczylem, że byla prawdopodobnie klejona, oraz ze 3 przelotka od góry jest zdecydowanie mniejsza od pozostałych szczytowych( jak by z feedera? ), więc szybko spakowalem wedke do samochodu i wymiana wędki na sprawną. Powiem szczerze, że zawiodłem się na sprzedawcy (bo osobiście wyciągał ją z pokrowca), że nie zauważył tego "feleru" . Teraz moje podejscie sie zmieniło: a mianowicie-trzeba dokładnie oglądać towar jaki chcemy kupić, nawet jeżeli zakupy robimy w sklepie takiej renomy jak FishingMart. Oprócz tego kupiłem woblera ok 4,5cm w kształcie żabki/konika polnego kilka gumek z główkami(wyglada jak prawdziwa ryba) i kilka blach Jutro cały sprzęt przejdzie "chrzest", mam nadzieję, że udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Wreszcie dotarła do mnie forma do ciężarków ,taka jaką chciałem ,pierwsze próby i myk 40szt gotowe .Fotki zrobię jak ciężarki wyschną ,bo pomalowałem , a co wyglądają jak Foxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 maniek no to czekam na fotki Szczerze mówiąc, to nigdy nawet nie chciało by mi się bawić z takimi ciężarkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 zczerze mówiąc, to nigdy nawet nie chciało by mi się bawić z takimi ciężarkami Jak byś miał wydać 700pln rocznie na ciężarki ,to by ci się chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Kolejny raz odwiedziłem dziś Fishing Mart Zakupy pod kątem spotkania Ślązaków na Łące - zanęty, dodatki, itp. + uzupełnienie arsenału przynęt spiningowych przed sezonem - obrotówki, twisterki, kopyta, główki, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Kolejny raz odwiedziłem dziś Fishing Mart Byłem w czwartek "po drodze" pooglądać wklejanki i surfcastery. Mam już swój typ, szczególnie jeśli chodzi o wklejankę Moja córa dzielnie mi pomagała fachowo potrząsając kijami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 spotkania Ślązaków i Zagłębiaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Gofer, sorry dla mnie nie ma takich rozróżnień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Zakupy pod kątem spotkania Ślązaków na Łące ależ Wam zazdroszczę... Te moje Warszawiaki i okoliczniaki coś się nie garną do spotkań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Gofer, sorry dla mnie nie ma takich rozróżnień Ok Ja też uważam, że dziwne i niepotrzebne te podziały. A tak w temacie... zakupiłem dziś kilka gumek Prologica - Savage Gear czy ktoś machał już tym ogumieniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 To ja tez sie pochwale Ja kupilem sobie wedke a wlasnicie to zamowilem... Bedzie to spin na blanku Pacific Bay 2.9, cw 7-21 akcja mod/fast, wedka bedzie zbrojona w przelotki Fuji Alconite... Jak ja odbiore to moze cos o niej skrobne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 zczerze mówiąc, to nigdy nawet nie chciało by mi się bawić z takimi ciężarkami Jak byś miał wydać 700pln rocznie na ciężarki ,to by ci się chciało To radykalnie zmienia postać rzeczy Ale pamiętaj o zdrowiu, bo przy tak dużych odlewach jest to niebezpieczne - ja tak gadam, a sam odlewam ( chociaż mniejsze ilości ) dawm84 czyżby kijek pod bolki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 wobler129 dokladnie:D Skad wiedziales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Skad wiedziales? Kobieca intuicja Długość, c.w. oraz akcja No i jeszcze te posty w temacie o boleniach i wszystko było jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Pogratulowac kobiecej intuicji... A powaznie to niezly z Ciebie detektyw.. Faktycznie to ta wedke zamowilem pod bolenia a wlasciwie pod przynety ktorymi go lowie ale nie tylko bede nim bolenie cwiczyl...powinien sie rowniez spisac na szczupaku z Obry pod gumami na glowkach 3-5 max 8 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi