Skrętek Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 Przedwczoraj kupiłem sobie "na Mikołaja" kilka wobków firmy "mRm" . 2x ważka(6cm) 3x okoń (dwa 6-cio i jeden 4-ro cm) 1x coś na kształt karaśa (4cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 ja kupilem tez woblerki tyle ze 4 sztuki firmy Dorado http://img218.imageshack.us/img218/4599/277216999xd3.th.jpg' alt='277216999xd3.th.jpg'> pytanie jak się sprawdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyszek Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 Michcio, możesz powiedzieć jakie modele?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 Szyszek z pewnością to są wobki Dorado Classic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 Michcio, możesz powiedzieć jakie modele?? kupione na allegro hehe oznaczenia MN S TR i nieznany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Michcio, tak jak powiedział wobler129 to seria classic. W rekach wprawnego łowcy to są kilery. Dobre przynęty tak jak spora cześć w ofercie Dorado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 A co sadzicie o Ivanderach Dorado bo cena przystepna i tak sobie mysle zeby sbie sprawic kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 sandacz to jedne z najlepszych wobków. Każdy najlepszy łowca ma parę tych wobków w skrzynce. Mnie się skończyły i zamówiłem 3 dni temu 4 sztuki Są na prawdę ok Ja wziąłem je ze względu na pstrążki i okonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 dzieki! zamowie razem z salmiakami. W przyszlym roku zapisuje sie do pzw i na warte Wiec sie zbroje powoli, bo jeszcze mam mase wydatkow gruntowcy i feedera, krzeslo, nowy podbierak brrrr A na klonka i jazia co proponujecie myslelem o hornetach salmo ale troche drogie, ivandery beda ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 A na klonka i jazia co proponujecie myslelem o hornetach salmo ale troche drogie, ivandery beda ok ? Szczególnie małe wobki. Invader jest ok, ale większe szanse będziesz miał na mniejsze wobki do 2,5cm. Polecam Dorado Magic 1,8cm - jak dla mnie wersja z piórkami, ale inne są równie skuteczne Szukaj rękodzieł Pana Mleczki, Pana Gusmana, Pana Pawlosa. Te wobki są dobre. Dorado Alaska - chyba najmniejszy to 2,5cm. Owadopodobne szczególnie w okresie wysypu owadów. Owadami łowi się w szczególności tak: prowadzisz wobka w miejscach obfitych w klenie i jazie - smużąc powierzchnię, stosując liczne przerwy - sprawia to wrażenie owada walczącego o życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 ja kupilem tez woblerki tyle ze 4 sztuki firmy Dorado Czy to "przeklamanie" na fotce czy maja rozne mocowanie steru i podgiecie oczka . Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Dzieki wobler129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 co sadzicie o Ivanderach Dorado bo cena przystepna Są to najlepsze ze stajni Dorado. Mówisz cena przystępna, a gdzie je kupujesz w dobrej cenie? no i tak aby był wybór kolorów i wielkości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Jak dla mnie cena jest tu ok choc napewno mozna dostac taniej ale na ilosc roznych modeli naprawde nie mozna narzekac. Ja raczej zakupie najmniejszy modele bo szykuje sie na klenie i jazie ostro na wiosne. Wlsciwie cena jest podobna do salamiaczkow horneta i tiny roznica 1-3 zeta ale czas poszerzac horyzonty o nowe firmy hehe. http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5&assortment=20&producer=97&kind=526 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 sandacz, dzieki fishing-mart jest akurat najdroższy w necie . Myślałem ze znasz coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 sandacz, dzieki fishing-mart jest akurat najdroższy w necie . Myślałem ze znasz coś innego. Zawsze do usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zad Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 sandacz, dzieki fishing-mart jest akurat najdroższy w necie . Myślałem ze znasz coś innego. A gdzie jest najtaniej? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 sandacz, dzieki fishing-mart jest akurat najdroższy w necie . Myślałem ze znasz coś innego. A gdzie jest najtaniej? . To wszystko zależy co chcesz kupić? Jak będziesz miał pytania wal na PW z przyjemnością podpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zad Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 Jasne keri, będe pamiętał. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 ja kupilem tez woblerki tyle ze 4 sztuki firmy Dorado Czy to "przeklamanie" na fotce czy maja rozne mocowanie steru i podgiecie oczka . Pozdro-Radek. tak więc 1 i 3 od lewej mają oczka skierowane do dołu< pytanie cyz to źle>, a stery we wszystkich w jednakowej odleglosci i pod tym samym kątem zamocowane. Dzięki KERI że tak wierdzisz, a zobacyzmy czy się sparwdzą w moich rękach jak coś złowie to na 100% dam znać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek150 Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 Male zakupy kopytka relaks ale troszke male, glowki jigowe. Aha mam pytanie czy taka duza glowka to takiego kopytka nie jest za duza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 czy taka duza glowka to takiego kopytka nie jest za duza? Wielkość czyli średnica im jest większa tym główka jest cięższa. Także jezeli potrzebujesz ciężka głowke to tez ona jest duza. A jak montują do takich duzych główek małe haki to znaczy, że nie ma to wiekszego znaczenia na połów. To jest moje skromne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek150 Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 Aha ok dzieki wielkie zazwyczaj lowie z brzegu wiec ciezka glowka sie przydaje a jesli to nie ma wplywu na brania to dobrze Zaczynam przygode z gumami no nie liczac paprochow i nie mam doswiadczenia co do nich i chcialem sie dowiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zad Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 A ja zaczynam przygodę z sandaczami i bez oporów stosuje do 4cm gumek główki 20gram i nie pękam. jak chce obstukać porządnie 8 metrowy dół w wieprzu to musi być minimum tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek150 Napisano 13 Grudnia 2007 Share Napisano 13 Grudnia 2007 jak chce obstukać porządnie 8 metrowy dół w wieprzu to musi być minimum tyle . No wlasnie oto mi chodzilo ze potrzebuje dalekich rzutow i przydalo by sie oblowic kazde miejsce Swoja droga to ja tez bede teraz zaczynal ze sandaczami Pozdrawiam i dzieki wszystkim za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi