pet87 Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 kolegium rozłożone na 30 lat i zakaz zbliżania się do wody nie w naszym chorym kraju... Znam przypadek z własnego podworka "znajomy" łowi bez karty złapali go 3 razy i nigdy nie miał ryb przy sobie dostał po 200 zł za kazdym razem i nic sobie z tego nie robi bo komornik wisi na nim od dawna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawełIks Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Z własnego podwurka. Zauważyłem gościa na łudce "podejżanego". PO godzinie Dzwonię na straż oraz policje. Straż.... nie dojechała , policja tak. P chwili prokurator. Dołek 48 szybka sprawa i po 1000 pln na głowe i 200 dla pzw za utracone rybki. Na tyle pzw sobie je wyceniło. Generalnie z działań policji jestem bardzo zadowolony, prokuratury może troszke mniej. Sądzę że 1000 pln za łowienie siecią 20metrową to nie za wiele. Gości było 3 nas dwuch plus kamienie . Nie bać się tępić i je.... ile wlezie. Nikt za Was, Nas tego nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apioo Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=TCrAVMh8q3g&feature=player_embedded Prawdopodobnie jutro emisja w TVN UWAGA http://www.osa-parseta.pl/index.php/component/content/article/107-uwaga-tvn.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 dobre powinien najpierw strzelać a potem krzyczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apioo Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Też mnie to rozbawiło: "Szkoda, że po tym "stój bo strzelam" nie padają strzały, najlepiej ostrzegawcze w łeb" Mała pomyłka w poprzednim poście, emisja prawdopodobnie dziś a nie jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=TCrAVMh8q3g&feature=player_embeddedPrawdopodobnie jutro emisja w TVN UWAGA http://www.osa-parseta.pl/index.php/component/content/article/107-uwaga-tvn.html Panowie było to w UWADZE ? bo oglądałem i nic nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 Było. link do reportażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AdamKaczor Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Jak zobaczycie kłusola to lać w pape ile wejdzie.Dwa lata temu nad wodą wedkując z kolegą natkneliśmy się na dwóch typów.Powiedzieli nam że to miejsce jest zarezerwowane odrazu wiedzieliśmy że mamy na celowniku kłusoli.Od słowa do słowa no zaczeło się.Lekko nie było ale opłaciło się dostali łomot.Gdy się ockneli poprawka z rozrywki .Jak widzicie czarnych typów nad wodą to reagujcie oczywiście nie za ostro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 AdamKaczor, No a potem przyjdą z 10cioma kolegami ze wsi nachlani i wtedy "w papę ile wlezie "dostaniesz ty i stracisz sprzęt ----Kiepska rada Już też kilka takich "papowych" przypadków miałem i teraz wolę się przenieść w inne miejsce i zadzwonić po zielnych albo Policje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 AdamKaczor, No a potem przyjdą z 10cioma kolegami ze wsi nachlani i wtedy "w papę ile wlezie "dostaniesz ty i stracisz sprzęt ----Kiepska rada Już też kilka takich "papowych" przypadków miałem i teraz wolę się przenieść w inne miejsce i zadzwonić po zielnych albo Policje życie uczy pokory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AdamKaczor Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Jak bym miał się bać leszczy to z domu po dwudziestej bym musieł niewychodzić .Zero tolerancji dla kłusoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Jak bym miał się bać leszczy to z domu po dwudziestej bym musieł niewychodzić .Zero tolerancji dla kłusoli Twoja odwaga zwiędnie jak kwiatek na mrozie kiedy kłusol przystawi Ci "scyzoryk" do gardła.Radzę zastosować się do wskażówek kolegi Chelek i nie zgrywać Chucka Norisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AdamKaczor Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Oj panowie ,panowie gdzie podziała sie wasza męskość a maze Panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Oj panowie ,panowie gdzie podziała sie wasza męskość a maze Panie Jeszcze dużo wody upłynie w Wiśle zanim zorientujesz się co znaczy to pojęcie Obyś miał na to wystarczająco dużo czasu... Na tym forum nie ma i nie będzie miejsca na nawoływanie do przemocy. Obojętnie kogo ona dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Oj panowie ,panowie gdzie podziała sie wasza męskość Młody jesteś... jeszcze mleko pod nosem. Każdy ma w życiu swoje 5 min. Z czasem człowiek mądrzeje i zaczyna używać głowy w walce z chamstwem nad wodą. Ale do tego trzeba dorosnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Jak bym miał się bać leszczy to z domu po dwudziestej bym musieł niewychodzić .Zero tolerancji dla kłusoli Widze, ze kolega z rodzaju zabijako-cwaniaków. A czym walczysz nad wodą z banda kłusowników, podpórkami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AdamKaczor Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Szybkość ,siła ciosu no i oczywiście zwycięstwo oto czy walcze z tymi typkami :mrgreen:Chamstwo trzeba tępić w zarodku,mam to wpojone od Taty.Dużo jest takich wędkarzy co widzą ale z reakcją słabo i płacze że ryby niema bo no właśnie BO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warlike Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Tak dostaniesz butelką w głowę jak mój kolega i siła ciosu na nic Tobie się nie przyda z szybkością też kiepsko będąc zalanym krwią. Inna sprawa to zrobisz jednak krzywdę kłusownikowi on zadzwoni na policję i to Ty masz problem...takie śmieszne prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekCLI Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 No oki,to jak nad wodą siedzi dwóch dzieciaków w przedziale wiekowym 8-12 latek jedzą chipsy i piją cole z lidla,a pojęcie PZW jest im obce to bijesz do pierwszej krwi czy ,aż zemdleją ,A tak na poważnie AdamKaczor,wystarczy,że jakiś poturbowany zgłosi się na policje i złoży doniesienie o pobicie,to twoje tłumaczenie ,ze kłusował nic nie da. bo nie Ty od tego jesteś by mierzyć sprawiedliwość,a nasze prawo jest tak zagmatwane,że smrodu koło DUPY możesz sobie bardzo szybko narobić,niewspomne o finansach bo owy poszkodowany zapewne bedzie sie dopominał odszkodowania.....,lepjej wezwać służby mundurowe,wystarczy nawet strażnik leśny,Czemu tak twierdze?nie,że sie boje odezwać itp,ale łowiska z jakich korzystam,odwiedzane są przez lokalnych wędkarzy łowiących bez pozwoleń opłat itp,z widzenia znam tych ludzi a oni mnie,czasem zagadają itp,i wiem ,ze schodząc po nocnej zasiadce patrząc na swój samochód wiem,że niebędzie pobitych szyb,dziurawych opon itp,mysle,że robią mniej szkody niż dzierżawcy bo toci to juz....szkoda gadać,wiemy o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Szybkość ,siła ciosu no i oczywiście zwycięstwo oto czy walcze z tymi typkami :mrgreen:Chamstwo trzeba tępić w zarodku,mam to wpojone od Taty.Dużo jest takich wędkarzy co widzą ale z reakcją słabo i płacze że ryby niema bo no właśnie BO. Życze Ci by ta twoja szybkość , siła ciosu nigdy Cie nie zawiodła.Kolega mój legitymujący się czarnym pasem w kick boxing nie był tak pewny siebie, zaliczał sie raczej do skromnych. Na treningach ćwiczył do ostatniej kropli potu, wielki talent nie dający nikomu szans w ringu.Niestety przez nieporozumienie i mimo przewagi liczebnej z jego (naszej) strony nie żyje od 14 lat.A jeszcze jedno , czy to z tatą jesteś taki kozak czy sam w pojedynkę też tryskasz odwagą ? Są od tego służby wyposażone w odpowiedni sprzęt i kwalifikacje i to one powinny zapobiegać takim procederom jak kłusowanie.Zauważyłeś coś zadzwoń , informuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Życze Ci by ta twoja szybkość , siła ciosu nigdy Cie nie zawiodła pagori, to jak tłumaczyc dziecku co to jest zło. Każdy ma swoje przeżycia w walce z kłusolami i każdy wie co przynosi wymierne skutki. Pieniactwo i awanturnictwo "klawiaturowe" nie wróży niczego dobrego. Sam wychodziłem na "wojaże" z kłusolami wspierany przez zajebi... psa oraz szwagra bysiora lecz nie przynosiło to zamierzonych rezultatów. Dopiero widok "psiarni" skutecznie zniechęcił smakoszy rybiego mięsa od darmowej stołówki. Chamstwo trzeba tępić w zarodku,mam to wpojone od Taty Mnie natomias ojciec zawsze powtarzał (...)mierz siły na zamiary (...). Dodam, iż nie jest żadnym z tych popaprańców co z szalikami po mieście smigają. Grunt to rozeznanie w sytuacji ocena ryzyka i szanse w walce ale to wszystko przychodzi z czasem. Jak to mawia mój staruszek każdy ma swoje miejsce w szeregu. A bohaterów zawsze historia oceni. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Pieniactwo i awanturnictwo "klawiaturowe" nie wróży niczego dobrego. Dobrze napisałeś; "awanturnictwo klawiaturowe" no i nic więcej. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji u mnie, gdzie miejscowe chłopaki (czyt; kłusole) stawiają siatki. I jeżeli ktokolwiek dostał łomot, czy miał skasowane auto to zawsze byli to wędkarze (a zdarzało się że i Straż Rybacka )Kłusownicy zawsze są "zgraną paczką" - przeważnie napici - no bo co mają robić całą noc pilnując siatek. I jak na razie nikt im jeszcze nie podskoczył. A wędkarze regularnie są "karani" przez nich za "dotykanie cudzej własności" (czytaj; wybieranie im ryb z siat, lub co gorsza; ściągnięcie im tych siatek). Ktoś taki jak AdamKaczor, pewnie tutaj długo by nie pożył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Więc po zamknięciu tematu Tylko Humor, tu się teraz opowiada kawały , no bardzo ładnie ale żeby tak od razu wygwizdać debiutującego komika Co do samego kłusownictwa to własnie "Detaliści" weszli na lód...no nie wiem jak u Was ale u mnie zaczął się sezon samołówek na szczupaka z pod lodu, ostatnio, tradycyjnie już zbierałem jakieś "patenty", kawałek linki, z jednej strony hak z trupkiem, a do drugiego końca przywiązany patyk dłuższy niż szerokość przerębli, oczywiście całość nieudolnie zamaskowana śniegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 kawałek linki, z jednej strony hak z trupkiem, a do drugiego końca przywiązany patyk dłuższy niż szerokość przerębli, oczywiście całość nieudolnie zamaskowana śniegiem. U mnie nazywa sie to "bączek" albo "kozula", i nie stawia się juz ich na patyku, tylko na "gwoździu", a tego już niewprawne oko nie wypatrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 U mnie nazywa sie to "bączek" albo "kozula", i nie stawia się juz ich na patyku, tylko na "gwoździu", a tego już niewprawne oko nie wypatrzy. Tak jest wiele wariacji, widywałem i wersje bardziej wyrafinowane. Określenie kozula, było też stosowane w odniesieniu do nieproporcjonalnej dwuramiennej kotwiczki, w której jedno ramie było mniejsze i węższe, kotwiczkę używano do zbrojenia trupków i filetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi