macko Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 hmm moim zdaniem napięcie z akumulatora nie wystarczy zeby ogluszyc ryby, moze połączone szeregowo ?? jesli ktos wie niech napisze, bede wtedy bardziej podejzliwy, bo do tej pory spotkalem się z zarzucanieł łańcucha od krowy na linki a drogi koniec do wody, co wy na to ?? ale goscie nie zostali ukarani, teraz sie zastanawiam czy jegomoscia nie warto bylo kopnac w dupe do tej rzeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsmolek Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 to zależy jaki akumulator ... taki od kombajn_a niestety chyba daję rade a tych co widziałem mieli dwa naraz podłączone od ciągnika .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 To bardzo proste, wystarczy przetwornica napięcia... Do kupienia od ręki http://www.allegro.pl/item832699576_przetwornica_napiecia_samochodowa_12v_220v_150w.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 o przetwornicach napiecia cos slyszalem ale nie wiedzialem ze moga z 12v zrobić 220 jest to napięcie stałe czy tylko jakis impuls, pewnie jeszcze szybko wyczerpie akumulator, czy moze sie myle ?? jesli kol tomek1 masz o tym wiedze to napisz bo zaciekawil mnie ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 Przetwornica niestety wystarczy aby osiągnać zamierzony efekt. W polsce niestety mamy za małe kary dla kłusowników dlatego czują się bezkarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsmolek Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 zaciekawil mnie ten temat mam nadzieje że nie za bardzo ... hehe a tak to napięcie niby takie mają że rybą kręgi przeskakują .. rybacy niby mniejsze stosują że tylko oszołamia ale kto ich tam wie... tak żeby ich po pieścił ten prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 spokojnie rafalsomek ja nie z takich co w gumofilcach nad wodę chodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 spokojnie rafalsomek ja nie z takich co w gumofilcach nad wodę chodzą Dobra dobra już ja Cie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawecki Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 teraz wiem że następnym razem muszę aparat mieć i po robić zdjęcia i dopiero dzwonić ... pamiętaj, że zdjęcia z aparatu cyfrowego nie są żadnym dowodem-jeśli już to aparat z kliszą-takie chore prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 o przetwornicach napiecia cos slyszalem ale nie wiedzialem ze moga z 12v zrobić 220 jest to napięcie stałe czy tylko jakis impuls, pewnie jeszcze szybko wyczerpie akumulator, czy moze sie myle ?? jesli kol tomek1 masz o tym wiedze to napisz bo zaciekawil mnie ten temat "Napięcie stałe" czyli nie impuls. Bo stosując terminologię elektryczną to na wyjściu przetwornicy jest napięcie przemienne. Czas korzystania zależy od pojemności akumulatora i od mocy urządzenia podłączonego na wyjściu. Każdy spotkał się z zastosowaniem przetwornicy tylko może o tym nie wie. Przetwornica wysokiego napięcia znajduje się np. w telewizorach kineskopowych. Tam wykorzystuje się napięcie rzędu kilku kV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 przyznaje kiedys zdarzylo mi się złamać regulamin, ale bylem mlody i glupi, rzuć pierwszy kamień Tomdrom jak jestes bez winy hehe zaczesto do kosciola chodze stad takie porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 hehe zaczesto do kosciola chodze nic złego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 jeśli chcecie mogę Wam podać opis przystawki agregatu połowowego - do legalnych połowów klasycznym agregatem z łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 jeśli chcecie mogę Wam podać opis przystawki agregatu połowowego - do legalnych połowów klasycznym agregatem z łodzi. Myśle że nie jest to nikomu do szcześcia potrzebne, skupmy się na wędkowaniu i piętnowaniu kłusowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 Michcio, skąd masz w tym doświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 Michcio, skąd masz w tym doświadczenie? Sądząc po jego postach jest albo będzie ichtiologiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytek Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 Odnośnie kłusowników reportaż o Turawie, co najgorsze pewnie tak jest na większości wód w Polsce: "Turawo wróć" TVP Opole Program też jest o wielu innych nie ciekawych aspektach nad naszymi wodami. Jedyne co może zmienić skale kłusownictwa to zaostrzenie prawa, kar i bardzo częste kontrole, a na to się niestety nie zanosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 kolega Tondrom się nie myli. Nie dalej jak za 2 mc będę miał tytuł inżyniera, poczym podejmuję drugi stopień - magisterski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 Zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 Michcio ja niedaleko bo na Technologi Żywnosci i tez praca INŻ sie pisze a temat mam : skład chemiczny i parametry tekstury mięsa karpia, pstrąga i jesiotra. Jesli ktos chce moge przeslac ciekawe materialy, a jak napisze to i prace inz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 moim tematem jest: Historia i Stan Obecny Hodowli Łososia na Świecie. zakończmy offtop bo nam warna wlepią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsmolek Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 zdjęcia z aparatu cyfrowego nie są żadnym dowodem to jak najskuteczniej sprawić żeby takiego kłusownika zatrzymali ? Po rozmowie ze znajomym mam nr bezpośrednio do osób ze straży rybackiej tzn ich osobiste nr mam nadzieje ze jak coś okażą się skuteczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 Tomasz niczym Indianin bacznie badał i prowadził swój oddział w miejsce przyszłej zasadzki. W końcu znalazł wyglądające niewinnie „potykacze” – tak w żargonie kłusowników i strażników nazywane są patyki wkopane w ziemię, które po potrąceniu pokażą kłusownikom, że ktoś sprawdzał ich rewir. Tropiciel prowadził oddział omijając zastawione przez kłusowników pułapki. W końcu dotarli do rzeki, a tam zastali rozłożoną sieć. Cytat z znalezione w sieci. U mnie nad Odrą często widzę takie patyki, raz są raz nie ma ale te same miejsca. Ludzie co robić? Wiem, że sa dziady u nas, nawet chamy na forum miejskim były złe, że na zawodach nie można przyjśc "z choć małym agregatem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 Jeśli faktycznie widzisz sieć w wodzie, czy kłusowników ją rozkładających, to pozostaje telefon, nic innego nie zrobisz. Jak są potencjalne miejsca, trzeba by było się zaczaić i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 Sieci nie wyczaiłem jeszcze nigdzie. Tylko te patyki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi