maniek Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Jorginto, standard jaki znam to 760mm słupa wody co daje 1013hPa ,co po wyżej to wysokie ,co po niżej to niskie ,ale ryby trochę inaczej reagują inne wartości ,na pewno szybkie zmiany są nie dobre nie tylko dla ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 maniek, ale rozpiórom na Regalicy to nie przeszkadza, serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 tak sie zastanawiam co wam te rozpiory zrobily dla mnie sie lepiej ciagnie rozpiora niz leszcze bo rozp. walcza:) w smaku nie powiem bo nie lubie ryb:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 dersonik, jak rozpióry wejdą w Regalicę to biorą na całej szerokości i głębokości. Nie powiem hol rozpióra jest bardzo ciekawy no ale ile można przy pięćdziesiątym rozpiórze zaczyna być to nudne i denerwujące. Jak zaczyna brać rozpiór to zapomnij o łowieniu innych ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 juz na cegle rozpiora nie ma, poszly sobie, a jeszcze miesiac temu siedzialy jak glupi az nadeszla gruba ploc:) zastanawiam sie czy teraz na caly weekend jechac na cieply kanal czy moze znow na cegle, ostatni weekend nie byl udany na cegle i zastanawiam sie czy juz biora czy to jakas przerwa dluzsza, chce po prostu polapac rybek, a co bedzie bralo mniejsza o to liczy sie zabawa:) ja i tak tylko jak juz biore to 3-4 sztuki ploci max tyle co tesciowej na kolacje:) reszta do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 tak sie zastanawiam co wam te rozpiory zrobily Strasznie śmierdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 tak sie zastanawiam co wam te rozpiory zrobily Walą w gumy (szczególnie te ciemne) jak głupie i ciągnie się ich dziesiątki za kapote Jak wspomniał Supersobi, śmierdzą... i np. w samochodzie podczas powrotu do domu zostaje ten nieprzyjemny zapach, a jakoś trzeba to odhaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 juz na cegle rozpiora nie ma tak sobie tłumacz przyczaił się głębiej i wróci bo one zawsze wracają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 juz na cegle rozpiora nie ma, poszly sobie, a jeszcze miesiac temu siedzialy jak glupi az nadeszla gruba ploc:) zastanawiam sie czy teraz na caly weekend jechac na cieply kanal czy moze znow na cegle, ostatni weekend nie byl udany na cegle i zastanawiam sie czy juz biora czy to jakas przerwa dluzsza, chce po prostu polapac rybek, a co bedzie bralo mniejsza o to liczy sie zabawa:) ja i tak tylko jak juz biore to 3-4 sztuki ploci max tyle co tesciowej na kolacje:) reszta do wody na ciepłym też jest plaga rozpiórów mój towarzysz z ostatniej wyprawy wie o tym najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 no ja juz sie szykuje powoli na cieply wyjezdzam dzis, mnie nawet cieszy plaga rozpiorow na cieplym bo sobie polowie ze szwagrem:) specjany zestaw na suma juz mam:) lacznie z zylka 4,5 i wedka cw 250g:) i hakiem 1:) a na drug wedke sobie poapie rozpiorki, zabawa musi byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 z ciekawości gdzie ten kanał cieplny bo na mapie niczego podobnego nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Szukaj w Gryfinie w okolicach elektrowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 http://www.rspregalica.pl/grafika/o12o13o24o25.gif ten u gory po prawej zaznaczony na zielono to to łowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość okonia Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 jak ktoś ma środek pływający polecam Łubnicę sandacze brały ale krótkie, okoń słabo - drop shot się nie popisał miałem też 20 minutowy kontakt ze szczupakiem " metrówką " zabawa bez przyponu kończy się wygraną godnego przeciwnika - szczupak dziś wygrał pojedynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 z ciekawości gdzie ten kanał cieplny bo na mapie niczego podobnego nie widze ciepły kanał to nazwa potoczna jakbyś miał jakieś pytanie to służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 jak tam wasze osiągnięcia na regalicy? Wczoraj z kolegą mieliśmy brania miedzy 7 a 9 potem nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 U mnie wczoraj było OK chociaż widać było że ciśnienie zrobiło swoje i dużej płoci było jak na lekarstwo. W sumie to trafiłem 2 młode mamuśki po 30 cm a reszta to wahania pomiędzy 15 a 20 cm. Gówniarzeria brała na białe natomiast większe na kanapki albo same czerwone. Na feederze było pięknie widać brania płoci. Seria strzałów w szczytówkę i puste zacięcie Kilka sztuk udało mi się trafić ale nie była to żadna rewelacja. Może gdybym zmienił haczyk na mniejszy ale nie chciałem bo przynęta miała działać wybiórczo. Za to okonie brały tylko na robactwo i za nic miały sztuczne przynęty Sandacza poza maluchami jak na lekarstwo za to miętus zaczął skubać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 o na robala łapałeś? to jazgarz już nie atakuje wszystkiego co można nazwać mięsem? Trzeba będzie wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 łowiłem na białe i czerwone. Zastanawiała mnie też nieobecność jazgarzy skoro siedziały małe okonie Ja to zawsze nazywam że nieszczęścia w wodzie siedzą parami, np krąp - rozpiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 co tam a cegle slychac teraz? byl ktos ostatnio w weekend? bralo cos ? bo sie wybieram jakos w srodku tygodnia i na weekend moze cos porzucac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupe77 Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 KOCUREK!!!przyjezdza do mnie rodzina z gór i chca jechac na regalice lub okolice...co doradzisz???jaka miejscowka???jak dojechac???z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Poniżej masz linka do Cegielinki: http://maps.google.pl/maps/empw?url=http:%2F%2Fmaps.google.pl%2Fmaps%3Fhl%3Dpl%26ie%3DUTF8%26ll%3D53.38768,14.617739%26spn%3D0.024827,0.055189%26z%3D14%26output%3Dembed&hl=pl&gl=pl A na resztę to polecam lekturę tego tematu bo to już kopalnia wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 ja od siebie jeszcze moge polecic cieply kanal na elektrowni w gryfinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupe77 Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 dersonik a czy moglbys dac wiecej informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 lupe77 http://www.rspregalica.pl/grafika/o12o13o24o25.gif ten u gory po prawej zaznaczony na zielono to to łowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi