cichy Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Szkoda tylko,że w moich okolicach (Koszalin,Kołobrzeg )na jeziorach płoć o takich gabarytach i taka waleczna nie bieże No nic czasem wrto i pokonać te 150 parę kilometrów i powalczyć ze stadem ładnej płoci. I reczywiście uzbroiłem się tylko w kukurydzę, bo na białego jazgaże nie dawały za wygraną nawet z gruntu czasami do nich dołaczały krąpie,więc tylko kukurydz Robko zakladam ze poruszasz sie autem, a zatem zeby dojechac na Cegielinke to jedziesz tak: wjezdzajac do Szczecina od strony MC Donalds i KFC jedziesz caly czas prosto glowna droga, jedziesz dosyc spory kawalek(3-4km) i przed wjazdem na most masz duza tablice do zjazdu w prawo na DĄBIE i właśnie tam jedziesz, i zaraz przed stacja paliw masz skret w lewo i zawracasz kawalek( doslownie 100-150metrow) i wjezdzasz pod sam most, tam masz maly parking na auto, i wtedy juz bedziesz na lowisku, lapanie tam jest kapitalne, auto w zasiegu wzroku, a jak nie pada to nawet i w kapciach mozna siedziec. pozdrawiam. Artech dobrze mowi jesli chodzi o slimaki z wody, tylko jest ciezko nazbierac i trzeba wiedziec gdzie sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 robko, cichy, na Cegielince płoć jest i to duża, powyżej 30 cm to norma. Leszcze i leszczyki, krąpie i krąpiki, sumy, rozpióry - tak to wygląda. Trafiają się też liny Ryba bierze na białego, czerwonego, kukurydzę. Z robakami jest mały problem bo są jazgarze i małe okonki czyli wiadomo co się dzieje Generalnie jak pojawicie się uzbrojeni w kukurydzę to dacie radę trzeba nęcić żeby przytrzymać rybę w łowisku i nie zrażać się tłokiem czasem panującym tam a szczególnie w weekendy bo jest to bardzo rybne miejsce.Czasami miło jest popatrzeć jak przy powierzchni atakuje drapieżnik którego też tu jest niemało z tym że co i jak to już nie powiem bo ja ćwiczę białoryb. Kocur dziekowa za info, z tego co piszesz to widze ze ryba weszla juz, powiedz mi czy splawikowcy lapia z brzegu czy narazie z gruntu wszystko idzie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Grunt i spławik. Np wczoraj więcej leszczy miałem na spławik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robko Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Dzięki cichy za plan trasy, teraz powinno się udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robko Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Artech-ale na ślimki??? nigdy czegośtakiego nie robiłem:) te ślimaczki to jak przebijasz na haczyk i jakiej wielkości on ma być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robko Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Pzy okazji Panowie to określenie "pomógł...x razy" to dzieje się automatycznie?, czy jakoś ja mogę zaznaczyć komu kto pomógł ? I jak to się robi??-dziewiczy raz na forum, prosze o wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 'zaznaczać' kto pomógł może tylko i wyłącznie autor wątku/tematu. Ale zawsze możesz wysłać PW do autora, żeby 'zaznaczył' kogoś, że pomógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 robko, takie jakie trafisz to nabijaj, wbrew pozorom płoć ma duży ryjek więc ze smakiem zaciągnie. A jak będzie za duży dla płoci to jest szansa na leszcza większego. Co do pomógł to jak nie możesz zaznaczyć u gościa (ta opcja tylko jeżeli jesteś autorem tematu) to pisz PW do moderatora a ten Ci pomoże i zrobi to co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 jak już mowa o tych ślimakach ... to każdy pierwszy lepszy ślimak z wody ? taki ze skorupką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robko Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Do wszystkich w temacie. Dzięki wielkie. Te ślimaki naprawdę zaczęły mni irytować. Na bank spróbuję przy pierwszej sposobnści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robko Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Poprawka do ostaniej wypowiedzi. Nie irytować, raczej intrygować. Zapewne o irytacji dopowiem jak ślimaków nigdzie nie nałowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 jak już mowa o tych ślimakach ... to każdy pierwszy lepszy ślimak z wody ? taki ze skorupką ? Bez skorupki, trzeba mu zrobić eksmisję z muszli i na haka. Płoć żeruje na wszystkim mięsnym co jest w jej środowisku, małże, ślimaki, pijawki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 kocur powiedz jeszcze w jaki sposób nazbierac tych slimakow, bo z tego co widzialem to one siedza na dnie i prawie ze są niedostepne, zdradź tajniki zdobywania ich, podobno dobrym zamiennikiem tych ślimaków są świeże krewetki, obojetnie jakie aby nie mrożone, niewiem ile w tym prawdy bo nie probowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 cichy, jak mi się trafi z zaczepu to wtedy zakładam a jak mam możliwość to zbieram przy brzegu. Rewelacji na Cegielince pod względem zbierania nie ma bo brzeg nie sprzyja temu Krewetek nie testowałem więc Ci nie powiem. Generalnie białoryb bierze na wszystko naturalne co jest przy brzegu i na brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 no wlasnie kocur, dobrze mowisz z tym brzegiem, ja w identyczny sposob zbieram te slimaki( przez zaczep) ale duzo jest takich ze wyciagasz a jego w srodku NIET, kiedy byles na Cegielince??? co połapałes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Na Cegielince byłem w poniedziałek i wtorek lub wtorek, środa z tym że na pomostach. Jak jest droga wzdłuż Cegielinki to pod sam koniec jest taki teren ogrodzony i od niego prowadzi dróżka do kanału. Od niedawna właśnie tam przesiaduję Jutro mam w planach siedzieć tam od około 8 rano. Też trafia mi się dużo pustaków Ostatnio połapałem duże płocie i trochę leszcza. Okoni i krąpi nie liczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 a no widzisz Kocur, dobrze wiedziec o tamtej miejscowce, ale spokojnie, ja raczej wjezdzam autem pod most i obok niego lapie, i nawet jest calkiem dobrze, jest gleboko, sa tez dolki ze slimakami, a pod mostem jest wyplycenie( czasami lepsze sa tam wyniki niz na glebinie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 a propo tej Cegielinki, to dalej jest calkowity zakaz łowienia od Stycznia do 15 Maja??? według mnie to jest troche poroniony pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Też tam łowiłem ale szarpakowcy i tłok zmusili mnie do zmiany miejsca A co do tego zakazu to jest to ostoja i zimowisko fajnej ryby więc sam rozumiesz wolę pośmigać w tym czasie w inne miejsca a rybska niech żerują i rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 siema Kocur, napisz co tam połapałeś na Cegielince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 cichy, a skąd wiesz że właśnie wróciłem Dzisiaj więcej leszcza jak płoci było ale 35-40 cm sztuki mnie nie kręcą. Nadal czekam na te większe, czarno - żółte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 czesc kocur troche mnie nie bylo, bylem daleko poza domem i bez Neta, powiedz mi co tam słychać na naszej Cegielince? co w trawie piszczy po niedzieli zamierzam uderzyc tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 cichy, ostatnio też jakoś czasu nie mam i mam zamiar nadrobić to po weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 yhy, widze ze jedziemy na tym samym wozku, mysle ze po tych wiatrach moze byc ciekawie i to w kazdej dziedzinie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Mam taką nadzieję że się poprawi coś bo bo urlop się kończy a efekty mizerne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi