cichy Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 jesli chodzi o stan wody to sie zgadza, taki spadek odnotowalem juz w czwartek, jesli chodzi o zakarmiaczy to niekiedy przeginaja, dobrze ze troche ciagnie bo inaczej to by wyspe usypali , ale jest szansa ze to sie zmieni-caly tydzien sztormów i wody nagoni i moze razem z nia konkretna ryba wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 dzięki za rady:) w piątek się wyprawię z kukurydzą czas na połów tylko do końca miesiąca niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 rafaloo, białe i czerwone też warto mieć przy sobie bo rybska czasami wybredne są. Ale jak nie połowisz to się nie przekonasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Byłem wczoraj na cegielince z nudów pobawić się Feederem, przez 4 godziny złowiłem 2 spore płotki i od cholery jazgarzy ;/ Łowiłem na białe robaczki z budek. Później zmieniłem sprzęt na filecik ale coś upitoliło przypon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 za oszczacie mi apetyt na filecik:) czerwonego zawsze mam ostatnio zaopatrzyłem się w razówki i o dziwo jazgarz nie był tak upierdliwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 razówki chodzi Ci o rosówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 zgadza się proszę pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 za oszczacie mi apetyt na filecik:) czerwonego zawsze mam ostatnio zaopatrzyłem się w razówki i o dziwo jazgarz nie był tak upierdliwy... Widocznie nie trafiłeś w ich stado jedyne co wtedy pomaga to zmiana miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Jazgarze w Regalicy mają taki tupet że nawet jak zrobisz kanapkę czyli kukurydzę z 1-2 białymi robalami to biorą jak głupie a przy presji jaka jest na tą wodę to chyba raczej pozostaje przejście na przynęty roślinne bo miejsce trudniej znaleźć. Sprawdził mi się jeszcze taki patent że jak są jazgarze i inna drobnica to podnęcam i po wejściu dużej ryby małe robią wypad w inne rejony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 z ciekawości wybrałem się dzisiaj...trudno było złapać jakiegoś żywca ale w końcu się udało:) na filecik z feedera niestety nie było zainteresowania ale kukurydza cieszyła się poparciem dzięki kocur:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 I co szczecińskie płocie pięknie walczą nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 czesc Kocur co tam w trawie piszczy, warto jechac czy odpuścić sobie temat, zaczely sie przymrozki to moze cos wkoncu ruszy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 oj wydaje mi się że raczej skończyło:( po moich wynikach i ilości wędkarzy...snuje takie stwierdzenie. Aczkolwiek na osiedlu widziałem facet taszczył jakiegoś sandacza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 W weekend może na dolną Odrę skoczę z kumplem zapolować na ciepłym na białoryba, jak nie wypali wyjazd to Cegielinka/Regalica z nastawieniem na leszcza tuczącego się na zimę oraz płoć bo to ryba pięknie walcząca Może jak mi odbije to ze spinem na SUM-owskiej stronie poszukam sandaczy Moim skromnym zdaniem rybska jeszcze będą atakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Kocur ja jestem tego samego zdania, że ryba jeszcze bedzie wspolpracowac, tak naprawde to ona dopiero zacznie brac, dlatego ze juz idzie zimno i pogoda bardziej bedzie ustatkowana, a jesli chodzi o płoć, hmmm to jest właśnie to że ona pięknie walczy i dla niej właśnie warto tam jechać.pozdro Rafaloo ustaw się na białą rybke, skompletuj dobrą gruntówke; bacika 6m(więcej nie potrzeba), spławiątko 2-3gr, kukuryku, troche dobrej ciężkiej zanęty i jak załapiesz temat o co tam chodzi to wtedy sam się przekonasz w tym co robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Rafaloo ustaw się na białą rybke, tak białoryb ton fajna sprawa pamnietam w tamtym roku to brały i bez zanęty:) skompletuj dobrą gruntówke; bacika 6m(więcej nie potrzeba), spławiątko 2-3gr, niestety nie posiadam bata...chciał bym sobie takiego sprawidz ale ostatnio kasiory brakuje mi na ten sport;/ wiec pozostaje grunt z feederka, gdyż spławik znosi nie miłosiernie troche dobrej ciężkiej zanęty raczej nie stosuje gdyż do zanęty trzeba dokupić kleje i 100 innych dupereli:P następne dwa weekendy mam zamiar spedzić na rybach gdzie proponujecie sie udać? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 tak białoryb ton fajna sprawa pamnietam w tamtym roku to brały i bez zanęty:) jak dobrze się trafi to biorą jak głupie niestety nie posiadam bata...chciał bym sobie takiego sprawidz ale ostatnio kasiory brakuje mi na ten sport;/ wiec pozostaje grunt z feederka, gdyż spławik znosi nie miłosiernie zamiast bata bolonkę 5-6 m, cięższy spławik 6-8 g przelotowy, lekko przegruntowujesz zestaw tak żeby cały przypon był wleczony po dnie i możesz ładne okazy taszczyć z odległości 5-6 m od brzegu jak też z daleka raczej nie stosuje gdyż do zanęty trzeba dokupić kleje i 100 innych dupereli:P Bez przesady, na Regalicy ryby nauczone są zwykłych kupnych zanęt rozrabianych wodą na miejscu tuż przed łowieniem. Gotowied dragona na leszcze to aż nadto w takie miejsce. To rybia stołówka o przerobie 24 h na dobę więc bez stresów wrzucasz na początek 3-4 kule wielkości pomarańczy około 2-4 metry przed miejscem łowienia i masz rybska w łowisku za około 30 minut. Czasami potrafią przypłynąć na dźwięk wrzucanego czegokolwiek do wody następne dwa weekendy mam zamiar spedzić na rybach gdzie proponujecie sie udać?pozdrawiam hmmm... tutaj niby jest o Regalicy więc polecam to miejsce ale przecież u nas jest tyle wody dookoła Szczecina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Kocur co tam na Cegielince jutro jade zrobic kontrole na Regalice zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Jak się chodzi do pracy to się nie ma czasu na wypady w tygodniu ciężko walczyć z nałogiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 [shadow=red]cichy[/shadow] jakie wyniki miałeś?? Zastanawiam się czy jutro wyprawić się czy nie:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 rafaloo z przykrościa musze pow ze wyjazd odgielem z powodow atmosferycznych , mam grubo ponad 100 na Regalice i odpuscilem bo niewiem czy bym dojechal, jak bedziesz jutro to napisz później o wynikach, przeraża mnie tylko to bardzo niskie ciśnienie i może być kicha jutro, ale zobaczymy co tam nawojujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Ciśnienie jest stabilne od kilku dni więc z tym nie powinno być problemu Mój wyjazd na dolną odrę nie wypalił więc jak dam radę to jutro powęszę na regalicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Kocur daj znać co tam zwęszyłeś na Regalicy w sumie to pogode masz przyzwoitą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 cichy, nie pojechałem bo po alkoholu nie prowadzę i bardzo żałuję bo pogoda jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Pogoda była super... fajnie się łowiło... 3 sandaczyki prawie wymiarowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi